28

Solar Power

преди 2 години

До юбералес: Трябва да добавиш инфлацията от месец май до момента :)

27

Анонимен

преди 2 години

420 млн. лв за тези плодородни земи и национална независимост? Че това си е подарък направо, да не повярваш, че бг политици са сключили изгодна сделка за българи. То щото Ленин ни ги е опростил тези пари, иначе доскоро да ги изплащаме

26

дядо йоцо гледа

преди 2 години

Репарационен дълг на Османката империя към Русия за войната 1877-78 ?! Що си мислех, е Русия ни е освободила защото сме православни братя славяни........

25

юбералес

преди 2 години

14 млн златни франка са 123млн лв сегашни а не 418 млн. Според френската уикипедия един зл. франк е 4.5 евро.

24

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 26 Никой не ни е наричал "прусаците на Балканите"!Това е измишльотина на Фердинанд пред Запада,за увеличаване на собствената му значимост!Самият Фердинанд е презирал дълбоко българите!

23

az

преди 2 години

До kirezaВ статията ясно е казано: единствените, които са платили нещо - сме ние - 14 милиона златни франка. Русия е "опростила" на Турция дълг, който Турция така или иначе не е имала намерение да плаща. Турция ни е "опростила" дълг, който ние нито сме плащали, нито сме имали намерение да плащаме!

22

Петров

преди 2 години

Сега разнбираме че дебелия пожарникар т Банкя се е готвил да обяви независимост и е трупла 14 милиона златни евро в чекемеджето и още милион за независимостта на мис Бикини. Той бил патриот, а Радев не го разбрал.

21

Анонимен

преди 2 години

Цената пак я покри Русия.Ама я мразите.Мразите щото искате да сте османци.Всички историци сте се продали за пари на Турция.

20

Даскала

преди 2 години

Нормално е че "Манифеста" на Фердинант да е писан от друг в случая от А.Малинов!Фирдинант няма капацитета за такава умствена дейност!Не е случайно , че Фердинант е бил натирен от България след тъпотиите които сътворил с войните и националната катастрофа!България още плаща /днес на внука му/ , за щеславието , че имала цар от западен род?????Големи сме будали , щом го и празнуваме днес!

19

Асан

преди 2 години

Тази година плащаме на Урсула 1,5 милиарда лева... А народа е на салам народен.... Атака пубеда! :)))

18

Анонимен

преди 2 години

ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛЗА ОТ СТАТИЯТА Е, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЧИСЛИ ВЕКОВАТА ИНФЛАЦИЯ = 2,5% ГОДИШНО. КАТО ОТЧЕТЕМ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ Е БЕЛЯЗАНА ОТ ЗНАЧИТЕЛНИ ИНФЛАЦИОННИ ПЕРИОДИ ВЕКОВАТА ИНФЛАЦИЯ Е ПОНЕ 5% ГОДИШНО.

17

Анонимен

преди 2 години

Днешно време е модерно да се говори против Русия... Да се омаловажава помощта й към нашия народ в онези времена. Разбира се, че във всяка външна намеса има някаква облага и за намесващата се държава. Но помнете, че много други държави са можели да ни помогнат, а не са!

16

Анонимен

преди 2 години

За жалост в момента сме под американско иго ! Путин помогни !

15

Анонимен

преди 2 години

Да живее България!

14

Анонимен

преди 2 години

Русия е поела дълга ни към Турция. Демек да сме длъжни още 75г. на русначата. Така че 14 млн сме платили на тях. Отделно онези зАТ.нар. освобождение. Пък Ленин ги опростил. И на него да сме длъжни.

13

Гроби Таласомо

преди 2 години

Независимост...Турците към руснаците: Вие дадохте държава на раята, вие й плащайте масрафа;))) Руснаците към турците: Споку, комшу, раята си е рая;)))

12

Русия

преди 2 години

Тоя турчин пак "разгада" Русия,ко искала що искала. Русия плаща Независимостта ни."По волята на незабвенния Цар Освободител, великият братски Руски народ..... "Манифеста за обявяването българи гувурящити турци кат тоя да кажат де ги пиши тия турски измишльотини дет СМРАД Козяк ги пропагандира.

11

kireza

преди 2 години

А ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ КОЙ Е ПЛАТИЛ ТЕЗИ МИЛИОНИ ФРАНКОВЕ??? ЗАПОМНЕТЕ - РУСКАТА ИМПЕРИЯ!!!НИКОЙ ОТ КЛАТЕНИТЕ ПЕДЕРЛЕНКОВЦИ НЕ ИСКА И ДА ГО СПОМЕНЕ!!!ОСВЕН ТЕЗИ МИЛИОНИ ФРАНКОВЕ,НАШИТЕ БРАТЯ ПОЛОЖИХА И КОСТИТЕ НА 200 ХИЛЯДИ СВОИ СИНОВЕ....НЕ ФИНЛАНДЦИ,НЕ И РУМЪНЦИ И РАЗНИ ДРУГИ ПЕДЕРКЮРИ,А ИМЕННО РУСКИ СИНОВЕ!!!А СЕГА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕДЕРКЮРИ КРЕЩЯТ,ЧЕ САМИ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ....НА КОЛ ТЯХНАТА М.....

10

Анонимен

преди 2 години

Много ми е интересно, когато ни нарекат "малка страна".....хахахаха :)) Холандия, Белгия, Люксембург и десетки други държави са по-малки по теритирия, ама не се смятат за малки :)))

9

Асан

преди 2 години

На Урсула сме платили за 14 години 14 милиарда вноска за Евроgейския съюз :)))