53

Добре

преди 2 години

Учителите със стаж ще взимат колкото професор в СУ.

52

Анонимен

преди 2 години

Е нали уж бяха 13,5? Уж 25 % в пунктове? До април ще останат 9,5!

51

Експертин

преди 2 години

Ако приемат нов бюджет до края на март, може. Ама мен ми се чини, че нема да има пари за тази цел. Твърде много социални плащания, обявяват, че ще правят. А пари от къде? Много хора свиха потреблението. Много хора минаха в сивата икономика, за да спестят малко разходи. Тя една каша се получи.....

50

До 50

преди 2 години

Така де, онези 8 деца на село изискват много повече труд от другите 28 деца в София. Заплатата трябва да е според труда. Нали така?!

49

Коя средна?

преди 2 години

125% от средното възнаграждения за България ... за 2020 година или за 2000 година. За 2022 ще се разбере колко е средната заплата в средата на 2023 година. За миналата 2021 ще се разбере колко е средната заплата след април 2022, а казват, че от април 2022 заплатите на учителите ще станат 125% от средната заплата в България.

48

Анонимен

преди 2 години

До Анонименто със всичко е така

47

Анонимен

преди 2 години

Е това се казва безсрамие.Проглушиха ушите на всички още от ноември и цял декември за учителските заплати::то небяха15,14,5%,накрая 13.5%....онзи ден 25%...от нещо си...днес 12% от април...На това му се казва липса на отношение и уважение към учителите.Не може никой да не коментира заплатите в Лидэл от 1700лв.,а на даскалите заплатата от 1400 била много.

46

222

преди 2 години

До Асан Над 2200 чисто, Това взима нашата съседка учителка. Обикаля по съседите и се хвали. Преподава практика в едно порфесоионално училище., не знам само как е "практикувала" онлайн. Става въпрос за град Пловдив.

45

Сивчо

преди 2 години

До Мани маниЗабрави ваканциите заради изборите.

44

баба

преди 2 години

Някой гледал ли е онлайн уроците по телевизиято--съвсем телграфично,като конспект без никакви обяснения без нищо допълнително към урока от сухо по сухо.

43

Асен

преди 2 години

Трябва да им се намалят не да се увеличават *** учителите

42

42024

преди 2 години

Частни уроци,печелят по няколко хиляди на месец,няма данъци,нито проверки.

41

До МОН

преди 2 години

Въведете единни нормативи за аудиторна и извънаудиторна заетост на преподавателите във висшите училища! Въведете ред и във възнагражденията им! Условията на труд са отблъскващи! В същото време има хора, които получават по няколко заплати в рамките на 8 часов работен ден...и са предоволни и лоялни.

40

Анонимен

преди 2 години

40- КАК СТИГНА ДО ТОЯ ПРОНИКНОВЕН ИЗВОД! ГЕРБ ЗА 10 Г УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ОТ 290ЛВ ДО 1300ЛВ.

39

Анонимен

преди 2 години

А обещаваха да увеличат с 25% над средната заплата, а всъщност с 12%- тия хора са наистина в БУДНА КОМА.

38

Кога?

преди 2 години

Кога ще се осъществи реформата във висшето образование? Кога ще има обединение на университети? Кога ще има обективна акредитация? Кога ще има обективни атестации?Кога ще има външен стриктен контрол върху процеса на обучение и провеждането на държавните изпити? Или ще изчакаме всички завършващи ученици да се запишат в чужди университети и тогава.....какво?

37

Анонимен

преди 2 години

Едно време в нашето ЕСПУ всяка сутрин на входа двама учители ни проверяваха как сме облечени, дали ни е пълна униформата, ако не ти е, те връщаха обратно вкъщи да се облечеш както трябва. После след първия час излизахме на двора и цялото училище правихме задължителна 15 минутна физзарядка. В часовете слушахме много внимателно учителите как разказват урока, защото нямахме телефони, не се занимавахме с излишни щуротии. Сега няма взаимно уважение.

36

Елемаг

преди 2 години

И не на последно място.Познавам случай, играе 3 заплати.Даскал,възпитател и общински съветник в даден малък общински град!!!А на практика винаги е в кръчмата срещу училището!!!Ако не знаете, закона го позволява!!!

35

Ром'с

преди 2 години

Учителите в момента са надзиратели с никакви права и слаби знания като учители. Можете да отскочите до град Х да видите кои учат за големите заплати... а не за учители , това е от 10-на години. Даскалите" са неграмотни , а им плащат пари щото много не искат да бъдат учители в "зоопарка", а трябва някой да контролира деца..

34

Мани мани

преди 2 години

Те понеже се счупиха от работа, през последните две години от декември 2019г. са в непрекъснати ваканции, коледни, зимни, летни, пролетни, есенни, между срочни, дървени, грипни и после Ковидни и всякакви други между всичко това. А в останалото време ужким преподават "ой лай" и ужким изпитват по два часа на ден с кафе в ръка по нощници, а някои без. И 18+ за компания ! Цял випуск ученици въобще не стъпи в гимназията през това време. Не разправяйте че са научили нещо, дисциплина социални контакти.