66

Анонимен

преди 2 години

Драги тиквопитеци, никъде не се казва, че повече няма да има физически лични карти, като даже един от работните варианти е електронния подпис да е вграден в нея! Ще си остане скъпоценната пластмаса в джоба ви! Колкото до тия филми за подслушване: цял свят тайно се надява да види вечно пияния Асан от Маалата какво прави по цял ден! Никои няма да ви подслушва защото ще е загуба на ресурс да следят индивиди чийто най голямо постижение в живота е гаврътване на двулитрова за 2 минути!

65

АНОНИМЕН

преди 2 години

И дали ще се справят много хора?

64

Азармо

преди 2 години

Директно чип на ръката и още един на челото, за който си забравил телефона!

63

.

преди 2 години

Кой ще го разработва това, кой ще го поддържа и кой ще има достъп до данните?

62

Гражданин

преди 2 години

да се притесняват тези които вържат плащания на черно и далавери. Аз си плащам сметките и мога по всяко време да докажа от къде са ми парите. Ама някои иска да праи далавери да не се отчита като във всяка държава. Еми Даркуеб Монеро това онва и така. Ит-тата винаги ще намерят начин

61

Ами

преди 2 години

крайно време беше. Това трябваше да стане отдавна. Омръзна ми от тези които се оплакват че няма да могат да се справят че сложни били технологиите. Ако е за зеленчуци на прмоция в Биллата всеки се оправя без проблем тука една лична карта която е в апликацията неможе да отвори. Или да стават хора или в гората там за лична карта няма кои да пита.

60

Anonimna

преди 2 години

Всеки ти ползва личните данни както му е потребно. Не съм съгласна.

59

Пенсионер

преди 2 години

С този мЪтериал който остана в БГ почти нищо не може да се промени. Да си ги взима Тиквата и да да ги отнася на някъде.

58

да попитам

преди 2 години

тва има ли го някъде по света или се почва усвояване на едни пари ?

57

Анонимен

преди 2 години

в краен случай да стане по избор , който иска улеснение да си поеме рисковете , който не да си остане със старата лична карта.

56

да ама не

преди 2 години

иако ти падне батерията или пък ти откраднат оставаш и без телефон и без лични документи.Ща талкавя много мразите да мислите бе За .да ви е лесно може да ни сложите ушни марки като на уличните песове и кравите.

55

Анонимен

преди 2 години

Няма да стане.

54

Анонимен

преди 2 години

какво правим ако някой ни вземе телефона и ни принуди да му кажем ПИН-а? А какво правиш ако някой ти набие 2 шамара и ти вземе личната карта? ------////------- Трябва да си истински тьп, за да задаваш този въпрос. Той не може да отиде с моята лична карта при нотариус, а от телефона ми може да я ползва.

53

Анонимен

преди 2 години

Още малко и ще излезе закон за задължително притежание на мобилен телефон,и по възможност смартфон.Телефонът е средство,с което 2ма души могат да разговарят,когато са на далечно разстояние.Моят е с бутони и не възнамерявам да го сменям,заради подобни изгъзици.И с тези хакерски атаки,не благодаря.Ще си остана с класически телефон и истинска карта.Освен ако държавата не ми осигури модерен смартфон безплатно.Всичките ви промени са свързани с харчове за гражданите(за електроника,за ковид тестове)

52

Браооо

преди 2 години

Това значи че в замунда може да си теглим лични карти - по няколко

51

Анонимен

преди 2 години

Като ти хакнат телефона или системата ела да видиш сеир. КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ТОВА?!!!

50

Анонимен

преди 2 години

Това е новото робство! Всичко в телефона. Тотално следене! Това е енда от целите на измамата ковид-19

49

Anonimen

преди 2 години

Радват се на паспорт в телефона само хора, които си нямат идея от ИТ - знаете ли какво ще прави това приложение - дали ще следи снимки, разговори, плащания, ще стартира микрофона, ще дава информация за местоположение? Сега я има тази информация, но Google, не органите. И ако си продадете телефона, дори и върнат към фабричните настройки, кой ще го получи това инфо?

48

Радослав

преди 2 години

До 51.Това е защото не ти се е налагало да си вадиш УП от фирма която е фалирала 2000 година и документацията и е била наводнена или изгоряла! И сега нямаш гаранция, че ще можеш да докажеш каквото и да е! Колкото до личните данни, те и сега са общодостъпни, просто трябва да знаеш къде да търсиш! Но ще е хубаво да не ти се налага да си взимаш отпуска за да си извадиш хартия която институция 1 изисква, а реално има данните и не и трябва, ама трябва да създава работа на балдъзата по зълвена линия!

47

Анонимен

преди 2 години

Да и после да може с едно натискане на клавиша от нечия ръка да изчезват и трудовият ти стаж, и документите с печат, за които нямаш лично копие. *** доказвай после какво имаш и колко си работил за пенсия. Хиперцифровизираните документи са като криптовалутата- тука има, тука нема. питайте мома ружа.