38

Анонимен

преди 13 години

шшшшшшшшшшшш-Т,Дянков да не чуе.Оттам ще плащаме данък в/у сиренето и кашкавала,като зелената енергия на наште сметки...

37

.....

преди 15 години

Нещо ми се струва,че всичко което се въвежда е заради глобалното затопляне.Не върви на добре това време от няколко години насам.

36

ichko0o0

преди 16 години

Misleh da si slagam na kolata uredba na metan,ama 6te vzema da sloja edna krava.350 litra -tova sa mnogo kilometri.Ako znae nqkoi ot kade moga da si kupq dobi4e ot tazi poroda da pi6e.6te go vozq dokato i svar6i METANA.

35

преди 16 години

Sviat shirok, ludi vsiakakvi!

34

Стефан

преди 16 години

Докато ние мислим как да наложим данък на въздуха, който дишаме - в Естония вече въведоха данък и на изпуснатия въздух! Браво! Вече има "световна практика"! :)

33

преди 16 години

Метанът е лек и летлив газ! 350 литра метан под формата на пръдня се равняват на 2-3 литра втечнен метан под налягане! Една крава преживя на ден 20-30 килограма трева и след разлагането на тревата се получава толкова метан!!!

32

Учуден

преди 16 години

Всеки който има начално образование може да разбере че е невъзможно физически животно което има средна маса около 500 кг да отделя:"Всяка крава излъчва дневно 350 литра метан и 1500 литра въглероден диоксид." То бива глупости ама това направо е прекалено.Съветвам редакцията на Днес.бг да наеме някои от малчуганите които участват във това го знае всяко хлапе , ще вършат много по-добра работа :d:D:D:D

31

преди 16 години

Яко се възползват от невежеството на фермерите тия, почти всичкия метан в атмосферата се отделя от мравките. Чакаме данък за въздуха само..

30

vde

преди 16 години

...да искате от едно животно което ви дава мялко с КОФИ и то само от трева да няма и някакъв недостатък. По-скоро да помислят как могат да се възползват от този газ.

29

боби

преди 16 години

Забелязвам,че когато има някаква научна тема повечето коментиращи не разискват по същество,а си пишат някакви простотии и си мислят че са много оригинални.Само че това е факт-и не само кравите отделят метан,но и овцете,които също са преживни животни.Някой прави сравнения с метановите уредби на автомобилите-само че при тях метанът изгаря напълно и няма никакви вредни последствия.То някой не вярват,че и пушенето е вредно,а пък всяка година милиони по света умират от болести свързани с тютюнопушенето.

28

oOo

преди 16 години

Тия цифри за дневно отделяне ли са?! Нещо ме съмнява. Тя на кравата пръднята само метан и в. диоксид ли съдържа? Ако не - представям си колко ли е литража щом горните цифри са дневното съдържание! Тая крава да не диша през газа си баси!

27

ирина

преди 16 години

16 браво,подкрепям твоите мисли. аз например не ям вредни храни,това са пакетирани стоки и т.н. обожавам фитнеса и движението. но да отричаме месо,наистина не правилно,в библия също го пише. но всеки сам си избира начин на живот,затова сме и различни всички. от сланина например в организма се правят хормони-мозъчни,полови и други. разбира се всичко в разумни количества. това е факт,че месото е важно. без него към възрастова граница има рискове от атеросклероза и много други болести. тази тема много обширна.

26

Грую

преди 16 години

Да ги *** до крак...кравите или управляващите - по избор.

25

ирина

преди 16 години

23 трябва да ти връчат парична премия за супер откритие. много ще е яко,може и да я ползваш кравата за вместо сигналният бутон на волана,като я дръпнеш за опашката,тя ще изреве и готово. ще стане многофункционална супер-крава.

24

gothic

преди 16 години

# 22, хайде ти папай овес и чакай да ти се развие мозъка. Аз пък ще ям балансирано всичко, и ще чакам същото. Да видим кой ще е първи а? Планетата наистина е замърсена неимоверно, но връзката с глобалното затопляне малко се преекспонира и то напълно тенденциозно. Природата си следва своя цикъл на захлаждания и затопляния и нищо не може да го спре. Според теб, когато викингите са достигнали до най-големия остров на земята защо ли са го нарекли Грьонланд а не Айсланд. Колко ли топлоелектрически централи и нефтени рафинерии са функционирали тогава? А сетих се за една Лейф Ериксон петролиум, как можах да забравя....:)))

23

преди 16 години

350 литра метан на ден не мога да ги изгоря даже и с тир да ходя до Варна и да се връщам до София. От утре си махам метановата бутилка в багажника и слагам една крава! Баси икономията! Хем метанец, хем млекце!

22

преди 16 години

До 16 - как ги говориш тия работи все едно че си изследвал сам причините за еволюцията. Наскоро пък имаше статия, че това което е развило мозъка при човека са зърнените култури. Така, че със сигурност истината е по-средата.До 20 (21) - Доказателства за глобалното затопляне има достатъчно само трялва да се поинтересуваш. Да не говорим, че въздуха който дишаме е толкова мръсен, че може да се пипне! Само един *** може да се изкаже като теб.

21

Краси

преди 16 години

Направо се учудвам колко хора се връзват на подобна щуротия като глобалното затопляне и промени в климата. Това се пълни глупости. Само искат да ви промият мозъка.А да сте видели доказателства за това?Аз лично не съм!!!Чакам ги ама...нема.

20

Краси

преди 16 години

Направо се учудвам колко хора се връзват на подобна щуротия като глобалното затопляне и промени в климата. Това се пълни глупости. Само искат да ви промият мозъка.А да сте видели доказателства за това?Аз лично не съм!!!Чакам ги ама...нема.

19

2+2=?

преди 16 години

***.от.и -управници имало и ИЗВЪН България!