77

върбанБрястовСалкъмо

преди 2 години

Тестовите препарати не защитават от разболяване, "ваксинираните" могат да заразяват други хора, има и починали факсинирани. За какво справяне става дума? Вероятно със свръхнаселението на земята. Да не говорим че щетите от ковид са същите като от грип, говоря за естествените. Щетите от безумни правителства с оправдание ковид са огромни.

76

67568

преди 2 години

Няма Делта вариант -така наричат ваксинираните болни.

75

Анонимен

преди 2 години

Абеееее защо продължавате да наричате тая неизвестна течност -ваксина.Никога не съм вярвал,че болшинството от хората едно 80% са толкова прости.Особено тия от западна Европа.Само първото ми изречение обезмисля всякакви дебати,спорове и научни простотии.

74

българин

преди 2 години

В заключение (понеже нямаше достатъчно място) ще завърша, че професорът каза, че излага само факти, а те са че ваксините са полезни и са единственото средство с което можем да се борим с вируса. Обаче, доколко това средство е полезно, доколко то вреди и има странични ефекти той не се ангажира да твърди. Само смята, че ваксините имат по-малко странични ефекти отколкото ако се разболеете от истинския вирус (с много по-тежки последствия). И някой може да се разболее тежко, а друг леко. Не е ясно!

73

българин

преди 2 години

В продължение на последния ми коментар (понеже няма достатъчно букви), този професор каза много умни неща. Вика, много празни приказки се изговориха, кой разбира кой не разбира, но всеки знае. Аз вика, се изказвам като имунолог за това което знам аз. Което не знам вика, не коментирам! И така трябва да постъпва всеки уважаващ себе си лекар! А не коремен хирург да ни учи за вируси! И за ваксинирането проф. Кюркчиев каза - който иска да се ваксинира, не мога да кажа дали трябва или не!

72

българин

преди 2 години

Искам да кажа нещо без да съм чел статията. Щото гледах професора по БНТ тази сутрин.Един от малкото който казва факти без да спекулира. "Ваксината е най-добрият начин за справяне с коронавируса" - замислете се над това заглавие! Да, така е. Технически е вярно. Но, най-добрият начин означава ли "идеалният начин"?На практика повечето ваксини в условията на експеримент се оказаха ефикасни при над 90% от случаите, на практика по-малко, а при Делта варианта - още по-малко! Ами при Мю?

71

Анонимен

преди 2 години

Имунологът може ида е прав за ваксините , но като такъв да каже кога най-сетне ще ги доставят ? Щото аз до тук не виждам никакви ваксини !

70

ГОЧО

преди 2 години

А бе тия статисти и пропагандатори по колко взимат за тия реклами!? Нещо замълчаха за рака, левкимията и останалите болести. Преди няколко години разправяха, че у нас умират по около 100 човека дневно от рак, що не затвориха държавата тогава? И как така тър-те-ите от администрацията, военните и полицията, не гиразреждат до 30%, както заведенията и всички останали, носещи доходи и данъци професии?

69

Анонимен

преди 2 години

При ваксинация изработваш имунитет и организма ти сам се справя с инфекцията, защото е подготвен. Да, понякога може да има пробив и една много малка част от имунизираните може и да са разболеят, но то е така в медицината. 100% ефективна ваксина няма и няма за има. По-добре с имунитет, отколкото абсолютно неподготвен да се срещнеш с вече станал супер заразен и агресивен вирус.

68

евреин миньор

преди 2 години

стига бе-ние с толкова тежък труд ви направихме и вирус и ваксини а вие се дърпате.Пак ще си платите-да знаете.

67

IT-спец

преди 2 години

първа, втора, трета, четвърта... ваксини няма да сложа, ям хубава храна, тренирам и кръвните тестове са ми 100% отлични, за къв *** да се бода, при положение че вече 6-*** от семеиството ми го искараха на крак ..... аре професорчето да се обоснови а не да рекламира ваксини за всеки, не е за всеки, тва не го ли разбрахте ...?

66

Ваксиниран

преди 2 години

До 51 КВИ са тия 20 000 шимпанзета бе? Да не са от вашето село? Има ли в цяла Африка 20000 шимпанзета бе? Антиваксърите с детски наивни, развинтени мозъци може да ги лъжеш как си искаш! Пречупвайте през главите си!

65

славянин

преди 2 години

Според мен въжето около вратовете ви е най-добрия начин да се справим с ''пандемията''!

64

Агент Алберт

преди 2 години

Мой роднина се наслуша на реклами за тромбоцини и си реши завинаги всички проблеми "по най-добрия начин" според агитаторката. Здрав и прав човек сега е на два метра под земята, дни след втората доза.

63

Darth shadow

преди 2 години

поредният пропагандатор смешен и жалък

62

Анонимен

преди 2 години

Поредната статия-антиреклама на "ваксините". Няма наука има предсказания. "Досега голямото количество хора показва дълготраен имунитет, колко дълготраен ще е този имунитет все още трудно може да се предскаже",

61

Алтерниращ веганист

преди 2 години

До Анонимен " магнетизма на на файзер" А, да, за магнитните детектори за чипове отдавна не бях чел. Преди двайсе години имаше едни дето си лепяха лъжици по шкембетата и се наричаха екстрасенси. Аз за пропагандата - как да не работи бе. Сичкия антивакс в българия от къде дойде?... ако не беше руската пропаганда против астразенека в полза на спутиник, антивакса щеше да е ограничен до клубове по интереси дълбоко заровен в 2-3 затворени фейсбук групи.

60

Анонимен

преди 2 години

Пропагандата е сбъркана отричат магнетизма на на файзер и модерна наричат хората антиваксъри не го обясняват крият ,ама хората се съмняват че има гнило има много статии за така наречения трансфекшън метот използваш магнитно поле за концентриране на частици точно в mRNA и от там хората подозират гнило

59

Анонимен

преди 2 години

Навремето към ЦК на БКП имаше разкрит отдел за пропаганда и агитация и той работеше сравнително успешно, разполагаха само с вестник Работническо дело, програма Хоризонт и първа програма на ТВ. Днешните агитатори раболагат с целия интернет, цифрови телевизии, мобилни приложения и какво ли още не и пак никой не им вярва. Леваци!

58

Ееее

преди 2 години

Не ви ли писна всеки ден по 10 статии за "ползите" от ваксините и как, видите ли, неваксинираните са напълнили ковид-отделенията?! Прекалява се вече с тая тема. Не ни стигат нашите родни агитатори, ами и оня ден чета заглавие: "Байдън към неваксинираните: Търпението ни се изчерпва!" Тоя па чак се заканва. Ми това си е личен избор. Не искат хората да се ваксинират, стига сте ни противопоставяли с ваксинираните.