21

Анонимен

преди 2 години

УРА А А А получих увеличението....равностойно на цената на една ролка тоалетна хартия ...няма да я ползвам....задникът ми отдавна е хванал паяжини...

20

пияница мистик

преди 2 години

"Иван Нейков: Всички хора получиха по-висока пенсия" === Само на комунистите им се отдава тази математика. Да говориш, че даваш повече пари, а да получаваш де факто по-малко :))) 2 + 2 = 6, но реално на 3

19

Като ученик винаги

преди 2 години

съм бил на Вие с математиката,а сега,като съм пенсионер съм на Ти с аритметиката?!Моите сметки излязоха абсолютно точни-до лев и стотинка увеличение на пенсията!?Явно на експертите ще бъде дълго за обяснение,а на повечето пенсионери трудно за разбиране?!Втора седмица след нова година, само това гледаме и слушаме по-телевизията!?Едни и същи обяснения от настоящият социален Министър и неговите бивши колеги,и повече от сигурен съм,че ще останат неразбрани,след като баба и дядо от бъркат понятията?!

18

Анонимен

преди 2 години

Всички получиха един по голям черен морков! Честито!

17

Пророк Антиваксарии

преди 2 години

Работник във ТКЗС- който е със работата си е вкарвал валута във страната и от неговите данъци се е плащало на администрацията е бил ощетяван със ниска заплата , висока норма и късно пенсиониране за малко пари , А Нейков и такива като него големия разбирач е маал кафе след кафе и морен вода не е пил , но сега ще вземе голяма пенсия макар да не е вкарал със труд никаква валута във страната ,а само е взимал заплата от данъците на работещите и произвеждащи валута !Голяма справедливост няма що !

16

Анонимен

преди 2 години

Всичко хора също получиха и по-големи разходи.

15

Щирлиц

преди 2 години

Още един несменяем другар,вечно червен,вечно ненаситен.

14

Анонимен

преди 2 години

Е бива ги.. Дават ти по-малко пари и те убеждават, че са ти дали повече. Очаквано за стила на Кирчо.

13

Анонимен

преди 2 години

По висока- да, но при тези цени, минималната пенсия е доста под линията на бедност.

12

Дискриминация

преди 2 години

Пенсионерите са най-малко засегнати от Ковид пандемията, много работещи загубиха работата си или приеха по-ниски заплати оправданието че цените се качват не върши работа защото тези цени се качват и за работещите, но те не получават никакви помощи от държавата за да покрият сметките си, а и има хора с деца разходите се увеличават, а приходите намаляват в чисто нетно изражение и не само заради инфлацията!

11

Анонимен

преди 2 години

като тя е проблема махайте я и да остане 10-15 лв -- голямотооо увеличение

10

Умен българин

преди 2 години

Банално, ама на половината пенсионери децата са чужбина и не плащат и стотинка в пенсионната система, т.е. аз плащам вноски за пенсия за моите родители и на сума ти още чужди родители. Е, няма как пенсионерите да вземат милиони само от моите вноски. Ама емигрантите пращали пари за харчене на техните мама и тати. Браво, ама те сами си ги папат, а моите вноски дават пенсия на всичките ро.дители!

9

Колкото и извадени

преди 2 години

от нафталина скелети да извадят,които да ме убеждават,че съм взел повече пенсия през януари,всичко е игра на финансови категории.А истината е:хората са взели ПО-МАЛКО ПАРИ за нуждите си отколкото през декември.Словесното жонгльорство"ама тия са повече,а ония по-малко" е замитане на лъжата за увеличаване доходите на пенсионерите.Добре,пенсията ми е увеличена,НО ВЗЕХ ПО-МАЛКО пари,отколкото през януари.Е,сега щастливи ли сте,лъжци такива.Вече ще говорим не за пенсии,а за доходи на пенсионерите.

8

Анонимен

преди 2 години

Интересно, в БГ трябва да си само политик и нишо друго, за да свързваш както трябва двата края! Сигурно на над 60% доходите и заможното материално състояние на хората са постигнати благодарение на бачкането в чужбина!

7

Анонимен

преди 2 години

Е не може и на пенсионерите да се дава и чекмеджето да се пълни.Ако не бяха откраднати милиарди,сега щеше да има и за пенсии и за заплати.

6

Пророк Антиваксарии

преди 2 години

Въпроса е че получиха и новите сметки !

5

До 1

преди 2 години

Реално работещите да си търсят увеличението от работодателите.

4

Анонимен

преди 2 години

Всички пенсии са ниски.Защото 12 години пенсионерите бяха трън в очите на управляващите.Ако ги бяха вдигали постепено,сега нямаше да се получи този конфуз.А инфлацията изяде и миналото и бъдещото увеличение.

3

Анонимен

преди 2 години

Подигравките със възрастните продължава вече 32г.

2

Анонимен

преди 2 години

Баща ми взима 1280 лв. пенсия! Този месец му бяха превели 1210 лв. Със 70 по-малко! Пък и се ваксинира!