21

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

1/5 без договор, а останалите по на 3-4 часа.И ДДС 9%.И цялата тази смрад крещи по площадите, че малко им дават...

20

Анонимен

преди 2 години

Ако зад хотела , ресторанта стоят , мутри, МВР, МНО МОН, БАН и други такива и с договор и без договор няма спасение ако си вършиш честно работата. Просто КРАДЛИВИЯ колектив ще те изгони по причина , че не се сработваш. Ще робуваш през сезона и край

19

Анонимен

преди 2 години

Договора урежда в изрядният и двете страни. Но как ще има договор като ресторанта- хотела е с Управител , без Собственик. И след години отити и го гони за ДОО. Или ще викаш на площада дайте ми парите.При частника е уредено. То разчита на нещо като бонус от държавната баница. Но да куче го огрее това е друг въпрос

18

морски

преди 2 години

Кръчмарите доносници на родната Полиция, проверки не ги улавят в нередности никога!

17

Анонимен

преди 2 години

До 15: Щото като си с договор, не си роб, така ли? Ако досега съм спазвал всички правила по време на работа и съм си плащал всичко чинно, осигурявал съм се на реалната си заплата, къде е държавата да ме спаси от геноцид? Защо харчи парите получени от такива като нас за ваксини? Защо ще ме глобява за липса на зелен сертификат? Айде у лево! И при двата случая за нея съм престъпник. Така, че ДГД!

16

Анонимен

преди 2 години

Та то и ресторантите са в сенчестата финансова среда. Как да се прави договор като управителя бе се е срещал със собственика. А може и собственик да няма. Да стои някакво ведомство, партия ,МНО или в офшорна фирма

15

хахахахаха

преди 2 години

Въртят персонал без осигуровки и без ваксини алибеговците. Някои и това не могат хахах

14

Хахаха

преди 2 години

Значи сам и доброволно се съгласяваш да си роб, после друг ти е виновен. Е как пък няма да ми е жал за хора с умствени ограничения, които работят без договор. Да плача ли за тях?

13

Анонимен

преди 2 години

Експерт Дина: ние трябва да продължаваме контрола в тези икономически дейности. От 30 години го извършвате и продължавате този ваш "контрол", но какъв е реалният резултат от него? Какъв е ефектът? Резултат и ефект от гледна точка на експлоатираните и онеправдани наети работници?

12

Аман от тия вече

преди 2 години

И после ревът. Пари и помощи искат от държавата, че да си запазели персонала. Никакви пари. Да си спасяват кръчмите с укритите данъци и осигуровки. Казах.

11

Анонимен

преди 2 години

Само част от заетите в ресторантьорството в България ли са без договор? Дали за това не е виновен Путин? Вижте как плаче CCN, относно факторите довели до усилването на ролята на руския лидер на световната сцена. CCN: появи се "най-опасната версия" на руския лидер. Опасна за кого? За либерастите, джендърите, зелените талибани ли?

10

Анонимен

преди 2 години

Реши ли работодател да ме уволни, държавата не може да ме спаси. Защо да наливам в касичката и? Идеята БЕШЕ добра. Вече не е. Всеки се спасява поединично.

9

Анонимен

преди 2 години

Има допусната грешка. 4/5 от заетите са без договор!

8

Ками

преди 2 години

Имаш правописна грешка под заглавието.хубав ден!

7

Анонимен

преди 2 години

Е и? Като си на договор келепира е за държавата. Аз досега нищо хубаво не съм видял от нея. Само удръжки и данъци до припадък. За хрантутниците краковейки от държавната хранилка.А когато държавата трябва да ме подкрепи, ми го слага отзад. Подкрепям този вид работа!

6

Анонимен

преди 2 години

163- *** без договори от 1200 е доста добре. в всеки обект сложи 5-10 човека работници. Икономиката е на светло. 38-без визови украинци също е добре. Значи повечето си минават по реда и получават работната си виза за лятото.

5

До 4

преди 2 години

Това много лесно може да се реши проблема на колко да, те осигуряват това, не е от сега има така наречените фишове там ти пише щата осигуровки длъжност а те какви проверки ще правят тая инспекция по труда като ти ги дават на ръка без фишове

4

Анонимен

преди 2 години

Държавата знае,че всички са на минимален осигурителен праг.Никой не осигурява на реалните пари.

3

Анонимен

преди 2 години

В Италия където работих ако хванат работодател че има работник без трудов договор ще отнесе 20 000 Евро глоба втория път мисля беше 50 бона и третия му затварят кепенците и затова там не си позволяват това

2

CriticusMagnus

преди 2 години

Да си търсят правата, ние какво да направим! Сега разбирам ако е за 2-3 месеца работа без договор, ясно. Но системно с години така да я карат, вината си е изцяло тяхна. Да си кажа под секрет, моите права ако не си ги търся аз, никой не ми ги търси!