17

Лекар

преди 2 години

Налагат локдауни и мерки, защото при 70 х по-голяма заразност, ще има многократно повече случаи и въпреки, че омикронът е по-лек, съотношението на тежко болни и необходимостта от хоспитализазия ще се увеличи. Прости сметки. Ако е имало 1000 случая дневно и 300 хоспитализирани, защото 30% са тежките случаи при делта, при 10 000 случая дневно, 1000 души ще имат нужда от болнично лечение ако 10% имат тежки форми при омикрон. Схващаш ли? Или пак не можеш?

16

Лекар

преди 2 години

Налагат локдауни и мерки, защото при 70 х по-голяма заразност, ще има многократно понеже случаи и въпреки, че омикронът е по-лек, съотношението на тежко болни и необходимостта от хоспитализазия ще се увеличи. Прости сметки. Ако е имало 1000 случая дневно и 300 хоспитализирани, защото 30% са тежките случаи при делта, при 10 000 случая дневно, 1000 души ще имат нужда от болнично лечение ако 10% имат тежки форми при омикрон. Схващаш ли? Или пак не можеш?

15

Дания

преди 2 години

Май в Дания варианта Омикрон има най-голямо разпространение. За последните седем дни в Дания имат 82334 новозаразени, средно по 11762 на ден, но се увеличават. През предишните седем дни бяха 62885 новозаразени.

14

Реалист

преди 2 години

Повече от ясно е защо в някои държави има строги локдауни - новите варианти на вируса - Делта и Омикрон са много по-заразния, а досегашните ваксини по-малко предпазват. Това важи особено за Омикрон, при който виждате какво става сега в Дания. Ефективността на ваксините спадна от 95% при първоначалния вариант на вируса, до 70% при Делта и се предполага, че е 50% при Омикрон. Само зомбираните мозъци на неваксинираните не могат да го схванат.

13

Анонимен

преди 2 години

"На 20 000 нови случая дневно,4 починали в Дания на ден.Защо?Защото са ваксинирани. Нали това беше целта!Да стане лека настинка БЛАГОДАРЕНИЕ на ваксините."__________Ами като е станало лека настинка, защо във ВАКСИНИРАНА Зап.Европа са в брутални локдауни и налагат строги правила при влизане, вкл.за своите граждани?! Значи, или продължават да го използват като повод за манипулации и държане в подчинение, или са променили начина на водене на статистика, за да не лъсне безсмислието на т.нар. ваксини

12

Анонимен

преди 2 години

Ваксините ни са същите. Получи ги европейския съюз и ги разпределиха според бр население. Разликата е, че сега нашият файзер е с удължен срок на годност, заради страха ви да се ваксинирате.

11

Чоко

преди 2 години

Колкото повече набодени, толкова повече ковид. Тези не разбраха ли, че това трябва да мине през хората и да заглъхне. Ако не бяха безумните затваряния, досега щяхме да сме за брави ли за вируса.

10

0,2% риск от смърт

преди 2 години

До Анонимен 12 Може и така да е, но да не си случайно представяш, че датските партиди ваксини са същото качество като тия за България?

9

Анонимен

преди 2 години

На 20 000 нови случая дневно , 4 починали в Дания на ден. Защо? Защото са ваксинирани. Нали това беше целта ! Да стане лека настинка БЛАГОДАРЕНИЕ на ваксините.

8

Фаучи

преди 2 години

До BondВаже, важи, ама само след бустер, което си беше ясно от ден 1, или си помислихте, че ще ви се размине само с 2 пъти боц.

7

Bond

преди 2 години

Шо станА бре, Танасе? Зелевият Сертификат не важи без клечките за уши

6

ПорЦелан

преди 2 години

Това стана като избата в Поморие: не влиза и зърно грозде, а излизат тирове с ракия, коняк и вино!

5

Анонимен

преди 2 години

С бустерна диза нямало нужда от пср... Значи ако си абонат за иглата имаш зелена светлина да заразяваш, но ако не искаш да те бодат като г0ведо с опасни рнк препарати - нямаш право да заразяваш. Логиката кърти мивки.

4

Анонимен

преди 2 години

Пфайзер са купили компанията Арена която прави медикаменти за сърце, това е заради проблемите от препаратите наречени ваксини.

3

Анонимен

преди 2 години

За седмица сигурно има цяла дузина известни футболисти, които получиха инфаркти, някой дори умряха (днес един)... Много съмнителни обстоятелства!

2

Hoho_Boho

преди 2 години

В област, където върлува смъртоносен вирус, с никакъв PCR тест не могат да ме примамят да я посетя... Най-добре е да затворят достъпа до тази област, да ги поставят под карантина. ...Така са правели по време на чумните епидемии...

1

Hoho_Boho

преди 2 години

Те са пламнали от вируса. Вместо да има забрана да излизат от ПРОКАЖЕНАТА територия, има забрана да влизаш там. Властите в Централна и Западна Европа определено са невменяеми, гръцктите - също.