24

аззз

преди 2 години

Аз също имам куче от регистриран развъдник ,и искам да кажа че това изобщо не е гаранция,че в развъдника ги заплождат както трябва,тъй като горкото има панкреатит,диабет,неправилно функциониране на щитовидната жлеза,голяма част от тези болести са наследствени и не виждам причина кучето дане е отнерегистриран развъдник

23

Собственик

преди 2 години

Силно разочарована съм от коментарите на 90%от хората, мислех че българинът е започнал да си отваря очите, но уви. Бих могла да ви обясня всичко, но вие нямате да искате да ме изслушате, камоли да се замислите. Аз имам куче, от лицензиран развъдник, с всички ваксини, чип, кастрирана още след първо разгонване, уча я на общо послушание, събирам й всяка "мина" всеки божи ден и как ми се ще всички да бяха като мен.. И за всички тези мои действия си има причина,те са за доброто на хората и кучето!

22

фондация "100 б

преди 2 години

Е сега ли се сетихте, навсякъде е пълно с мacтии, регистрирани и нерегистрирани, чипирани и нечипирани, домашни и бездомни(общински) и всички контролни институции си взимат заплатките и не ги интересува, че кучетата си лаят, хапят и минират тротоари и градинки.

21

Онзи

преди 2 години

Като гледам какъв е умствения багаж на болшинството коментирали, ще е много по добре кучетата да развъждат хора, ама само от сертифициран развъдник, щото много *** се навъдиха от хората.

20

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

Никога не бих си купил куче с микрочип. Забийте си чиповете и ваксините там където слънце на изгрява.

19

Анонимен

преди 2 години

В кой закон е забранено да се продават кученца?!?

18

123

преди 2 години

И кое му е незаконното? Те ще ми казват от къде ще си купя куче, ай сиктир! Значи незаконно съм си купила дакела!!! Чипирах го, ваксинирах го с европейски паспорт е, регистрирах го и му плащам данъка. Въпросният данък се вдигна тихомълком от 20 на 24 лева. И за чий му плащам данък???? Няма никакви създадени условия за собствениците на кучета!!! И отделно има един единствен "законен" развъдник за дакели у БГ на една ненормална лелка....Едно кученце струва хиляди, пък и трябва да се редиш на опашк

17

Анонимен

преди 2 години

Кучиту гат са роди синджира на връта яде хляб интолкиз муй ...

16

Анонимен

преди 2 години

Доколкото разбрах от казаното на този от някакво НПО, ако имам кyчка и тя роди кученца, нямам право да ги продавам, а трябва да взема една брадва и да ги трепам.

15

Анонимен

преди 2 години

Държавата иска от всичко да краде

14

M

преди 2 години

Идея си нямаш какво е развъдник

13

само Левски оле

преди 2 години

До 10 - толкиз беше с вашти данатци и талси! Приклютчи вечи! Скоро ши ва гониме инша заживеими нурмално!!!

12

До10

преди 2 години

Ами чи тъй де,данъци му е майката викаш?Явно си поредното дообиче което пасе на държавната ясла?

11

Анонимен

преди 2 години

То се видя по вота, коконот т.нар. тук бизнесмени са престъпници. Явно, че кучкарите данъци не плащат. НАП, прокуратура и прочее. Тогава пак Гешев ли ще е крив?

10

До 7

преди 2 години

Виждам че се интересуваш. Закон за продаване на кучета няма Обама да има. Но има ДОПК и ЗДДФЛ. Та.....продавай купища колкото щеш, ама не се прави на тарикат. Данъкът на куче от 1000 лева е 100 лева. Плащай и продавай. Иначе Съд, конфискация, евентуално затвор и прочее. Аман от тарикати, мислещи се за бизнесмени.

9

Анонимен

преди 2 години

А краденето по върховете на властта законни ли ?

8

Анонимен

преди 2 години

Не е поредното НПО, а вие кучкарите го знаете идеално. Кучета от всякакви породи вървят около 1000 лева за куче. Развъждате ги, ок. Но не плащате данъци. По всички сайтове, който иска да влезе и ще види.

7

Анонимен

преди 2 години

Това е един от най-належащите проблеми на държавата, моментално да се свика парламентарно заседание и консултативен съвет при президента.

6

незаконно

преди 2 години

Закон за продаването на кучета. И такъв ли има?

5

Анонимен

преди 2 години

Всички НПО-та май само скапват живота на нормалните.