15

Анонимен

преди 2 години

Съществителното име газ е от женски род и се членува газта, когато се употребява със значение течност за горене, която се получава при преработката на нефта. Лампата примигна и угасна газта свърши.Петромаксовите лампи с чорапчета работят както с газ, така и с бензин.

14

Анонимен

преди 2 години

Съществителното име газ е от мъжки род и се членува газът/газа, когато се употребява със значение: а) вещество във въздухообразно състояние;б) горящо газообразно или парообразно вещество, употребявано за осветление, отопление, в качеството на двигателна сила и др.;в) название на въздухообразни химически бойни вещества.Ето и някои често срещани словосъчетания:природен газ, боен газ, сълзотворен газ, отровен газ, гърмящ газ, райски газ, инертен газ

13

научи българския

преди 2 години

До Editor-in-Chief Казва се и чете ЗЕМЕН ГАЗ.А не ЗЕМНА ГАЗ.Учения ....

12

Анонимен

преди 2 години

(Природният) газ - м.р. ................ Газта за газената лампа на баба -ж.р.

11

Editor-in-Chief

преди 2 години

Забележката е точно в целта, тъй като иде дума за горивен материал. В този случай, съществителното име "газ" е от ж.р. и се членува ГАЗТА, а не газът.

10

Въпрос

преди 2 години

Газът поскъпна или газта поскъпна? Колко *** са необходими за да се отговори на този въпрос?

9

Тъ Кър Пу

преди 2 години

До ПтП Важно е,че бай боце тиквун не пусна трасетата за пренос на газ през България,напълни едни там шкафове и чекмеджета,и няколко офшорни сметки,3-4 папи го галИха по главата,полююючи конграчулейшън,и осигури на Турция мястото за доставчик на газ за европа,включително и на нас,вместо ние да диктуваме ЧАСТ от условията?Всичко останало са подробности.А промяната дойде преди 40 години още.

8

ПтП

преди 2 години

абе важното е че фигуранта свири на китара и че в харвард се гордеят с кирчо и асенчо . а това че всичко поскъпва с повече от предвиденото , е на заден план . спете спокойно вие умните и красивите , промяната дойде .

7

Анонимен

преди 2 години

Кирчо е Кокорчо харесват това....

6

МЕЧ

преди 2 години

Е нали искахме ПРОМЯНАТА да ПРОДЪЛЖАВА е това и е началото !!!

5

.

преди 2 години

Рок на газовой трубе. :D

4

ХП

преди 2 години

Ха, тръгнали да плашат гладно к.уче със с.алам!!! Че, то аз откак съ помня, не си припомням нещу у Бг да е поевтинявало!?

3

Анонимен

преди 2 години

Няма значение това, важното е че радев свири и пее фалшиво на китарката, българинът с два пръста челце се просълзи.

2

Анонимен

преди 2 години

А цената в останалия свят падна миналата седмица! Ама кво чудно, като ядем сирене от палмово масло и сухо мляко, два пъти по скъпо от сиренето от прясно мляко в останалата Европа!?

1

Анонимен

преди 2 години

Принрумен радев и ПП е така - халал да ви е Промяната! Януарските сметки идват, тогава пак играйте хорп от радост!