20

Анонимен

преди 2 години

А помните ли едно време преди 89'та как си изхвърляхте бoклука без да ползвате найлонови торбички ?

19

Анонимен

преди 2 години

Макетата ни изпревариха.

18

За спомен

преди 2 години

Това е много добре, но е може би последното им решение като суверенна държава (вярно на хартия но все пак такава се води) преди да влязат в ЕС. След 14 декември (до тогава е ултиматума към кирчовците) ще трябва чакат първо брюкселските дегене..ти да пръд..нат за да пръ...днат и те.

17

Анонимен

преди 2 години

Тези "биоразградимите" не са алтернатива. И те се разграждат много дълго и причиняват замърсяване. Трябва просто да не се използват еднократни неща за 2 мин. и после да се изхвърлят.

16

Ямболия

преди 2 години

Северомакедонците правят нещо много умно с този факт. Браво на тях.

15

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Причината е друга. Там почти няма вече българи. Ова са *** дишането на лепило и бронз не става без найлонови пликове. Заев също диша лепило и това е очевидно. Само ЦСКА!

14

Анонимен

преди 2 години

Че и тук уж са забранени ,но нали слугуваме на нашите хора и фирмички ,все още мълчат

13

Сандо

преди 2 години

бре, макетата по човеци от нас българите ще излезнат ....

12

Анонимен

преди 2 години

Добре де, какво стана с плетените торбички за многократна употреба, които масово се ползваха през комунизма, те са доста удобни защото се разпъват, може да си ги сложиш в джоба а като се разпънат стават колкото торби за смет. Ами хартиените? Ами конопените? Защо трябва да е пластмаса пък била тя и био, а?

11

Анонимен

преди 2 години

Най новите изследвания сочат че био пластмасите са още по вредни защото не могат да се рециклират а след като попаднат на сметищата и заровени в земята гният в продължение на десетки години и дори стотици в зависимост от обема и дебелината. При гнието отделят вредни газове и на вече метан който е 23 пъти по вреден за атмосферата от въглеродния диоксид тъй като растенията не се хранят с метан и той не се абсорбира никъде.

10

Анонимен

преди 2 години

Без качествен найлон и пластмаса тази цивилизация не може да съществува. Така наречените био пластмаси не стават за нищо. Нямат качествата на петролната пластмаса и на всичкото отгоре са много скъпи за производство. Може да са "био" но не са еко защото се хабят много повече ресурси и енергия за производството им пък после не могат да се рециклират за разлика от петролните пластмаси и найлони. Казано накратко света явно иска да върви назад в развитието си.

9

бг

преди 2 години

Скъпи са били, а те са стиснати

8

Анонимен

преди 2 години

Поцинковани кофи за многократна употреба. Стават и тенекии от сирене Отгоре им се слага дръжка и дрън дрън , на мол.

7

Ц

преди 2 години

Биоразградими - добре, но ако се правят от дървесина - мнооого зле! Колко дървета ще се унищожат за това " добро"? Да кажат от какво ги правят първо, за да знаем !!!

6

Анонимен

преди 2 години

климатичния фашизъм = фарма дашизъм

5

От бореца

преди 2 години

Най - големия проблем на "северняците" не са найлоновите торбички, нито дори и албанците, най - големия им проблем са собствените им кууухиии крааатуни!

4

Анонимен

преди 2 години

Браво на северните македонци, това наистина е много добро решение.

3

до 1

преди 2 години

Изобщо не сме зле, благодарение на това че нищо не се прави все още можем да пушим в заведенията, дори в МакДоналдс, което е прецедент в световен мащаб. Нарича се демокрация, истинска демокрация.

2

съвет

преди 2 години

Нека забрани и горящите автобуси.

1

Анонимен

преди 2 години

Повече от адекватна мярка. Преди години забраниха прането по фасадите, както е в цивилизования свят, сега и това... Ние едни дизелови бараки не можем да изгоним от София и да забраним да се гори твърдо гориво, така че сме доста назад.