53

Мда

преди 2 години

Американците пак ос*раха всичко... Ами да бяха разделили Афганистан на две части-една за талибаните и друга за противниците им. Да си живеят отделно.

52

до анонимен 59

преди 2 години

Мюсюлманите-османлии на всеки 25 години са ни устройвали кърваво потушаване на спонтанно избухвалите въстания. Всяко ново поколение не се примирявало с робството и се е опитвало да се освободи. Чумата през 1850 година ни е освободила от турците и тогава султана е заселили татари, азери и черкези. Затова господин Карадайъ говори, че родата му е в България от 150 години. Затова той помни коя му е родината майка, но не съвсем. Не сме били стадо щом 70% от децата са били грамотни докато в Англия 30%

51

Анонимен

преди 2 години

Един съсед си даде апартамента под наем на афганистанци. За по малко от месец превърнаха всичко в ***! Жените във входа на блока се видяха в чудо от тия маймуни. Накрая се наложи с полиция да се прогони тая пасмина. Това не са "клети" бежанци! Това са *** живеещи още в средновековието!

50

Анонимен

преди 2 години

Със сълзи на очи бягат към социалните помощи и мързеливия живот. Предадоха се като на майтап на талибаните без да гръмне една пушка. Айде няма нужда - това не са бежанци, това са хрантутници!

49

християнин

преди 2 години

Со коментар 46:Бяга се на 100,200 500 см.от война.Бяга се при съседите.Те не бягат от война,а тя е причината де отидат в западна европа,на 4000-5000 км. разстояние.Това не е бягсво.Европа няма нужда от мързелива и невежа пасмина.

48

българин

преди 2 години

Много години им съчувствах на мюсюлманите.Но вече не.Да,сред тях има нормални хора,но огромнита маса са злостни,жестоки и невежи хора.За тях човешкия живот няма стойност.Мюсюлманския свят има проблеми с всички останали религиозни общостни в света.Те са проблема.Докато не заличат тази изродска религия,нямат място другаде.Отгоре на това са марзеливции,крадци,измамници и убиици.Убиват невинни хора.Не мога повече да ги търпя.Не ги искам в нашия свят.Да стоят при техните си джамии.

47

До наблюдател

преди 2 години

И не е вярно, че нямат нация, след като имат свойствени само за тях женски носии, в добавка към персийския стил имат и типични само за тях килими, афганска музика, различна от тази на околните, отбранявали са се с векове и единствени в региона не са завоювани от Британската Империя...е, да границата която им е теглена там където са пащунските племена(с друг език) е много спорна и е непризната до днес, но това не значи че не е имало и няма истински афганци и Афганистан. Тиражират се много лъжи по ютуб и нета от среди които не искат тази страна да съществува. Подобно както се говори от някои и з

46

До наблюдател

преди 2 години

Преди руското нашествие имаше афганци-перси и увеличаващи се на брой афганци-пащуни, както и малко азарИ(не хазари). Персите управляваха. След нашествието много от персите напуснаха, а руснаците отвориха границата за от техните републики: таджики, узбеки, казахстанци, тюрки..каквито преди не са могли да припарят до границата. Така, че имай го предвид този факт, понеже на всяка друга нация на кръстопът може да и се случи такава подмяна. Освен това, афганците много плачат за страната си - обичат си я, каквито и внушения да слушате.

45

наблюдател

преди 2 години

"Тъй като афганистанците отново бягат от талибанския режим, те отново се превръщат в нация, която е изкоренена и разпръсната"Няма афганистанска нация, има пущуни, таджики, узбеки, хазари и други по-малко на брой етноси в Афганистан. Не лъжете хората с някаква несъществуваща нация.

44

BatSot456

преди 2 години

Само да не ми направят някой филм,за тия страхливци,дето бягат.За мен следното:Талибаните управляват и ръководят.Взеха власта,никой не се съпротиви,изглежда имат подкрепата на народа.

43

Браво

преди 2 години

Терористите спонсорирани от САЩ напускат родината си прогонени от истинските афганистанци ! Сащ да си ги взимат там, не да пълнят Европа

42

Анонимен

преди 2 години

Които имат пачки се измъкнаха )даваха днес една облепена по европейски в избягала в Чехия но с парички ,тия където минават незаконно нашата граница са брадати диваци , в ат деца и жени ,бягали от войната ,и нашите ако им вярват не го разбирам

41

Анонимен

преди 2 години

И да си представя, никой от тях пръста си няма да мръдне за нас. Там е работата, че и да си представяш и да не си представяш, за нас никой няма да му пука, ако нещо стане тука. Където и да отидеш, ще те гледат лошо. Затова, всяка бана да си знае гьола и кой откъдето е.

40

Трошката

преди 2 години

Така или иначе нашите села се обезлюдяват по-добре да идват да се заселват. Така или иначе издържаме едни *** а съм сигурен ,че това са повече хора.

39

aqsw

преди 2 години

Вие голям го вадите. Я си представете че ние трябва да бягане, примерно от Албанци. Колко от вас ще хванат автомат и ще се бият за България. Лесно се пише, лятото опънат на плажа а сега в панелка на бира и пържоли. Бъдете хора нищо не се знае в този живот.

38

И друго

преди 2 години

Абе всички, които се хвалите от САЩ. Вие не бягахте ли там като у,сер,ковци Защо сега не разбирате тези хора????

37

До 38

преди 2 години

Ако ти днес ме ги съжалиш и не ти дреме. Утре теб никой няма да те съжали.

36

Щерю

преди 2 години

Политиката - това е служба на дявола. *** работа...

35

Анонимен

преди 2 години

Що не вземем няколко хиляди светски семейства и да ги заселим из безлюдните ни села. Може да им се дадат къщи, земя, учители по език или занаяти. Второто или третото поколение ще са българчета, а имаме нужда от хора. Тук макар и почти ад, нямаме войната ( засега ) и поне няма да има опасност да ги изколят талибаните.

34

Анонимен

преди 2 години

Аз пък живея на Северният полюс и хич не ми пука.