59

Маргарита

преди 2 години

Най-накрая!!! Да се въведе някакъв ред и да се разкарат колите извън движение, с които е пълно навсякъде

58

xyz

преди 2 години

Браво!

57

Бате Роско

преди 2 години

Кога в нашата робска държава тези коиро ходят на работа с колело ще получават поне едни 100лв отгоре към заплатат си.Вече го има навсякъде

56

Анонимен

преди 2 години

Мега Яко. А метрото ни къде е??? Да си махнем колите и как да се придвижваме?

55

Анонимен

преди 2 години

Гледах преди време на един чужд сайт една статистика за броя на колите на човек от населението и там всички областни градове в България бяха заели първите места в класацията, далеч пред останалите градове в света, което означава, че официалната статистика за България е много погрешна. Иначе в България като цяло броя на колите беше доста под средното ниво за ЕС.

54

Анонимен

преди 2 години

В София личните автомобили са доста малко - около два пъти по-малко в сравнение с подобните градове в Европа, а мафията в кметството твърди, че сме едва ли не на първо място в света по автомобили на човек от населението. Би трябвало да се насърчи свободата на придвижване, която дава автомобила, а не да се създават изкуствени пречки като тази платена зона.

53

Анонимен

преди 2 години

забравих и да добавя. Когато има зелена зона в квартала елементи от обществото от определени контингенти, които нямат навика да си плащат задълженията за данъци, ток, вода и т.н. едва ли има вероятност да се настанят в район в който трябва да платят и разход за паркиране.

52

Анонимен

преди 2 години

Зелената зона е полезна защото оскъпява притежаването на автомобил. Естествено автомобилът не следва и да е лукс. Но трябва да му платиш годишен данък, ГО и стикер за зелена зона, който за втори автомобил е по-скъп. Това поне частично ще принуди хора, които държат по два автомобила ако не са им необходими да останат с един. Това ще освободи места.

51

ГЕРБ=МАФИЯ

преди 2 години

Прецакват още два квартала.

50

Ceko

преди 2 години

много рев от елементи без адресна регистрация в зоните, хахахаха

49

До стратегия

преди 2 години

Да, карат хората да си плащат за да се прилага закона. Така е било и така ще бъде, който плаща той поръчва музиката. Другите ще играят по свирката.

48

Интересна стратегия

преди 2 години

Значи има закон за движение по пътищата в който е регулирано и паркирането, но никой не го прилага ! Има градоустройствен план който се коригира по желание на клиента (плащаш, получаваш разрешително). Реално закони има но никой не ги прилага. И ето блестящата стратегия: ако искате да се спазват законите и да се прилагат ще трябва да си плащате допълнително за зона. И хората от немай къде си траят и плащат. Пък после човека взе парите и каза -ще видим. А народа - ще дойде друг и ще ни оправи.

47

пешото

преди 2 години

терор на новите коли и всичко ще се оправи !

46

гого

преди 2 години

До Botoа ти ще си караш колата само пред твоя блок , защото ако те видя пред моя ще те ппребия !

45

гдгд

преди 2 години

ами Ти бре отворко -...като паркираш пред нашия блок за да отидеш на работа да те преббивам ли ?

44

Хи-хи

преди 2 години

"...ангажимент една трета от приходите от зоната да се реинвестират в нея под формата на възстановяване на инфраструктурата" - трябват нови шкафове, една трета в чекмеджетата, една трета в нашите джобове " е допълнението от градската дебилност.

43

До Boto

преди 2 години

Значи това което казваш е поредната безсмислица! Колите няма да намалеят! Казвам ти! Тротоаррите няма да се оправят и това ти казвам! Улиците и те няма да се оправят! Нищо от това което казат, че ще направят за да стане зелена зона НЯМА да се изпълни! Единственото което ще стане е че ще плащаш 100-300лв ако имаш кола! И няма да можеш да я паркираш на повече от 50м от дома си! И ако няма парко място! То ще те глобят! Слушай батко си какво ти говори! Щото батко ти е патил!!!

42

Анонимен

преди 2 години

Добре, а тези данъци, които плащаме :Д те за какво отиват? :Д

41

Boto

преди 2 години

Най-накрая. За всеки нормален живящ в кварталите това е хубава новина. Писна ми съседи държащи по 3 коли, които не са се местили от 4-5 години пред блока. Също и хора, които имат гараж ама щото не им се дават пари за автоматична врата ги хвърлят пред вратата или даващи гаражите си под наем и оставящи собствените си коли пред блока. А за тези от моловете дето паркират из целия квартал не ми се говори. За това се говори от 3-4 години дано тази стане...

40

hoho

преди 2 години

ах какви хубави тротоари има в синя зона... а в зелена, просто прекраснинека цяла софия е зона, няма проблем. Все пак тротоарите са ни супер в центъра