Слави е плешив чалгар и цял живот се распра от кока наркоманията бледа. Гол да го бара Слави със Гешев са интимни
До АТАКИСТ "Мойто момче, аз 20 години съм ял домашно кисело мляко със домашна закваска, не от магазина." В заводите, по чийто продукт от комунизма се прехласваш, не са ползвали "домашна" закваска. Каква ли закваска са ползвали?
До АТАКИСТ Другарю, освен да хвалиш неща, за които вече тия, които не са живели по това време, няма как да ти проверят лъжите, вече нищо друго не можеш да измислиш. "Несравнимия" вкус е същия (а понякога и по-лош) от това, което можеш да си купиш и днес, ако знаеш какво и къде да купиш. Технологията на производство ( а съответно и вкуса) НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ оттогава. Същите бактерии и същите елементарни суровини и технологични процеси! Но ти откъде да го знаеш, когато, НИКОГА не си правил?
До АТАКИСТ Става ясно, че не знаеш нищо нито за качеството, нито за технологичните процеси. И понеже е така, ще направя предположение, че "едно време" си ял домашно кисело мляко, защото НЯКОЙ ДРУГ ти го е правил. Ти си некадърен да си направиш сам и си нямаш идея как става. ЗАТОВА се присмя, когато ти обясняват за заксваската от магазина. Защото си нямаш идея, че така се прави по принцип в завода (и през Комунизма също).
От ИТН били гладували... добре че лятото не им се получиха нещата на ИТН, че сега всички щяхме да гладуваме, не само тия от ИТН.
До АТАКИСТ " И искаш да ми кажеш, че заради маслеността домашното е по-хубаво от купешкото? Тук не говорим за масленост, че домашното затова да е по-вкусно от купешкото. Говорим за примеси в купешкото, което го развалят като вкус." АБСОЛЮТНО неграмотен си. Това с каймака го намеси ти. Аз само ти обясних, че нямаш същия ефект при "купечкото", защото в завода се контролира маслеността. Вкуса е съвсем отделен въпрос и има ДОВОЛНО количество вкусни кисели млека на българския пазар.
До АТАКИСТ "Всеки случай нямало е нишасте и стабилизатори в киселото мляко при бай Тошо, папaгалец! А сега във всички млека го има" Това не е вярно. В Хармония няма. И в много други, но трябва да се напънеш да търсиш. Не ми отговори и на въпроса защо не си произвеждаш сам: знае се защо "пропускаш". Въпроса с повишена трудност за такива като теб е, защо не знаеш нищо за сухото мляко. Сигурно си мислиш, че в колбасите от соца и консерванти и нитрати не са се слагали, нали? :)))
До Ради до 99 "Аз спазвам определен хранителен режим заради заболяване и не мога да ям преработени храни, каквато е сухото мляко. Респективно не ям абсолютно никакво мляко, защото не познавам човек с крава до нас." Хората със заболявания имат съображения които останалите нямат. И не е нужно да имаш човек с крава до вас. Само трябва да експериментираш кои от пресните млека от магазина стават за подквасяне. Някои стават, други не. Аз, когато нямам домашно, подквасявам с такова от магазина.
До от 90 До Анонимен 99/105 "Ок, не ми се спори. Боженци не стъпва у нас, така и ще остане. Ако искам сухо мляко, то ще си купя такова, не кисело. За какъв ценови диапазон говориш, като разликите са с по около 2-5 ст?" Разликата между Боженци и Хармония не е 5 стотинки. Казах ти вече, може и да не искаш сухо мляко (твоя работа си е), но всъщност изолатите на активните вещества (т.нар. лековита част) на българското кисело мляко са синтезирани в сухо мляко. Оттам нататък е ясно.
До АТАКИСТ "Значи закваската ти е от магазина и искаш истинско кисело мляко в крайна сметка да направиш? Ще ме разревеш от смях!" ХАХАХАХАХА. А ти каква мислиш, че е била закваската за киселото мляко по време на Комунизма, за който блеееш? От шкембето на "кравата" ли? ХАХАХАХАХА Знаеш ли изобщо с какво се занимават микорбиолозите в научните институти?
Не си прав, има магазин за закваски на Ситняково. Може да се ползват и някои млека, но с Данон не става :)
Ок, не ми се спори. Боженци не стъпва у нас, така и ще остане. Ако искам сухо мляко, то ще си купя такова, не кисело. За какъв ценови диапазон говориш, като разликите са с по около 2-5 ст?
То проблемът е, че не пишат какво слагат и не ги задължават. Навсякъде етикета за съдържанието е - краве мляко и закваска. А това не отговаря на истината. Аз спазвам определен хранителен режим заради заболяване и не мога да ям преработени храни, каквато е сухото мляко. Респективно не ям абсолютно никакво мляко, защото не познавам човек с крава до нас.
До АТАКИСТ "до 92 Точно това ти казва човека...че ти си като пуберите (ако не си и ти такъв), които харесват ДАНОН и се мръщят като им даде баба им от село приготвено домашно кисело мляко!" Приятел, аз сам си приготвям кисело мляко в къщи, или с мая от предното или с купена закваска. ОБЗАЛАГАМ СЕ, че ти не си правиш, нищо, че ревеш, как било едно време.
До от 90 До Анонимен 92/95 "Боженци е бо**ук... Виж за Хармония съм съгласен, има и други добри и вкусни млека" Боженци е нормално кисело мляко в ценовия си диапазон. Сухото мляко не е нещо вредно, просто продукта е по-евтин, но не задължително некачествен. Казах ви, и бебетата ги хранят със сухо мляко. Палмова мазина в сиренето няма оригинално, мляко в киселото мляко има. Приказките за това как сега няма са за наивници и незнаещи.
До АТАКИСТ "един пръст масло в буркана след като го подквасиш!Обираш маслото с лъжица и ядеш след това кисело мляко" "Купечкото" кисело мляко има/ше масленост от 3.6%. Това се контролира и в завода се нанася "корекция". То няма нищо общо с домашното. Домашно можеш да си правиш и сега със същия резултат, но те МЪРЗИ! Това няма нищо общо с това, какво се продава по магазините.
По-добре да си пубер който тепърва се учи и открива отколкото да си напълно деградирал панелар. Не е срамно да си млад, ко русофилния булгарнеандертал няма как да разбере това.
БСП храни членовете си в СИК със суджици, ИТН не дава и вода