9

Анонимен

преди 2 години

Никой не ви е карал да ходите подир САЩ, както и продължавате. Те правят политика против Европа, сега авганистанци ще дойдат в Европа както дойдоха сириици и иракчани и какви ли не.

8

Асан

преди 2 години

Прай са на луд за пенция... ветеранска пенция :)))

7

Анонимен

преди 2 години

Американците ги демократизираха. Но това са древните перси и когато индианците са сричали на собствения си език, ако е имало такъв, а наглосаксите са се стреляли по кръчмите, афганистанците са имали Омар Хаям и Авицена, а а Александър Македонски им е бил на гости за малко. Що ли не се е юрнал към Америка?

6

Анонимен

преди 2 години

САЩ не може вечно да е там и да ги пази от талибаните. Въоръжи ги, създаде им армия, обучи ги и какво? Нищо. Те въобще не положиха никакви усилия да се спасят от чумата. И сега Афганистан не го чака нищо добро.

5

Анонимен

преди 2 години

САЩ ли са виновни за това, което самите афганистанци направиха? Имаха 300 хилядна армия и какво? Като се махната американците и веднага всеки хукна да бяга изоставяйки и оръжие и бронежилетки, униформи, техника, боеприпаси... Всичко това бе "подарено" на талибаните. Сега понеже талинабите нямат кадри, които да управляват хеликоптерите очаквам и пилоти да се самопредложат на талибаните... Ами афганистанците какво искат? От само себе си ли да се оправи държавата? И като не става нищо бегом в ЕС..

4

анонимен

преди 2 години

А чий го дири в Афганисттан???Отишъл е доброволно с договор и за пари!!!А сега реве

3

хаха

преди 2 години

За мен това е ужасно: намираме се отново там, където бяхме преди 20 години. Талибаните се развиха, днес те са дори по-добре оборудвани от германската армия имат повече хеликоптери в изправност. Звучи ужасно, но трябва да го кажа", посочва Егерт. Тва след като Байдън им остави хеликоптери или преди това ?

2

истината

преди 2 години

Тия па *** немците кво правят в Афганистан? Чии го дирят дет се вика!

1

Анонимен

преди 2 години

Веднъж където се намеси САЩ - кошмарите никога не свършват.