67

свърши

преди 1 година

Тези стари и грозни панели трябва да се реставрират и паднат на половин цена за бедните, а новото като искате си го дръжте на високи цени, но да ги държите на една и съща...Не сте ли малко нагли? Значи за нас ниски заплати, високи цени на грозни сгради и заеми от банките, а за вас лукс и подигравка...Нали работниците ви строят сградите, за да се правите после на крале и кралици...Така смахнати фараони някога са използвали робите да им строят пирамидите и са се изживявали като богове...

66

Анонимен

преди 2 години

Кирпичено-панелни плъхове.

65

Анонимен

преди 2 години

До 13:В бившата ГДР разрушиха панелките точно толкова, колкото и забраниха Трабантите. Аман от кръчмарски празни приказки!

64

другите във Оазиси

преди 2 години

Нов панелен апартамент със централно парно със цена на топлото 3-4 лв --- беше за предпочитане пред къща със *** . И сега при тези доходи да подържаш къща само твоя няма какда стане или ще си във заеми -- а и една къща ако е перфектно изолирана и снабдена със модерна отоплителна система е 2-апартамента със същата квадратура ,пък ако е на хубаво място тогава къщата е само за богаташи ! За сегашнте млади има чудесни оазиси --взимаш един апартамент за 70 квадрата реални 62 и изплащате 30 г ...

63

Анонимен

преди 2 години

България е на едно от първите места в сввта по лична собственост на жилище, над 96%. А на запад половината не могат да си позволят даже панелка и живеят под наем. Не можете да боядисате това което Тодор Живков построй за вас.

62

Асан

преди 2 години

1/4 панелки 1/4 тухларки 1/4 *** 1/4 римляни в коптори :)))

61

Анонимен

преди 2 години

До ПичПрез соца, беше много по-лесно и по-евтино да си построиш къща, отколкото да купиш панелен или тухлен апартамент, за които се чакаше ред, имаше и големи апартаменти, по около 100 квадрата, така, че всеки е купувал каквото иска или за колкото е имал пари.

60

Джони

преди 2 години

Дадох 70к евро за панела и после още за ремонт. Горе долу си го направих както искам. Разположението му е екстра, локацията също. От към топлина не се оплаквам, но шумоизолацията .... мале, чувам съседите като мърдат столове, кашлят , викат. И в новото строителство сигурно е подобно,като живееш с други хора... Мисля че както и други сгради панелите ще ни надживеят , просто са се правили със здрави материали.Вижте старите 50г плочки навън, криви, но не са мръднали много, вижте и новите на по 2-3г

59

Джони

преди 2 години

Наложи ми се да си взема жилище наскоро и бях пред дилема. Исках ново строителство, но ме дразнят няколко факта - повечето са на зелено и трябва да ги чакам с месеци или години. Я стане, я не, на нашите пишман новоизлюпени строителни бизнесмени вяра никаква нямам. Друго - стаите да малки и нефункционални. Реално тристаен ново се равнява на двустаен панел. Друго - плащаш общи части. Друго - много от тях нямат добра инфраструктура и зеленина. Затова се принудих да взема панел, който си ремонтирах.

58

Анонимен

преди 2 години

Ахаха чета тук някой си как щял да си продаде панелката за 40 000 евра .. Ахахах ще падна направо .. Да не си мислиш че твоята панелка ще ми извади от джоба 40 000 ???Ти найстина си се збъркал ... нали знаеш кой поръчва музиката !!!Този който плаща

57

Анонимен

преди 2 години

До 40 години е живота в панелните блокове !!След тез 40 години нито една застраховка не покрива щетите , защото са с изтекъл срок на употреба

56

Анонимен

преди 2 години

Еми за годините си е било добре. Ново чисто. В соц бедна държава . Но вече са стари ама като гледам знак е тръгнало до 100г ще се ползват. Има сгради на по 120г и не са паднали и живеят хора . Че защо интова да не издържи.

55

Щирлиц

преди 2 години

А,не!Не си давам моята панелка,строена качествено по социалистическо време,и издържала с успех доста земетресения от 82г. досега.

54

Анонимен

преди 2 години

Панелното строителство е немско, а не съветско изобретение. Панелите се отливат във вибро-форми, бетонът се вибрира и после се "варят" - нагряват се с пара, за да се ускори процесът на консолидиране на цимента. Тоест, постоянно са нужни огромни количества пара. Съответно артисва и много топлина като страничен продукт. Живеехме на 200 м от един такъв завод, отоплението на блока ни беше вързано за завода. На радиаторите изобщо нямаше кранове, когато ни беше горещо, просто отваряхме прозорците.

53

Анонимен

преди 2 години

Бай Тошко каквото е построил новите даже не могат да го санират.

52

до 60 Sisi

преди 2 години

Неграмотна госпожо не няма по грозни няюа панели като изключим Източния блок и се научи да пишеш на кирилица, а не на шльокавица!

51

Sisi

преди 2 години

V mnogo strani nqmat nito kashta n selo nito v grada i sa pi naem cql givot. V mnogo strani v Europa imat panelki i blokove pi grozni ot balgarskite

50

Пепи

преди 2 години

Незнам колко е надеждна конструкцията, но аз напуснах панела заради проблема с паркирането, мръсотията и все по -трудното събиране на пари от все по-намаляващите обитатели.

49

На клечки

преди 2 години

До Анонимен В къщи на 1100 години в Англия живее 0,01% от населението,ама гастарбайтери наблъскати по 4-6 души в стая съм виждал бол. В САЩ пък 30-40% от популацията живее в къщи от талашит и летви и като мине поредното торнадо ги прави на кибритени клечки.

48

Анонимен

преди 2 години

Ся една панделка на 30,40години от 50 квадрата в краен квартал на Варна струва нейде към 50 хилки евра.