16

Варен мед

преди 2 години

Суров, пастьоризиран, филтриран и т.н. мед? Що за глуупава статия и заглавие???

15

Вики

преди 2 години

До Хайде, хайде 14. Ganºo....*** разбира и от МЕД! Недостижими сме.

14

Хайде, хайде

преди 2 години

Много митове, много нещо. Никакъв антибиотик няма в меда. А пък да се приема по една лъжица всеки ден си доста рисково начинание. Просто е вкусна храна с която не трябва да се прекалява.

13

Анонимен

преди 2 години

До 123 Меда е полезно нещо. При болки в гърдите и гърба - един вестник, правите му дупчици с вилица. Не да го накъсате а просто малко дупчици. Слагате мед ама домашен и налагате на мястото където ви боли. Обличате се и така преспивате една нощ. На другия ден ни болка ни нищо. А меда се пере от дрехите, не се притеснявайте.

12

123

преди 2 години

Най-полезен е масажа с мед. Забравяте за всяко напрежение в тялото, след него сте като нови.

11

Суров мед

преди 2 години

Има ли варен мед?

10

Анонимен

преди 2 години

Обикновен мед - някакъв бъркоч който си купувате от кауфланд. Суров мед - домашен мед. Това е. Сутрин на гладно по една лъжица мед. Полезен е само ако го ядеш без топлинна обработка и не прекаляваш с него. Това е естествен антибиотик, затова не трябва да се прекалява с него. Иначе тоя от кауфланд - и една кофа да ядеш на ден, никва полза, само вреда. Я диабет ща хване, я ще се натровиш... Домашен мед - 1 лъжичка сутрин и си ток. Десетина кинта е буркана, пчеларите продават по селата.

9

Асан

преди 2 години

Михалка не е учила съпромат да знае еластичност и пластичност :)))

8

Анонимен

преди 2 години

Суров мед е когато пчелите събират меда и не са запечатани килийките.Трябва 2/3 от килийките на питите да са запечатани,в противен случай меда не е узрял и наистина може да се получи разстройство.Но в никакъв случай не го загрявайте повече от 45_50 градуса.Убивате лечебните свойства.Добавен в горещ чай няма ефект Правете разлика от топла и гореща напитка.

7

Сата НАТО

преди 2 години

Обикновеният мед има прозрачна текстура, еластичен и лесно разтичащ се -----///------ Нещо не сте наясно със значението на думите. Кое му е еластичното на меда? Меда е точно обратното на елстичен, той е супер пластичен, това е просто една по-гъста течност, която заема формата на съда. Това е пластичност, а не еластичност.

6

Тъпотии

преди 2 години

Има само един вид мед- такъв който се вади от кошер и се яде без обработка. Всичко друго варено, смесвано, печено, пастьоризирано не е мед. Изключително *** статия. А и не знам кой *** ще си купи варен мед

5

Анонимен

преди 2 години

Медът загряд над 40 градуса е канцерогенен.също така пчелният прашец е много опасен за здравето уврежда сърцето бъбреците,черният дроб и мозъка.напълно противоречи на информацията в интернет че пчелния прашец е полезен.в меда на пазара има глюкозо фруктозен сироп демек вода и захар,няма никакъв мед.на пчелите за захранка им слагат по 20 килограма захар,което е противозаконно и продукцията е пълен провал отрова за хората,и пчелите измират.

4

22

преди 2 години

И нещо важно - медът проявява антиоксидантни и дезинфектиращи свойства САМО амо е разтворен във вода, т.е. правете си медовина с лимон.

3

22

преди 2 години

Преписвачката, която се мисли за "автор", ни предлага ТОТАЛНИ глупости! Лично вадя от центрофугата истински мед, който изобщо не е мътен. Каква пастьоризация, каква обработка?!? Че и текстурата му била твърда?!? Минава през едра цедка - колкото да не мине някоя умряла пчела. То бива неграмотност, бива, ама...

2

Бока басан

преди 2 години

хванах разстройство от суров мед и ходих до нужника 13 пъти за 10 часа

1

Асан

преди 2 години

Отпред отзад зелен мед