250

От Вселената

преди 2 години

След 1944г - не е далеч и времето, когато много историци са били заклеймени за поддръжници на монархо-фашистката империалестическа идеология, - също не са далеч времената, когато България официално се е отрекла от българите в Македония и за малко да се създадат още тракийска и добруджанска нация. - правителството е зависимо от мнението и настройката на Москва по всички въпроси. Да продължим ли?

249

От Вселената

преди 2 години

Преставам да пиша старите ФАКТИ, че ме заболяха пръстите от писане... Дай да видим от вчерашните факти какво е останало? Какво имаме в годините около 1958г, понеже тогава е издадена ЛИБИ1, а превода вероятно е по-ранен: - Сталин скоро се е споминал и Варна до края на 1956г. още е наречена на негово име, има разцвет на лагерите, през които минават доста български интелектуалци.

248

От Вселената

преди 2 години

6ти век >>1 АнонименРавенски космограф предавайки думи на Йоанес: "Inter vero Thraciam vel Macedoniam et Musiam inferiorem modo Bulgari habitant" . (В Тракия или Македония и Долна Мизия само българи живеят.)

247

От Вселената

преди 2 години

>>2 Теофан - "В тази година(494) и тъй наричаните българи, които живееха в Илирия и Тракия, нападаха и се отдръпваха, преди да ги забележи човек."

246

От Вселената

преди 2 години

5ти век >1. Йоан Антиохийски = През 480г. за да се бори с готите, които от една страна, застрашаваха Цариград, а от друга - Епир и Тесалия, Зенон се обърна за помощ към живеещите между Тракия и Адреатическо море българи и назначи Еденския (Воденския) войвода Сабиниан за военачалник срещу Теодорих Теодимов. "ton Zenona tote proton tous kalomenous Boulgarous"

245

От Вселената

преди 2 години

>8.Мавро Орбини предава твърдението на Касиодор, че българите са воювали с римляните около 390г.

244

От Вселената

преди 2 години

>>5. На шестия ден на празниците са поканени и "българите, сините (вандали/венети), зелените (гърци) и разни чужденци: фаргани, хазари, агаряни и франки".

243

От Вселената

преди 2 години

>4... Константин Порфирогенет - "Императорът Константин, ... поради нападенията на българите направил от Тракия особена тема" и дал на българския народ автономия ("toton Bulgaron genos ton Istron potamon dieperasen").

242

От Вселената

преди 2 години

Ето непълна извадка на първоисточници показващи, че Българите са корнното население на Балканите: 4ти век ->1 Св. Йероним - записал името на нашите земи в античността - Mesia hes $ Vulgaria (Мизия, т.е България). >2 Анонимен римски хронограф - споменава Българите в Европа.

241

От Вселената

преди 2 години

до 271 Анонимен - С три думи: Нищо не разбра...Нацията е обединяваща идея... Тя е хищника на историята... и това, че на обяд си изял телешко стек с гарнитура от чипс и домати, то тяхното ДНК не те прави нито салата, нито теле....Ок, щом искаш диалог...и ми се вижда твърде изчекнат факта, че има хора които напират да се напъхат в налъмите на други нации...Кой, на кой, по какъв начин? Траки сме биле, славяни сме били, ашкенази или керкенези...Траки е чужд гръцки термин, а не собствен на носителите

240

От Вселената

преди 2 години

Сърбин, грък и румънец хванали златна рибка и тя им дала по 1 желание да си изберат. Сърбинът казал: Искам България от земетресение да се разруши! Румънеца казал: Искам невиждан потоп в България! Гръка казал: Искам Еулкан да изригне в София! И гледат в Белград разрушително земетресение! В Букурещ 10 метра вода, а в Атина се пръкнал от накъде вулкан!"Рибке, кво направи ти бе?!" тя се обърнала към тях "Леле, извинявайте! Използвах старата карта"

239

Анонимен

преди 2 години

До От Вселената...Запълнил си целия сайт с лъжи и фантазии от поредицата "Приказки от Хиляда и една нощ"

238

От Вселената

преди 2 години

Във връзка с краденето на Славната Българска ИсТория - Истинатата за Торта с която покриваме Земята е и българската поговорка: "Не ми вземайте магарето - вземи ми детето! Дете ново че направим, магаре не можем!"

237

От Вселената

преди 2 години

Фактът, че Траките са Арийци, които повлияват дедите на перси и индийци обяснява защо в нащие език има думи сродни с други от санскрит и авестийски. Тези прилики се тълуват от някой изследователи като доказателство за азиатският произход на старите българи. Но Фактите показват, че това не е така. Дедите ни са се оформили като народ не някъде в Афганистан(Бактрия), а на Балканите - люлката на цивилизацията, там където за пръв път е блеснала искрата на познанието......

236

Шаш

преди 2 години

Добре че поне са разбрали че са минали през България.Сигурно по силата звука.Армия за чудо и приказ.Велик е нашия войник.

235

От Вселената

преди 2 години

Ария Варта е държавата на арийците в Индия, Частицата варта означава буквално ограждение, собственост. Варта идва одва от арийската дума вартате-въртя, т.е. ограждам, заобикалям е сродно на стбл. врътъ-двор, ограда, градина, врата.

234

От Вселената

преди 2 години

Това, че най-старото название на Земята ни е Ария не бива да ни очудва... Тук са се появили първите благородници. Тук, на Балканите е първото златно съкровище и първият символ на царска власт - златна диадема и златен жезъл. В нашата земя има окло 50,000 тракийски надгробни могили. В никоя друга територия не са живели толкова благородници! Понеже част от дедите ни са мигрирали в Средна Азия в дълбока древност обяснява защо те са наложили там най-старото име на Тракия, а именно Ария.

233

От Вселената

преди 2 години

Ние Българите имаме с какво да се гордеем. От дълбока древност до ново време чужденците са били смаяни от смелостта на мъжете, от духовната чистота, а и от красотата на жените. Не случайно няма пленено българско бойно знаме. Не случайно името Българско. Не случайно името Българка е станало синоним на необикновена красота.

232

От Вселената

преди 2 години

до262ПроСоТо Обичам този мой народ български, само щото той единствен е съумял в историята на всички човешки цивилизации досега да одухотвори природата у своите над 50 хилади песни, рисунки и слово ... Жалко, че друговерците пеят наше богатство...Вижте колко стари песни са запазени в другите държави по света?..Много мъничко...

231

От Вселената

преди 2 години

Поп Йовчо от Трявна ни дава сведения за връзката между Целтите(Кентите) в днешна Ирладия. Ирлансдските предания, според които Болгите са изключително древен народ, чийто най-стара земя е Тракия. Дедите ни са колконизирали не само Ирландия, Галия, Панон ия и Скития, но дори и далечна Индия. Там са известни под името баргава-балгава..