95

Правилно ли разбирам

преди 2 години

Радев Сталин да остави кметове де си дерибействат на местно ниво, а той да не носи отговорнист и да се кипри по софийските журове.

94

Анонимен

преди 2 години

От дървен комунист акъл не чакай.

93

СМЕХ...

преди 2 години

....а планинските общини ДГД , с парите....МНООООГО МЪДРО ,БЕ....

92

Ха-ха

преди 2 години

На Този не му вярвам нито на една приказка, така се е оплел в лъжи! Звучи ми като, оправяйте се сами, и никаква помощ от държавата не чакайте!

91

1

преди 2 години

Каква финансова независимост бе военен дръв.нико?90% от общините имат съвсем малки приходи,те са непрестанно на червено.Какъв бюджет могат да формират Видин или Каспичан?Ако не е преразпределението през държавния бюджет огромната част от общините фалират за една седмица.Не е случайно че за 7 месеца управление на зелените чорапи държавата се срути и въпреки че взимат по 0,5 милиарда заем на седмица държавата тотално закъса.Да Борисов е за смяна,но тези след него са за трепане.

90

.

преди 2 години

зеления чорап има право на инициатива за промени в конституцията.къде дрема досега?ще видим че и неговото правителство нищо няма да направи по въпроса.освен това трябва да има баланс на властите и разпределението на бюджетите.защото само най-големите градове имат положителен баланс от приходите и разходите на общината.всички останали чакат от държавата.42 % от брутния ни продукт е от София,защото там са централите на всички големи фирми и те там се отчитат счетоводно и данъчно

89

Анонимен

преди 2 години

За тази по-голяма самостоятелност отдавна се говори, но мутрите искаха да имат цялата власт в ръцете си и чрез финансирането на общините от държавата, да налагат своите престъпници на власт по общините.

88

Анонимен

преди 2 години

12 години мутрите нищо не направиха за поддържането на речните корита, сега президента им бил виновен за тяхната престъпна некадърност.

87

Факт

преди 2 години

Най-после имаме президент, който действа според девиза "Съединението прави силата". Без обединението на всички срещу мутрите, мутрите още щяха да унищожават България.

86

Радев!!!

преди 2 години

Отивай в Неделино да ръководиш извънредната обстановка не само на думи, стига дрема! Ще ти се смеят! Не си изпълняваш едно от малкото задължения. Хората ти пишат - извънредна ситуация! Ти си на ход.

85

Така ли?

преди 2 години

Затова ли оставяш хората да се давят от наводненията днес? Не трябва ли да си на първа линия, Радефф, при извънредни ситуации? Нани буба, а? Ай ставай, отивай при хората!

84

Анонимен

преди 2 години

Да не си и помисля да пипа Конституцията. Уж заради местната власт, а после се оказва, че е заради главни прокурор, двойното гражданство и президентската република.

83

Хан Кубрат

преди 2 години

Какво стана с девиза на Държавата "Съединението прави силата"?

82

Обикновен пияница

преди 2 години

Супер, у наща община ше си отменим акциза върху домашнярката.

81

Анонимен

преди 2 години

Това много напомня на късното средновековие - всеки да си бъде господар във владенията , станало така и .... дошли турците !

80

Вълчан Войвода

преди 2 години

От единна държава, Фигурантът иска още повече да влезе във функциите си на разединител на нацията и да я направи федерация, всяка община за себе си, свое царство и господарство. С какъв акъл?

79

Йеринг

преди 2 години

Вредна идея. Даването на правомощия, още повече финансови, на местната власт, която винаги може да намери законен начин да заобиколи правилата, за да уреди наши хора, не е приложима за България. Това ще доведе до още по-голямо разслояване - бодатите общини ще стават още по-богати, а бедните може и да изчежнат. Като цяло - дезинтегративни за държавата процеси. Впрочем, кога Чорапът е предложил нещо смислено? Последното беше за машинното гласуване, дето го има само в България и Венецуела.

78

Станислав Христосков

преди 2 години

Искам кмет, искам кмееет!

77

Анонимен

преди 2 години

До ТИ ДА ВИДИШ! - Чорап, ти ли си бе!

76

Анонимен

преди 2 години

Същото прави и Путин