19

CriticusMagnus

преди 2 години

Ефектут на сблъсък на държава с неадекватно правителство и глобалните климатични промени... Е, за жалост май по-добре от това няма да става...

18

Анонимен

преди 2 години

Некадърниците от Фигурантското правителство действително избиха рибата. Оставка!

17

Анонимен

преди 2 години

Язовир "Ивайловград" е почти празен защото работи почти нон стоп , произвежда ефтина ел.енергия част от която за износ по сключени договори. Кой е подписал договорите - тогава беха ГЕРБ на власт да не се оправдават, че се пускало вода за Гърция. Язовирът е пуснат през 1964г. , винаги се е пускало вода за Гърция , но никога не е бил така празен с толкова измряла риба.

16

Анонимен

преди 2 години

Задачката за басейна , дето се пълни от две тръби и се изпразва от една (или нещо подобно) не сте ли я решавали ?! Щом не се пълни достатъчно (което ме съмнява) какъв е начина в язовира за има вода ?

15

И пак до 9

преди 2 години

И последно, но не по значение, чрез водата от реките Струма, Места и Арда все още изплащаме репарации към Гърция от ВСВ. Още от 1964-та. В смисъл на определен годишен воден обем и според водността на годината, но не по-малко от... Така ще е до 2027 г., когато изтича този междуправителствен ангажимент.Такива са фактите. На техен фон, може и да има и други разни по-малки заигравки, от типа: изпразнихме язовира за да поеме високата вълна от очакваните дъждове през пролетта, ама те не дойдоха...

14

Девет,

преди 2 години

малко си в грешка.Първо географска, щото наистина Арда се влива в Марица край Одрин, но десният бряг поне от края на Балканската война си е гръцка територия. Прав си за зелечуците произвеждани отвъд границата, която е на 5-6 км от ВЕЦ-а, а напоителните полета в гръцко чудесно се виждат от стената. Но е редно да се знае, че от 89-та насам правим всичко по слитие си да развиваме това зеленчукопроизводство. За без пари, изнесохме и им препродадохме всичката си налична поливна техника и оборудване

13

Иван

преди 2 години

Нали тоя ВЕЦ не трябва да спира че токът е скъп!

12

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен умник No2Президентът ли управлява язовирите, умник такъв?? От 2018г. до 2021г. кой отговаряше за язовирите или не се сещаш...Герберите и твоят кумир Бойко !!

11

Анонимен

преди 2 години

за подлите и капка не трябва да им се дават, тази каскада да не е направена ей така за здраве. Политиката на Тодор беше всички притоци към Места и Струма, както и на Арда да има язовири. Подлите вилнеят за Белмекен, че обират снежниците и т.н. Нямаме право да строим язовири на Места и Струма след Дупница. Продажници са тези, които са допуснали изпразването му и трябва да бъдат съдени за национално предателство

10

Elena

преди 2 години

Otgovoren e inj.Stoyan Batashki.Zaradi nego i zagina rivaria na Vacha.

9

Анонимен

преди 2 години

Тарикатите от Турция будалкат нашите будали и ни вземат водата! Произвеждат плодове и зеленчуци и ни ги продават! После вода няма!

8

Гиб Мелсън

преди 2 години

Навсякъде из страната простолюдието полива градините си с питейна вода и никой от компетентните органи не прави проверки за това. Аз лично съм чувал за проверка дали се полива с питейна вода само в едно село, никъде другаде. И така Бай Ганъо си полива с питейна вода и после започва да се чуди що няма вода за пиене. Така беше при Винету и сега няма проверки. Аз имам един съсед той по цял ден държи маркуча и полива растения с питейна вода, дори и колата си мие с питейна вода.

7

язовирСКИ

преди 2 години

Киро язовиро да заминава ВЕДНАГА, за го пълни... ако трябва да поръча кофи от Канада и да го пълни... нали е учил в Харвард

6

Анонимен

преди 2 години

Продажници!!!На пролет имаше много дъждове и язовирите се напълни ха!В следващите 5г не се знае колко ще вали!Във вода газим - жадни ходим!Не източвайте язовирите!!!

5

Гроби Таласомо

преди 2 години

Язовирът по принцип е едно изкуствено езеро;))) създадено в добрите времена на българската държава;))) унаследено и ползвано хищнически през демокрацията като "местно море";))) Алчността е приятел на алпът Шурале - Лисугерът, алп на засухата, сушата и пустините. Това е един могъщ алп, който е трудно да бъде изгонен, защото и човешката алчност е безкрайна, а той се храни с нея;))) За да го прогоните призовете алпите Кубар, Субан и Чулман, тримата ви дават водата по най-различен начин.

4

J

преди 2 години

Сега журналистите трябва да проверят защо аджеба (не случайно ползвам таз хубава българска дума), в р. Арда нивото е ниско от 2018 г.

3

Анонимен

преди 2 години

Хидро "енджинера" Доган по примера на ученика си Борисов, сеща ще им прекара водопроводче от неговия си яз. Кърджали.

2

Анонимен

преди 2 години

При Румен Радев е така!

1

Анонимен

преди 2 години

за 3-4 години ГРОБ загроби поредния язовир превръщайки го в гьол.