94

Нищо ново

преди 2 години

До В.Узунов и Зозо: Това заслужавате вие двамата.

93

Гост

преди 2 години

Комунистите каквото посяха като генофонд, сега жънат резултати. Къде са милостивите и състрадателни християни, нали забраняваха вярата и направиха племе от атеисти и из.оди.. всичко се връща.

92

Зозо

преди 2 години

Това заслужават дрътите комунисти.

91

В.Узунов

преди 2 години

Те кво очакват дъртаците? На кино ли или на сладкарница да ги карат?

90

Гост

преди 2 години

Съд бе съд за тези зверове персонала смъртно налазание

89

минаващ

преди 2 години

За много работещи е проблем грижата за възрастен роднина. Особено ако има ментални проблеми и е невъзможно да го оставиш сам. Защо в България не се направят т.нар дневни центрове, където можеш да оставиш възрастен човек за през деня, а вечер и през почивните дни да си е със семейството?

88

до 96 Кармен Златаре

преди 2 години

Уважаема г-жо Златарева, само да уточните проклетите управляващи ли настаниха баба Ви в старческия дом или вие?

87

Доктор Сън

преди 2 години

Така е, защото работещите в такива домове не са там, защото са психолози или реабилитатори, а са случайни хора отишли да вземат некой лев...без образование и общо взето некаква коака. Такива хора им трябва малко, за да почнат с издевателствата.

86

полковник Колев

преди 2 години

От нацистките концлагери има стотици хиляди преживели ужаса и спасили се....от българските старчески домове нито един

85

Кармен Златарева

преди 2 години

Преди много години настанихме баба ни в старчески дом в с. Добри дол до Видин на брега на Дунав. Първия път когато я посетихме седеше и плачеше на пружинен креват без дюшек и завивки. Беше момент когато ставаше смяна. Отиващите си тръгнаха с издути торби крадена храна . Баба беше много гладна,добре че носехме храна за нея. На второто идване я намерихме мъртва свила се до изоставена ***. Никой не можа да ни каже кога е умряла. Проклети да са всички"управляващи"

84

Гаро

преди 2 години

Ужасите в БГ на всички нива са си ежедневие....при това на управление от всички тия ненужни партии - крадци, мошеници и предатели. Ако бъда подкрепен (избран) да управлявам, първото нещо е да забраня всички партии и един от приоритетите ми е превръщане на копторите старчески домове в най малко на нивото на три звездни хотели...

83

Анонимен

преди 2 години

Боже мили какъв е *** тази.Тя човек ли е ? Това ако ми е майка я бутам от 20 ти етаж .Какъв *** Боже мили срещу пари да прави кво ли не .Ми като добавим че няма и нищо човешко в тази .Не е за затвор !!! .Тя е за БЕСЕНЕ АМА ВЕДНАГА !

82

Анонимен

преди 2 години

Бил съм свидетел на такива ужаси за жалост. Истината е, че за да може човек да получи нормално отношение към възрастните си и/или болни близки в такива домове трябва да плаща... и да плаща яко. Нямам предвид под масата или за някакви уговорки, а просто трябва да стиска зъби и да плаща за скъп частен дом. Държавните и особено по-евтините частни домове са си най-нормални концлагери.

81

тя

преди 2 години

Директорката е за затвор !

80

В друг дом

преди 2 години

Преди години вкараха дядо ми в такъв дом в друго населено място. Сега се сещам че и той имаше синини, тогава обясняваха, че бил паднал. Какво става в тези домове??????

79

Hel

преди 2 години

Сетили се за бабата, когато умряла и се оказало, че имота го няма. Преди това защо никой не я посети, защо не я попита добре ли , от какво има нужда.Не търсете вината само в дома, а и в близките. За много от тях вързастните хора са само наследство, което ще получат, когато бабата или дядото почине.

78

Котка

преди 2 години

Гледайте филма "I care a lot". Там нещата стават просто по-фино, но явно възрастните хора са обект на тормоз навсякъде в днешния свят.

77

анонимен

преди 2 години

Живял съм и при соца, и после. Тези възрастни не са теменужки - по-рано се скатаваха масово и имитираха работа, защото не им плащали, после пък криеха осигуровки и се подмазваха на големия, така че - не ги оплаквайте толкова. Един е прав - има начини, стига близките за са по-добронамерени, защото поне тези притежаваха почти всички имоти и ниви.

76

един

преди 2 години

Вина имат и децата им - за да постъпят в дом, трябва да нямат собственост - вземат им къщи и апартаменти, а болшинството ги имат и ги мятат там. А биха могли напр. да наемат гледачи, да сменят собствеността им за по-малка, за да разполагат с пари за гледане, но това рядко се прави. После реват, но и тези в дома са за уволнение.

75

Сюлейман паша

преди 2 години

По време на насилията над турците,колегите бьлгари,с които от години бяхме заедно и в лоши и в добри времена,за един ден се промениха и станаха неузнаваеми!!!някои от тях даже опасаха пистолети и усьрдно взеха участие в насилията и униженията над довчерашните си колеги!Такьв е бьлгарина:вьв всеки от тях дьлбоко се таи ненавистта,безчовечието,садизма,жестокостта!Сьрдете се на себе си,така ви вьзпитават от малки!!!