151

Анонимен

преди 2 години

Баба Меркел ще трябва да си гори килотите в тецовете.

150

Дожвани Стрихуя

преди 2 години

Колкото повече мърда Европа, толкова по- болезнено и по на вътре и се намества, ха, ха

149

Анонимен

преди 2 години

Стига сте преписвали от другите! Напрегнете поне малко остатъците си от мозък, за да направите и малко собствени идеи! А за въпроса - не няма да стане, освен ако Европа не се пренесе на руската територия, което не може да се постигне само със съгласие!

148

Анонимен

преди 2 години

Не, няма да спре!

147

знайко

преди 2 години

Парадокс: САЩ купуват руски газСАЩ отдавна се опитват да изтласкат Русия от европейския пазар на природен газ. Парадоксално е, че сега тъкмо американците явно са започнали да купуват руски втечнен газ. Как се обяснява това?

146

Лекар

преди 2 години

Дъра бъра. Няма как да стане. Може относителна независимост, но пълна, не. Това обаче може да стане с много ядрени мощности, а не жентърски веи

145

Анонимен

преди 2 години

И какво като европейците се откажат от въглищата? Ами нищо, останалият свят и най-вече САЩ и Китай нямат такива радикални намерения. Китай обяви, че ще се откаже от въглищата напълно чак към 2060 година, когато, между другото, не се знае дали от европейските зелени настроения ще остане нещо. Китай като световна работилница има тежка и енергоемка промишленост, изнесена там и от европейците. А въгледвуокисът от Китай чрез атмосферната циркулация пак ще стигне до Европа.

144

Анонимен

преди 2 години

Причината за неблагоприятната енергийна зависимост на Европа от Путин и неговото обкръжение е самата Европа и недалновидната дългосрочна политика в енергетиката на европейските политици. Явлението Грета Тунберг носи търговска марка произведено в Европа. А безпокойството на германците към ядрената енергетика също е провокирано от влиятелни немски политици чрез медиите за масова манипулация. Най-абсурдната енергийна политика в света е европейската.

143

Анонимен

преди 2 години

Ако Европа престане да бъде енергийно зависима от Русия, ще стане енергийно зависима от някой друг. А Русия е вного по-надежден доставчик. Къде са обещаваните американски танкери с втечнен газ. Намериха си по-изгоден пазар и забравиха за Европа.

142

не може да бъде!

преди 2 години

Главният проблем изобщо не е в това дали европейците ще стоят на тъмно и студено. Главният проблем е в това ,че природният газ е важна суровина за много производства на торове,за топене на метали,за производство на полиетилен/полипропилен ,във фармацевтиката и козметиката,в автомобилното производство.Има вече достатъчно информация кои заводи съкращават производството,преминават на намален работен ден,спират временно или затварят,някои обявяват фалит !?Вече доста работници са в безтегловност!

141

Христо Христов

преди 2 години

До Анонимен/167".... и намали и дори спря доставката" - нито е намалил, нито е спрял която и да е доставка, а даже ги е увеличил с 20% - на границата на възможностите си. Но про'стият европеиден тро'л се изхранва с лъжите на брщкселския комисариат по ценностите... нали?!

140

Христо Христов

преди 2 години

До Анонимен/168"Полша изгради най - големият терминал за втечнен газ в Европа." - който без кризи, причинени от плиткоу'мието на Брюксел, очевадно стои празен, поради неспособността на бедните европейци да се конкурират с платежоспособните азиатски клиенти.

139

Христо Христов

преди 2 години

До Очевидно"Но на практика постоянно има някакви проблеми." - да проблемите ги има и са в Брюксел. Но неграмотният и про'ст матрял не търси друго решение за там.

138

Христо Христов

преди 2 години

До ТИ ДА ВИДИШ!/171"Германия захранва Полша и Украйна с газ от Северен поток 1 след като руснаците спряха ЯМАЛ!" - Пич, Русия не е спирала никакви доставки на газ. Който си е поръчал и платил - си е получил газта. Ако Полша и Украйна са поръчали и платили - получават си газта през друга тръба. Ако не са поръчали и платили - могат да си купят от Германия.

137

Анонимен

преди 2 години

Европа не може да има енергийна сигурност, докато съществува дълготрайната политика на немските шутки.

136

ТИ ДА ВИДИШ!

преди 2 години

До АнонименИ затова от 5 дни Германия захранва Полша и Украйна с газ от Северен поток 1 след като руснаците спряха ЯМАЛ! Не разбрахте ли че без Русия цял ЕС ше умре от стут и натъмно!

135

Глас от изток

преди 2 години

Европа не може да диша без Русия. Не само газ и нефт, ами нямат и дърва и въглища. Дърва и въглища от Сибир ще им карат. Добре че Русия е милостива с Европа иначе върти крана и конец))))

134

Очевидно

преди 2 години

Руският газ теоретично е най-надеждния вносен енергоносител. Но на практика постоянно има някакви проблеми. Няма друг начин, трябва да се търсят алтернативи.

133

Анонимен

преди 2 години

164 Ямал минава точно през Полша и газта е руска. Хайде стига вече фантазии. Поне да беше казал че норвежците носели. Пък ти американци та американци. Ми нема ги никви за 3 години един кораб да е минал. Символично. Изобщо не се и опитвай да мажеш по теми по които не разбираш. И си пий хапчетата.

132

от Унгария

преди 2 години

До 160 Изобщо не си в час!1 Полша има един от най големите терминали за американска газ те нямат проблеми с газта и цената и именно поради тази причина!2 Украйна купува репресивна газ от ПОЛША не от Германия, те нямат възможност физически да купуват от Германия! 3 От руският ценови рекет на газта страда САМАТА ГЕРМАНИЯ и страни като България, Австрия, Словакия, които купуват главно руска газ! 4 Унгария има директна връзка СЕВЕР- ЮГ с полския терминал за щатска газ!