9

След 20 г. ...

преди 2 години

...тайственият граф Дьо Лафер, мускетарят Атос, представя на мадам де Шеврьоз, фаворитка на крал Людовиг ХIV и бивша шивачка на кралицата Мари Мишон, сина им Раул, който се готви за военна служба. В оная зимна нощ, когато разбира кой ляга до него, Атос не си е губил времето дори за миг. Такива ти ми работи описва в трилогията си "Тримата мускетари" Александър Дюма.

8

Не обичам...

преди 2 години

...драми. Шивачката на кралица Ана Австрийска Мари Мишон се забърква в сложна политическа интрига срещу кардинал Ришельо, маркиз Арман дю Плеси. Принудена е да бяга от Париж преоблечена като мъж заедно със своя приятелка. Зима е, студ и пада мрак. Търсят подслон в дома на селския свещеник, който отива на бдение при покойник.-В гостната на леглото спи пътник като вас. Има едно място при него, а на приятеля ви ще постелим отделно-казва отчето на Мари. Тя се съгласява и ляга при непознатия.

7

За мадам...

преди 2 години

...Бовари не знам, но мадам Помпадур е реална личност. Тя дава на бедния войник Фанфан романтичния прякор "Лалето" в едноименния филм с Джина Лолобриджида и Жерар Филип от 1952г., а когато по-късно във филма Аделина/Дж Ло/ удря шамар на краля, мадам Помпадур пак се намесва и възкликва: " Завиждам ти! Как мечтая аз да го направя." Така е по сценарий, но мадам Помпадур е била фафоритка на крал Людвиг ХV.

6

Анонимен

преди 2 години

Мадам боб вари.

5

Анонимен

преди 2 години

Да, всяка четвърта е мадам Бовари, а по често са Мадам.

4

Анонимен

преди 2 години

родом от Сливен, кв.Клуцохор

3

...

преди 2 години

Бре тоз роман показва, че шафрантии е имало има и ще има! Това е основния извод който трябва да се направи от романа Мадам Бовари на писателя Гюстав Флобер!!!

2

Ало

преди 2 години

Все пак книгата си е класика.А в живота стават такива неща, дори и сега.

1

Анонимен

преди 2 години

Има в Сливен!