40

ГОЧО

преди 2 години

След като опитаха да отчуждават имоти чрез фа-шиз-ъм, сега е време да опитат да ги отчуждават чрез демокрация, ако не се получи пробвайте чрез ком-ун-изъм, ще стане!

39

еБассси

преди 2 години

Трябва да има безплатни апартаменти за афрогерманците и нещастните мигранти от Сирия и Афганистан .... А щом ще са държавни ... значи че германските данъкоплатци ще плащат за ремонтите им , тока , водата щото те мЕгрантите са бедни. Дават по 3-4 хил евро да пресичат границите ..ама са бедни . ДА ги ожалиш.

38

Анонимен

преди 2 години

Чета как тук офисния планктон на заплата 1500 лева се е загрижил за милярдите евро печалби на имотните спекуланти и цъка с език какъв комунизъм било да одържавиш няколко блока, та да могат обикновените хора да не останат на улицата. То бива да си асоциален и неграмотен, ама пък чак толкова промит мозък, не знам просто! Ей, планктоне, осъзнай се класово!

37

Анонимен

преди 2 години

Да продължават и със заводите!

36

Христо Христов

преди 2 години

До 42"А явно демокрацията е според случая" - добрютро. Все пак си го разбрал.

35

Анонимен

преди 2 години

удобно преди да се срине икономиката, им изкупуват компторите и онея уж вият от болка имотната мафия. я дайте и малко предистория, как великите социалисти и левите преди 15на години продадоха на едно фондче 70 хиляди апартамента по 6 (ШЕСТ) хиляди еврака за бройка. за колко ли ще ги купят обратно сега? на всякъде едно и също. корупция и пошлост. добре че швабата е шаранин.

34

ЦИНИК

преди 2 години

Малиииий ,язе иам два апартамента кадя даам под наем. Адин в Софето и адин в Филибето.Сагъ мислам да купа още адин дъ си вложа парътъ.Ко и тук по пример кът в Германия стане таквоз нящу жа *** порежат могу яко.Па после са чудете от цувам дръжавата .Дано тук няаа .

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 32Днес един бивш зам министър обясни в сутрешния блок на БТВ какво значи дуржавата да се намесва в ценообразуването на пазара с популистки мотиви. У нас цената на тока от години се дотира от държавата с цел да има социален мир. Загубите се поемат от държавната НЕК, който е на огромна загуба от много години."Глупости. Германците плащат най-скъпото електричество 0,37 $, което означава 2 пъти по-скъпо от нас при 20 пъти по-големи заплати, И никой никого не дотира. Този е мошеник.

32

Handel

преди 2 години

"Ние, берлинчани, решихме, че на никого не трябва да се позволява да спекулира с нашите апартаменти","Само че това не се "вашите" апартаменти.

31

typ milicioner

преди 2 години

До Анонимен 30: И там много от политиците са хора с интелект под нормата и кресливост над нормата !

30

xaxsasб

преди 2 години

До 37 - Тва са пълни глупости. Познавам много родени в София живеещи в Берлин и много родени в Берлин живеещи в София и всички са много готини. Тесен ти е мирогледа.

29

Анонимен

преди 2 години

Чета и не мога да проумея, да се оставят две фирми да имат толкова имоти. Vonovia и Deutsche Wohnen по-рано този месец се договориха да продадат 14 750 апартамента на Берлин като част от усилията си за обединяване.Смятайте още колко имат, кво е тва чудо. Капитализъм. Май е време за нещо друго.

28

Леша

преди 2 години

Ами те си го гласуваха, да се оправят. Важното е, че ние никога няма да "гласуваме" на референдум Спринцовка Графен със ЗА и няма да съберем дори и 15% набодени.

27

Анонимен

преди 2 години

Днес един бивш зам министър обясни в сутрешния блок на БТВ какво значи дуржавата да се намесва в ценообразуването на пазара с популистки мотиви. У нас цената на тока от години се дотира от държавата с цел да има социален мир. Загубите се поемат от държавната НЕК, който е на огромна загуба от много години. В вдин момент държавата т.е всички ние пак ще си платим сметката дали под формата на заем или директно плащане от бюджета на тези загуби. Та и с жилищата на Беелин пак така ще стане.

26

Анонимен

преди 2 години

Напълно в невероятно, как политици в иконична държава с пазарна икономика могат да мислят за национализажия на жилища и за държавно регулиране на цени на каквото и да е в икономиката. Тази мотика са я настъпвали толкова много държави в историята, че е направо невероятно как все още има хора, които я мислят за някакво решение на какъвто и да е проблем в икономиката. Високите цени и високото търсене се преборяат само и единствено с високо предлагане. Всяко друго решение ше струва скъпо на Германия

25

ГГГ

преди 2 години

После да не кажете,че не сте разбрали и сте изненадани от пукането на балона?

24

Анонимен

преди 2 години

Национализацията никога не е водела до нещо добро. Вместо да разреши строителството на нови жилища, държавата ще изкупува насилствено с пари на данъкоплатците жилища на частни собственици т.е налага данък жилище на всеки германец. И какво се очаква да стане след това?! Изкупените жилища да се умножат по 5 и да задоволят търсенето!? Като намалят изкуствено наемите на закупените жилища, пак няма да редуцират беойката на търсещите жилища. Явно не само нашите политици са малоумнии популисти.

23

Анонимен

преди 2 години

Тея построиха комунизма, аферим европо! Новият съюза на евросоциалистическитерепубики ще ставаме май.

22

Анонимен

преди 2 години

Не е точно одържавяване. Жилищата са панелни блокове държавна собственост на бившата Източна Германия (ГДР). След падането на стената са мутренски приватизирани на безценица на западната "Дойче Банк" и обявени за нейна частна собственост. След това общината продължава да си продава жилищния фонд и така се появяват сегашните концерни монополисти. Сега става дума не за отнемане, а за откупване на блоковете обратно, само че няма да стане, защото общината така или иначе няма пари.

21

Гледай ти

преди 2 години

Лошите комунисти национализирали и отчуждавали, а? Ти да видиш.