32

Анонимен

преди 2 години

Преди бяха на минимална заплата. Имах познат, който работеше там от немай къде.

31

Анонимен

преди 2 години

Мечта да работиш в Националната библиотека ? Едва ли ! 450 лв на месец не са мечта.

30

Анонимен

преди 2 години

Нарича се Народна библиотека а не национална. Нация е чужда дума, имаме българска дума народ.

29

До Джони Би

преди 2 години

Не на хартийки, а на компютър.Разликата.е в носителя на информация.И кой ги прави на компютъра? И най-важно е съдържанието, ако не си разбрал.

28

До 41

преди 2 години

Както и предполагах, изобщо не схвана сарказма с аптекарите..И с техните знания не си наясно.Акълът им се взема от органична химия и не само.Аз като не знам нещо и искам да го науча,проверявам.Та влез в учебната програма на библиотекарите и виж какви знания имат.Някои от дисциплините нищо няма да ти говорят.Основен принцип на грамотния човек е да не влиза в спор извън неговата сфера на познание.Твоята работа "я н знам как требе да е, ама оно и така не е.

27

Анонимен

преди 2 години

До 38 Вие не сте библиотекар, а изпълнявате техническата част, поръчките от хранилище?

26

Анонимен

преди 2 години

Помислих че ще е Националната.... Лотария

25

Анонимен

преди 2 години

До 34 Кажи си мнението за новото УДК 2017

24

Друг

преди 2 години

В НБКМ се търси по електронния каталог кобис, предполагам, че книжния е замразен

23

Джони Би

преди 2 години

Можеш ли да ми кажеш защо са ти тия чекмеджнеца и хартийки в информационната ера? Всичко вече е на компютър.

22

До 26

преди 2 години

Има едни чекмеджета в библиотеката с едни малки листчета.Ако ми отговориш кой ги прави и какви знания има, признавам те за магистър по библиотечно-информационни дейности.Сега пък ме питай какви знания имат фармацевтите, дето само продават лекарства и "забъркват" някои мехлеми.

21

до 20

преди 2 години

Впрочем за да си стругар си се иска интелект и знания. Работи се с чертежи, с микрони,с градуси, с цолови и милиметрови резби. Да не говорим, че от поне 4 десетилетия вече се искат и умения за програмиране ако работиш на ЦПУ.

20

Гунчо

преди 2 години

На техните години язе па мечтаех да работа у Плейбоя... ...масажист!

19

Анонимен

преди 2 години

Професия без солидно бъдеще. Скоро всичко ще се дигитализира и старият хартиен носител ще стане ненужен. Поколенията държащи на хартиеното тяло са на изчезване. Младите масово, ако изобщо четат, предпочитат по-удобния електронен носител.

18

Анонимен

преди 2 години

Джони Пенков, мир на душата му, беше халтураджия с парвенюшки претенции. Щом е цитиран и то с негатив към бизнеса - значи "плуващия в океан от знание" няма яснота от къде, аджеба, идва заплатата му. И още нещо - в кой точно дял на човешкото познание е специалист един библиотекар? Както се казва: кое океанско течение (по-точно) е възседнал и усвоил един библиотекар? Борбата с молци?

17

До 5

преди 2 години

Сладка чиновническа работа.Само.седиш>>>>>>>>>МдаАааааа, Меракът на чичо Денчо. Има да се чууууууууудиш и пак няма да се сетиш.

16

Анонимен

преди 2 години

Джони Пенков:"България ще се оправи,когато застрелят бизнесмен в библиотека".Радой Ралин:"Грух грух, за наука глух".Някакви илитерати и хамали седнали да коментират работата и знанията на хора,работещи в океан от знания.На почит е търгашеството сред бедните духом.Само в България се присмиват на интелектуалния труд,вкл.и управниците.Вижте си хала и не се чудете, че сме под дъното.Мизерници, парите на могат да направят богати душите ви.Самоизяждайте се, то си е за вас.

15

Вергина

преди 2 години

Тия библиотекари не са като ония ;)

14

Тойота

преди 2 години

Въпрос на време е всички тези книги да бъдат дигитализирани и да се достъпва до тях с търсачка като Гугъл, само че локална - това бъдешето, колкото и на някои хора да не им се иска.

13

Анонимен

преди 2 години

Такъв тотален хаос ли цари в библиотеката, че служителя се разковава от бачкане, и само една хилядна от времето му е за клиенти? А кой е създал тоя хаос? Може би са дошли стругарите и като не интелигентни създания са внесли бъркотия?