28

справедливост

преди 2 години

Този министър надали ще бъде такъв след 3-6 месеца. Той е свикнал на климатик, а децата като дойдат на 07.09 трябва да се сварят в собствен сос. Климата в България не го позволява г-н Министър. Намалихте ваканциите на децата и след това се чудите защо така се получава и защо децата не знаят. Защото са изморени от постоянните глупави промени на това министерство.

27

Анонимен

преди 2 години

Нали в ЕС тръват от началото на септември и ние като европейците.Предатели,ние си знаем 15 септември!Един ден ще се събудим и няма да знаем къде сме.Всичко българско и родно се заличава от назначени евромишоци.

26

Никой

преди 2 години

реално няма да тръгне от 7-ми септември, само ще се отчита дейност и ще се хаби времето на всички-родители, деца и учители....Реално активната учебна дейност ще е пак от 15 септември....в момента всяка промяна в образованието го води към дъното...абсолютно нищо не се подобрява, а само се експериментира и съответно никой нищо не научава...

25

до МОН

преди 2 години

Удължете учебната година, НО махнете абсолютно всички тъпотии в програмата. Като започнете първо с безумно тъпите проекти, които се дават непрекъснато на учениците! Тотална загуба на време. Променете учебните програми, наблегнете на природните и точните науки. Който не иска да ги учи- има училища по спорт и изкуства. Тотална излагация е учили 12 години в България да идат в чужд университет и да гледат като телета на лекции по математика, физика и химия, защото НИЩО не се учи в нашите училища.

24

По-дълга учебна

преди 2 години

година ще вдигне качеството на образованието в облаците, щото така било в по-добрите образователни системи, рече Денков. Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак. Само с удължаване на учебната година този титан на академичната мисъл ще подобри образованието. Ще назначи "експерти" на държавна хранилка да пишат нов закон и ще ни убеждава колко е съвършена неговата реформа. Вервайте му!

23

Анонимен

преди 2 години

Те щот решиха всички проблеми - със скапаните учебници, с програмите, с материала за отделните класове, заетостта и натовареността на учениците, класните стаи, та остана само да се спори кога да започнат да учат и да се иска поредното увеличение на учителски заплати. Всичко друго е оправено.

22

Образователен облак

преди 2 години

И какъв точно ритъм "учене - почивка" ще постигнете с разпределянето на тези 5 дни за 9 м. учебна година? По 1 ден извънредно през месец ли ще почиват децата или ще добавите по 1 ден към вече съществуващите ваканции? А добавените 2 седмици за учене през юни как ще помогнат на по-малките да почиват повече и с какво ще подобрят усвояването на учебния материал? Явно става дума за безсмислени "реформи", а не за подобряване качеството на образованието.

21

Анонимен

преди 2 години

Категорично съм ПРОТИВ! Учебната година да си започва на 15.09 и това е!

20

Анонимен

преди 2 години

11-ти и 12-ти клас са напълно излишни при положение че се почва и една година по рано на 6 години ама се хвана тоя набеден академик за началото на учебната година която никога не е била променяна от как има българско училище и да хване да се сети защо

19

СТИГА!

преди 2 години

Писна ми от простотиите на това министерство! Оставете началото на учебната година на мира! Изчистете съдържанието, дайте шанс да се упражнява новия материал. 98% от учителите и родителите не искат да се променя началото на учебната година!!! Какво не разбрахте?

18

РОДИТЕЛ

преди 2 години

Образователната ни система в недалечното минало бе за пример. Сега е пълен КРАХ в абсурдни измерения. Целенасочено, постоянно и съвсем с умисъл, управляващата клика срина изграждано с години ниво. Ширеща се неграмотност и нежелание за обогатяване. СРАМ И ПОЗОР, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!

17

Алекс

преди 2 години

Традициите трябва да се спазват.Министърът да се захване със съществена работа вместо да отчита дейност с безмислени промени в графика.

16

Анонимен

преди 2 години

Началото на септември обикновено е доста топло, а господинът от удобния си климатизиран кабинет ще взима решение за промяна на учебната година. Хора които са извън реалност управляват и резултатите са видими. То щото началото на учебната година е проблема на резулатите от матурите и другите изпити, и това че завършват хора които едва четати пишат.

15

123456

преди 2 години

Айде стига с псевдо-реформи! Или измислете нещо смислено, или оставете нещата както са си!

14

Подкрепа

преди 2 години

Подкрепям тези идеи. Време е в изостаналото ни образование да започе да се случва нещо. Програмите отделно ще подобряват. Но това 3 месеца и половина лятна ваканция - никъде го няма. А не е като да сме най-образованата и просперираща нация...

13

Анонимен

преди 2 години

Все умни глави се навъдиха , с една седмица повече ще преучат учениците. Напоследък всичко тръгва с Обратна Промяна.

12

Тенгри кан

преди 2 години

Очилат костенурчо, учебната година започва на 15 септември, а може и на 30-ти и а свършва на 30 март! Какво е това 15-30 юни? Кво толкова учат през юни, бе, я си увеличи диоптрите! В учвебите програми има твърде много излишен материал! И без тва, ако светът скоро свърши, децата ще са си пропиляли времето за игра и семейството си! Мислете с празните си глави! Всъщност, това е невъзможно;)))

11

Анонимен

преди 2 години

А не си измисляйте излишна работа в МОН. Достатъчно истинска и нужна има, която не вършите. Една седмица ли ви е проблемът? Разсипахте образованието тотално, особено последните 3 години.

10

Аз

преди 2 години

Добре, че на 15 септември този няма да е министър на образованието!

9

Вера

преди 2 години

Пълни глупости..по-добре да погледнат учебниците, материала не е за възрастта им. Моя син е в 2ри клас и така е обяснена задачата,че аз се затруднявам. Да не говорим как може да има толкова издателства..математика на 10 издателства. С какво се различава математиката на просвета, просвета плюс, анубис...сигурно таблицата за умножение е различна. ПАРОДИЯ!!!