24

Анонимен

преди 2 години

ами защото години наред агенциятя за храните е бутафорна , одобрява съдържания на продукт , после не ходи да санкционира или като ходи прибират глобата в джоба

23

Анонимен

преди 2 години

Как да има добри закони да (по)казват онова което точно е в храните? Нали тези етикети са направени ТОЧНО С ЦЕЛ за да се СКРИЕ от потребителите какво има вътре. И то са направени и еволюирали с течение на годините от една и съща държавна мафия. Онези които правят правилата веднъж работят в правителството в точно този отдел, следващите 10 години са шефове на някой оргомен производител, като примерно Монсанто, Крафт и т.н и така се менкат. Как очаквате да е по-различно? Няма да се оправи никога.

22

поредното

преди 2 години

безполезно писание.Много са прости нещата във века на наука и технологии,на всякакви иновации,никак не е трудно да се идентифицират вредните и фалшивите продукти и просто да не се допускат на пазара.Но алчността на човечеството,жаждата за печалби,дори с цената на здравето и живота - ето,това ще ни погуби всички.Вече дори високата цена не е гаранция за качество.

21

.

преди 2 години

До Землянин - и веган храните не са зелени защото и за тяхното производство се използват машини на дизиель ;)

20

анонимен

преди 2 години

Котарака ми помириса кремвирша и го... подмина с отвращение .

19

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

...ситни черни букви написани на тъмночервен фон. Такива ги избягвам, просто терор.

18

Анонимен

преди 2 години

СПАЗВАМ ПРИНЦИПА - ХРАНА БЕЗ ИЛИ С МИНИМУМ ИНДУСТРИАЛНА ОБРАБОТКА - СУРОВО МЕСО, ЯЙЦА И Т.Н., ЗЕЛЕНЧУК И ПЛОД САМО ОТ ПОЛЕТО И ДЪРВОТО , ХЛЯБ - НА МИНИМУМ, МЛЯКО - ДОСТАВЧИК ФЕРМЕР, МАЙНЕЗА - ЯЙЦЕ,ОЛИО, СОЛ, ПИПЕР, МИКСЕР (ОТ 1,5 ЯЙЦЕ И 100-ТИНА ОЛИО ЦЯЛА КУТИЙКА). ТРИ МЕСЕЦА ВЕЧЕ ПАПКАМ ПО ДВЕ ПЪРЖОЛИ НА ДЕН И НАПРАВО СЪМ "ОТЧАЯН" ЧЕ НЯМАТ Е-ТА И ДРУГИ СУФЛЕТА. КГ БРАШНО И ТРИ ДНИ ЯМ МЕКИЦИ КАТО ПОПСКО ПРАСЕ, Е-ХЕ-ХЕ!!! А ТИЯ БОМБЕТА ЧЕТИ ЕТИКЕТА...ДРЪН,ДРЪН,ДРЪН!!!...

17

баба мара

преди 2 години

св месо от испания по 3.99 лв 4.99 лв 5.50 лв за кг на колко години е кюфтетатаи кебапчетата по 39 ст в търг вериги от какъв материал са направени турскитедомати на 2 ден на стаина температура стават на петна и изтичат между пръститеот тези отрови не може да се отървем от болести на дебелото черво

16

Mangal'orian

преди 2 години

Ял ли си кренвирши, значи си ял всичко...

15

Анонимен

преди 2 години

В магазините повечето храни са колкото храни толкова и бавни отрови. Затъжих се за социализма, без качествени и евтини компютри и телевизори се живее, но без нормална храна се умира бавно и мъчително.

14

Растата

преди 2 години

Ако започнем да четем на всеки продукт етикета, то тогава не трябва нищо да не си купуваме от магазина и ще умрем от глад, понеже почти няма качествени храни: всичко е пълно с консерванти, оцветители, заместители, хим. съединения и пр. Най-добре е да заживеем в планината, извън цивилизацията, където ще си отглеждаме плодове и зеленчуци и животни за местни продукти. Но кой би го направил това нещо? Нали сме 2022 год. вече, светът се развива.

13

Хахаххахаххаха

преди 2 години

До Интересна тема, хахахахаа... не мога повече с Днес.бг. Звездичките всъщност крият плода маангоо! Ехо.... журналистите, до там ли я докарахме да не можем да напишем име на плод! Ударихте поредно дъно!

12

Интересна тема

преди 2 години

Купихме си наскоро машина за домашен сладолед. Купих и прясна сметана(проучих предварително качеството и мнения). Добавих малко захар(все пак е сладолед) и добре узрял плод (първият път бяха малини, вторият - ***). Тазултатът: никой не хареса сладоледа(освен аз) и се зачудих каква е причината. Лесно, просто няма добавени подсладители, овкусители, оцветители и куп гнусотии. За съжаление с тази преработена "храна" забравяме вкуса на истинската и все по-често посягаме към широко рекламирната.

11

Землянин

преди 2 години

Само веган храните са зелени. Всичко друго е лъжа. Животновъдството унищожава Планетата !!!

10

Анонимен

преди 2 години

За да ядем *** сме виновни самите ние. Всеки лъжльо може да пакетира краставица и да я продава като шпеков салам. Поне 20% от клиентите ще си купят. Има магазини без нито една истинска стока. Нашите деца не знаят вкуса на млякото, сиренето или кашкавала. Ние сме виновни, Ане лъжльовците производители.

9

Анонимен

преди 2 години

Дойче Зеле, този път е с добра статия. Явно, нещо са се объркали. Ако дойдат такива специалисти при нас да проверяват храните и напитките ще ни изгонят от ЕС за отровителство

8

Нали

преди 2 години

нали в края на 80-те години затова събориха капиталистите социалистическата обществено икономическа формация защото виждаш ли лъжела хората и ги подтискала.Ето го резултата от 30 годишната слободия ядем химия.Салам без месо и сирене без мляко.Хлябът и животните не го ядат.Навремето имаше един филм на Луи дю Финес -Крилце или кълка-. Днес е скрит и неможеш да го видиш.Още тогава се осмиваше хранителната промишленост.Трябва закон и санкции ама жестоки към тези които бавно ни убиват.

7

Анонимен

преди 2 години

Яко *** ядем. Пластмаса...

6

дедо от село

преди 2 години

До Аз Да! Това едно време е ,когато България беше държава с ъс закони и стандарти,а сега е п...омиярска история в която всеки може да се набърка и да прави каквото си иска.T.e. - НЯМА ДЪРЖАВА!Само едни профани ,случайници и крадци се ветролеят тук,но докога ли!?

5

Аз

преди 2 години

Имахме БДС и работеше но няма как остане понеже няма да пусне 99% от евробоклуците и беше унищожено!