24

Анонимен

преди 2 години

Простотията не е от вчера.

23

1111

преди 2 години

И ние се готвим. Понеже не можем да сме там, ще си навием часовниците за 5.30 и където има репортаж по телевизията ще го гледаме. Браво на всички участници и блазе на всички присъстващи наоколо. Вече 10-12 години го следя този обичай и преди ставах в 3.00ч. Да търся по кабеларките репортажи. Тая година с малко дете ще стана в 5.30. Да сте живи и здрави прекрасни наши български мъже. Не слушайте как ви наричат *** разни политкоректници-вие сте най-прекрасните мъже, бащи, братя и синове.

22

Ивайло

преди 2 години

Яж народе пий цяла нощ, сутринта се хвърли в реката / може и без *** / хвани кръста и после пак пий защото ти е студено. Мама и татко ще ти се радват. Дремни завит добре по обед. Вечерта *** на чалга дискотека. Удари по няколко кючека, пий още и после бий като тия в квартал "Лагера". Да си жив и здрав на мама и тати детето. И да знаеш - НЕ СИ ВИНОВЕН.

21

Анонимен

преди 2 години

До Критикуващите 21Аха, гроздето е кисело, нали? Като не смеете да влезете във студените води се правим на мноо куул, разийш лий?...Луим Хоф влиза в ледено студена вода всеки ден без да играе хоро или да прилага някакви ритуали! Също така влиза целия не само до кръста!

20

Евала

преди 2 години

Абе какъв е поводът за това киснене в ряката ? Зимно миене на за.дници ли? Тричнете и едно куче , да не се стряска от пиратки. Все хубави прастари обичаи за Йордановден!

19

Анонимен

преди 2 години

Имаме си хоро ,хубави народни песни ,хубави носии ,хубави жени ,хубава природа ,умни хора ,добри спортисти ,но едно нямаме политици.

18

Критикуващите

преди 2 години

Аха, гроздето е кисело, нали? Като не смеете да влезете във студените води се правим на мноо куул, разийш лий?

17

Анонимен

преди 2 години

Разправят,че стафидите много поевтинявали по Калоферските магазини след хорото.

16

От 17

преди 2 години

И това се случава в България! На Богоявление няма никаде другаде (даже в Русия, Сърбия, Грузия, Гърция, Румъния), където хората да влизат във студената река с радостен ентусиазъм и надпревара кой пръв да вземе кръста, това го има в България!

15

15

преди 2 години

Защо лъжеш ?

14

Анонимен

преди 2 години

На Богоявление по стар стил - 6/19 Януари свещеници заедно с народа отиват да осветят водите и реките по случай Празника и хората (този благочестив обичай е само за мъже) скачат в реката, за да спасят кръста, да получат благословия от свещеника, мъжете скачат във водата и за здраве.

13

Анонимен

преди 2 години

Утре пияни батки ще газят в ледената вода. Никакво хоро не е това! Тотален кич!

12

ники

преди 2 години

Познавам мног възрастни хора от Калофер, семейство са, те казват, че като са били млади, такава пинска простотия не е имало.

11

Анонимен

преди 2 години

От една страна леденото хоро в реката е само и единствено в България, това го няма в други страни. От кога започва този обичай - не е изяснено. От друга страна обаче не говори добре това да се къпят и играят полуголи хора хоро ден преди или на Голям Християнски Празник. Калоферци ( и не само) играят хоро деня преди Рождество Христово по стар стил, на Бъдни Вечер. На Този Ден действията трябва да са съвсем други - прилични и подходящи за Този Празник.

10

Анонимен

преди 2 години

Какво хоро,когато утре е Бъдни Вечер? Излагате се с тези псевдопатриотски действия. Христо Ботев е роден еден преди Рождество Христово - на Бъдни Вечер.

9

3 6 7

преди 2 години

До3 6 и7 Тъпня сте вие стерилизирани консервирани и сертифицирани ол.....и.Стоите си в бункерите с топче гъзпапир в задниците и не си показвайте муцките да не гепите нЕкои Фирус.

8

Анонимен

преди 2 години

Някои ще се веселят, някои завистливо ще драскат по форумите.

7

Анонимен

преди 2 години

Тука има много чуждоземци от гората .И векове да минат няма интеграция .

6

Анонимен

преди 2 години

С маски ли, или със шнорхели?

5

7

преди 2 години

Вижда се някаква смесица .