59

Нищо ново

преди 2 години

""Западните страни обвиняват Русия, че ограничава доставките на газ,"? И кои са тези западни страни? Не са публикували изявление на западен политик, че Русия не изпълнява договорите за доставки, и няма как да кажат такова нещо, защото всички доставки се изпълняват. А Северен поток 2 съвсем не е "спорен проект". Бавеха включването му заради тестови изпитания, но колкото повече го бавят, толкова повече губят. Включването му ще намали цената на газта за Западна Европа.

58

Анонимен

преди 2 години

Сега е момента ние да построим Белене и да продаваме с голем кяр на пр0стите германци ток!ХА ХА ХА ХА

57

Джугашвили

преди 2 години

Русия пак ще гази Германия! Не им е за пръв път и явно им харесва! Но няма нищо чудно в това - почти всички германци родени през 1945 и 1946 са деца на руски войници ХАХА.

56

Закон на Мърфи

преди 2 години

Всеки има идеи дето не стават за нищо!

55

Анонимен

преди 2 години

Германците май направо ще скочат на студения синтез, а нас кучета ни яли.

54

Анонимен

преди 2 години

Тооо Секи Сам Си Преценя, ама що ни се месите и на нас? Гасете си АЕЦовете, врътнете си сами кранчето на газта, ама ние за какво сме ви, че да ни давате акъл?

53

Анонимен

преди 2 години

Явно там "принципите" стоят над здравия разум.

52

Анонимен

преди 2 години

Ще изкупува ядрена енергия от Франция, България, Румъния и ще вдига цените, а ние ще фалираме и ще обеднеем........Германия и Европейският съюз ни накараха да живеем в поговорката: "Вода гази, жаден ходи"........Газът преминава през нас за Запада, а ние го купуваме от Запада на техните борси. Токът го произвеждаме и изнасяме, но го купуваме по цените на Запада....................Всяка страна трябва да произвежда ток първо за себе си и да сключва свободно договори за газ.

51

Анонимен

преди 2 години

Ненормални.

50

В.

преди 2 години

Този Зоро непременно да го вземат в Щатите да им оправи термоядрената програма. Че много закъсала бе. Да си носи джапанките и пижамата

49

Зоро

преди 2 години

Трябваше да се отпуснат средства 100 милиарда и ядрения синтез щеше да е налице.Скоро четох, че американците са постигнали до 80% кпд. на установка с лазери, които смачкват горивото и запалват ядрена реакция, като са подобрили параметрите си 10 пъти. До година, две максимум ще са вече над 120 %. Мисля, че трабваше да се изчака 1-2 години преди да се закриват ЯР. Язък, че Меркел беше завършила физика, но тоне ясно че е слаба в главата и затова не е продължила, а се е заела с политика.

48

Постшмеркел

преди 2 години

Затвараме сичко ядрено и почваме да купуваме ток от България, изкупуаме им сичкият ефтин, скъпият го оставяме на конекрадците то Долният Дунав, д аса мъчат с цена 1000 лева на киловатчас и кат фалират, ний ша им внесем,з а д аим продадем нашите евтини германски стоки;))) То, без тва, от социализма насам, освен бабани и тоалетна хартия, друго не ги интересува;)))

47

Анонимен

преди 2 години

Дори и Китай разбра че бъдещето е в зелената енергетика, но го разбра едва след като си отровиха въздуха и водата. Само през последните 3 години общия китайски ветрогенераторен парк е нараснал няколко пъти и мощността му в момента е 306 гигавата, което е повече от мощността на цялата руска енергетика 260 гигавата.

46

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 47 ИТЕР е пълно безумие на ЕС. До няколко години европейците ще го зарежат за винаги

45

Анонимен

преди 2 години

Термоядрения синтез в ИТЕР е предвиден да бъде експериментален през следващите 23 години. Едва след това могат да почнат да строят Термоядрени електроцентрали, ако експериментите са успешни.

44

Анонимен

преди 2 години

До 41 Умнико, има огромен пробив в термоядрения синтез през последната година. В щатите има експериментални реактори които добиват повече енергия отколкото се влага за постиганего на термоядрен синтез. През 2025 ще има и работещи термоядрени централи с размерите на стандартен транспортен контейнер. Токамаците никога няма да заработят защото поглъщат невероятни енергийни ресурси а получената от тях енергия едвам достига и 30% от вложената.

43

Анонимен

преди 2 години

Има ли смисъл само една държава в света да се откаже от ядрената енергия, след като всички други не се отказват? При една ядрена катастрофа, радиацията ще достигне и до Германия, защото съсвдните и страни нямат намерение да се откажат от АЕЦ.

42

В.

преди 2 години

Разбирачът-Визионер да каже колко централи на термоядрен синтез има построени. Къде и колко енергия дават!

41

Анонимен

преди 2 години

Мдааа .Зелените ще управляват Европа щото превзеха Берлин - столицата на четвъртия брюкселски райх. На поданиците на райха ще им е по скъп живота ама и по чист :) Малко и бизнеси може да фалират *** ко значи тва ? Важни са целите 2022 :)

40

Анонимен

преди 2 години

Чудесна реакция на германските власти. Който е слаб в главата да си се трови с радиоактивни отпадъци. Навлизаме в ерата на ядрената енергетика на сливането и е пълна глупост да се поддържат и строят атомни електроцентрали унищожаващи природата за хиляди години напред. Разбирам мрънкането на русофилството, че тяхната майка Русия е изостанала и никога няма да направи термоядрена енергетика но това е положението пропадналите държави изхвърчат зад борда.