37

Анонимен

преди 2 години

И кво сега искате да не сме на последно място и да мръднем напред ли ай моля ви се, какви са тези неща...

36

Ангелина

преди 2 години

До Анонимен под номер 22Да Философията ,като наука предполага мислене и анализиране на фактите ,но понякога взависимост от съответното "философско течение" се превръща в "догма",която в много от случаите ,ако се приеме "буквално" пречи да се "излезе от рамките на коловоза" и затруднява самостоятелното мислене и кръгозора на познанието.В България обаче преобладават "дървените философи".....

35

Ангелина

преди 2 години

"Медийна грамотност сред учениците".....,то те самите медии в по-голямата си част не притежават тази "медийна грамотност"!!!Не именно "медиите" също имат своя "огромен принос" в създаването на едно в по- голямата си част бездушно не само след младите хора ,а въобще общество ,което да е "приспособимо" ,наречено по "купешки"- "интегритет" към "общата модерна тълпа"...Затова няма критично самостоятелно мислене ,дори и не винаги да е правилно,а се приемат "чужди модерни догми" !

34

Не сме вчерашни

преди 2 години

Колкото успя кампанията по ваксинирането срещу ковид, толкова ще успее и проектът "Клас". Журналист Николова и водещ Попатанасова да потърсят други начини за популяризиране на медийната грамотност, а не чрез поредната манипулация да ни убеждават колко не сме смарт и не сме в час.

33

Тази

преди 2 години

от къде се пръкна....Според техните идеи, медийно грамотен е този който вярва на това, което казва правителството, нищо че на практика не е така...И значи децата да бъдат обработвани още от малки, за да нямат критично мислене, а да следват повелите на вождовете....Това са всъщност уроци по МАНИПУЛАЦИЯ.....

32

Медийно грамотна съм

преди 2 години

Проект "Клас" е на НПО - фондация "Европейски институт". Финансира се от Европейското икономическо пространство (вижте какви са му целите и политиките). Темата, заедно с гражданското образование, е ключова за ЕК. Данните за нивото на медийна грамотност в България - забележете, че не става въпрос за журналистите, а за българските граждани - са на "Отворено общество". Фактът, че всички тези институции стоят зад проекта ми навява мисълта, че това е пореден опит за "смарт манипулация" на българите.

31

До до 16

преди 2 години

Немският език е вторият най-изучаван език след английския, не само в БГ, но и в света. Германия е първа икономическа сила в Света и пуска пипала във всички краища на земното кълбо.

30

Анонимен

преди 2 години

Ами то и по обикновена грамотност сме си на опашката. И не само учениците. И журналистите на настоящата медия са слабо грамотни, и много от коментиращите.

29

Анонимен

преди 2 години

Помня като ученик по философия в 11-ти клас, нашият господин ни даваше някакви текстове на Аристотел от Античността да ги четем, анализираме и тълкуваме. Страшна скукотия беше, направо главата ме заболяваше, нищо не разбирах. Толкова сложно се изразяваше...пък за философските есета да не говорим...беше ми писал 3 за годината поне защото редовно си пишех домашните

28

МЛАДО СОРОСЧЕ

преди 2 години

НАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ДРУГОТО НЕ Е ВАЖНО

27

Анонимен

преди 2 години

Едно време изучавахме всички предмети наравно. По всичко учехме, понеже нямаше като сегашните профили - природни науки, математически, хуманитарни и т. н. С две дума - всеки предмет ни беше профил! По 5 часа седмично математика, химия, физика, биология. Руски език имахме 5 часа, а Български език 4 часа.

26

Анонимен

преди 2 години

До 16 - И защо да уча този грозен нацистки език!?!

25

Анонимен

преди 2 години

До 22 - Не и по начина, по който я преподавят навсякъде. За да рябереш добре философията ти трябвя IQ от поне 130 пинкта, а дори и тези, които ще го имат като върастни, на 14 оче не са напъшно рязвоти, така че е по-скоро въведение, а не яко изучаване.

24

Славянин

преди 2 години

Путин ще ви ограмоти ама акъла няма да ви дойде...медийна грамотност......

23

Анонимен

преди 2 години

То не са, кенгура, то не бе Пиза, сега нова глупост. Вие искате, да откажете децата от образованието.Само се чудите, как да унижите децата ни, за да ги изкарате некадърни. Нашите деца са умни, системата ви е скапана.

22

Анонимен

преди 2 години

Новини бе гледах до 28 годипна възраст, а днес ги гледам 1 път на месец ...

21

дрън-дрън

преди 2 години

Данни на "Отворено общество"... Без да съм чел доклада, мога да го преразкажа набързо - вярвайте само на медиите, спонсорирани от "Америка за България", не си позволявайте да търсите други източници, не си позволявайте да мислите критично, повтаряйте като папагали опорките, създадени от "правилни" ***, не се отделяйте от балона си в социалките, където ще се надъхвате взаимно с другите зомбита, които до премала повтарят правилните опорки, и приветствайте всяка проява на болшевишка цензура...

20

"медийна грамот

преди 2 години

Започнахте да си измисляте специалности и дисциплини ли? Смех! СМЕЕЕХ!!

19

Анонимен

преди 2 години

Отново, прокарване на джендърски идеали. Моето дете ще учи, химия и биология, защото ще кандидатства медицина. Не искам да учи философия, застраховане, конституция.

18

Анонимен

преди 2 години

Едно време как беше философския цикъл, бре - в 8-ми клас изучавахме психология и логика, 9-ти клас етика и право, 10-ти обществознание и 11-ти философия.