8

Анонимен

преди 2 години

Химическият процес е пресичане на сапуна. Остатъкът от ***, който е емулгатор на мазнините по косата, остава в малки количества по косъма и черепа.Киселината на оцета, разреден с вода, който може да бъде и винен, пресича сапуна.Една голяяяяма статия, която е написана с претенция и мнения на" специалисти", които нищо не са казали. Нищо, всеки ден откривате топлата вода.

7

Анонимен

преди 2 години

Всички тези естествени разкрасителни продукти са хубави, но не и за хора с боядисани коси, защото цвета се съсипва. Аз ги практикувах в тийн годините си и наистина са хубави но за хора с много свободно време.

6

Някой

преди 2 години

Аз изчистих поне 29 брадавици с ябълков оцет! Но се иска постоянство и то с месеци!

5

Глупости!

преди 2 години

После 3 дни ще воните на оцет! Ужас!!! Изплакенте със запарка от брашлян. За 2 седмици косата се преобразява.

4

Анонимен

преди 2 години

Какъв оцет - 4.5, 6 или 9 процента? За туршията например искат 6. Може и тук да е така.

3

Добро утро! Браво!

преди 2 години

Открихте топлата вода и парното! Още веднаж- браво!Аз го практикувам от 70-те години на 20 век, още когато бях ученик. Оцетът(качественият винен, а не ***, дето ги пробутват) омекотява кожата, а след бръснене - извлича алкалните метали и амините от кожата(дето си ги вкарваме със сапуните и с пяната за бръснене). Възстановява pH - то на кожата(оттук и по-малко кожни проблеми)! При някои дрехи - може да запази и да възстанови цвета им. А при косата - прави я по-лъскава и по-мека!

2

Тайна рецепта

преди 2 години

Първо я заливате с бира. Отивате в кръчмата. Поръчвате шкембе чорба, оцет и чесън. Разливате бирата на съседните маси и чакате да ви натъркат косата с поръчаното.

1

Ками се казвам

преди 2 години

Косата капе много от COVID-19, и при други положения също. Примерно вчера съседката ме хвана за косата, защото и хакнах профила и исках да и източа сметката.