41

Анонимен

преди 2 години

Този експерт може да бъде само на село в обора. Поне на такъв ми прилича. Една вежда и небръснат като свинар типичен.

40

Анонимен

преди 2 години

Тоя експерт за сива икономика чувал ли е?

39

Popa ot razgrad

преди 2 години

"харчи повече, отколкото получава" означава че 1-2=1...това е гениално...никога не съм се съмнявал в умствените способности на българина...

38

Анонимен

преди 2 години

за 30 години доказаха , че социализма е много по успешна система !

37

Анонимен

преди 2 години

Теглил съм голям кредит и спрях да го плащам. Свободна професия съм и си получавам възнаграждението на ръка и нямам нищо на мое име.Ще чакам 10 години да мине давността и задълженията ще ми се погасят.

36

или

преди 2 години

Или има спестявания и харчи от тях. Или има незаконен доход.Или е в сивата икономика, и това не го хващате.Или роднини им носят недекларирани пари иззад граница.

35

ужас

преди 2 години

*Социална справедливост* = модерен западен комунизъм. Никой не живее успешно на тези пари. Това са чираците и сивия сектор.

34

някой

преди 2 години

Аз не харча повече отколкото получавам. Аз си мисля, че получавам по-малко, отколкото имам нужда да похарча.

33

Анонимен

преди 2 години

Наш ***, живее в ***, няма зъби в устата, ама си купил Мл на кредит, и сипва наливно масло и гепена нафта или слага газ, смешна работа...

32

Анонимен

преди 2 години

до анонимен36 ; Явно хурката ви се услажда , щом чак мляскате !

31

ИВАНОВА

преди 2 години

Другото обяснение е ,че се плаща "под масата", "в плик".

30

аз

преди 2 години

Сива икономика може би е един от факторите но в крайна сметка никъде не видях парите които влизат от емигрантите

29

Радослав

преди 2 години

Сива икономика има и ще има докато данъчната ни политика е сбъркана и докато съществува максимата колкото повече данъци плащаш, толкова повече държавата да те мачка, а индивиди с нулев данъчен принос да са на пиедестал и държавата да излива парите ни като мана небесна върху тях! Ако няма да теглиш кредит няма абсолютно никакъв смисъл да се осигуряваш на реалната си заплата! Това е държавната политика и тя сама насърчава сивата икономика!

28

man

преди 2 години

"Програмист" ви го казва черно на бяло какво е положението, вие хейтите.Да, сивата икономика е огромна. Парите в плик са такава норма, че дори в банките го признават . Онзи ден на опашката пред мен една жена искаше кредит, а се осигурявала на МРЗ, банкерката и каза, да донесе бележка от работодателя за реалната сума, щяло да бъде конфиденциално... Това е положението, не се напиняйте да изкривявате картинката.

27

А-кредитиран

преди 2 години

Тия бързите и неизгодни кредити има ли статистика за тях или са в сивата икономика, редно е срещу харчовете да се турят и крадитите на българина за да излезнат сметките а не само да дърдорим за подхранване на егото.

26

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 27 - Не вярвам, че 2.5 милиона пенсионе4ри има деца, които спокойно отделят по 5-6000 лева, за да им купят техника, но щом казваш ...

25

Анонимен

преди 2 години

До Програмист - И се хвалиш чак? Ти си недостоен, да си българин! ТАкива като теб, трябва да бъдат отричани от родовете си и гонени от държавата.

24

Анонимен

преди 2 години

Абе мани ги такива специалисти дето си вадят заключенията от носа. Аз това лято се прибрах в к00чината за почивка, купих на майка ми хладилник, микровълнова, нова ютия и таблет. Всичко е писано на нейно име заради гаранцията, според "експерта" обаче всичко това майка ми го е купила на кредит, щото пенсията и не стига само за сметките сметките? Пази боже да зависиш от такива специалисти.

23

Анонимен

преди 2 години

До Програмист - И от счетоводител стана програмист? И на колко хора си бил счетоводител? Колко процента от цялото население? И ако си виждал измами, защо не сигнализира за тях?

22

Анонимен

преди 2 години

До Калеко Алеко - И затова после всеки втори върти някаква далавера. Я данъци, я ДДС, я крадени стоки, я наркотици, нелегални ремотни дейности, каналджийство и какво ли не.