53

БайВиКольо

преди 2 години

Не, провала в Афганистан и избухването на АЕЦ Чернобил доведоха до краха на комунистическата утопия.

52

Nikos Petros

преди 2 години

ИМАШЕ ДОГОВОРКА С ДЖОРДЖ БУШ-СТАРШИ,,БАЛТИИСКИТЕ ДЪРБАВИ ДА СЕ МАХНАТ ВЕДНАГА ОТ СССР. ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СЪЗДАТЕЛИ И УЧРЕДИТЕЛИ НА СССР В 1922 Г. А СА НЕЗАКОННО АННЕКСИРАНИ КЪМ СССР ПРЕЗ ЮНИ И ЮЛИ 1940 ГОДИНА ......А 10 ОТ РЕПУБЛИКИТЕ-ИСХАХА ДА ОСТАНЕ И ДА ЗА ЗАПАЗИ --ВЕЧЕ НОВ РЕФОРМИРАТ ЕДИНЕН СЪЮЗ ....САМО ГРУЗИЯ И АЗЕРБАЙДЗАН ---КАЗАХА НЕ НА ИДЕЯТА НА ГОРБИ, И ИСКАХА ПЪЛНА НЕЗАВИСИМОСТ .

51

Nikos Petros

преди 2 години

И СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ---ТРИМА ОТ КОМИТЕТА СЕ САМОУБИХА ??...ЗАЩО НЕ БЛОКИРАХА КИЕВ, ЛЕНИНГРАД И МИНСК ??....ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ БЯХА--ЕЛЦИН. ЛЕОНИД КРАВЧУК И СТАНИСЛАВ ШУШКЕВИЦ--КОИТО НА 8 ДЕКЕМВРИ СЕ СБРАХА НА БЕЛОВЕЖКАТА ГОРА НА БЕЛАРУСКО-ПОЛСКАТА ХГРАНИЦА ИИИ ЛИКВИДИРАХА ЕДИИННАТА ДЪРБАВА...А ТРЯБВАШЕ ДА Я РЕФОРМИРАТ ПО МОДЕЛА НА ГОРБИ--ЕДИННА ХЛАБАВА ФЕДЕРАЦИЯ,,,А НЕ ДА Я ЛИКВИДИРАТ ....ИМАШЕ РЕФФЕРЕНДУМИ В 12 РЕПУБЛИКИ ИЗВЪРШЕНИ В 1990 И 1991 ГОД. --12 РЕПУБЛИКИ БЯХА ЗА ОСТАВАНЕ В НОВ СЪОЗ .

50

Nikos Petros

преди 2 години

Аз така го помня че август 19-23, ЧЕКА (ИЗВЪНРЕДНА КОМИТЕТ) НА ГЕНЕРАЛИ ОТ АРМИЯТА И КГБ - ИСКАХА ДА МАХНАТ ГОРБИ - АРЕСТУВАХА ГО И ТН...НО ПОСЛЕ ЗАЩО НЕ АРЕСТУВАХА И АЛКОХОЛ-ЛИБЕРАЛА ЕЛЦИН...ТАМЕ С ЕБОРИХА ДВЕ СИЛИ---НОВИЯТ ПРОЕКТ НА ГОРБАЧОВ '''НОВ СССР''' = САЮЗ НА САВЕЦКИТЕ СУВЕРРЕННИ РЕПУБЛИКИ...ЛИБЕРАЛНА ПОЛУ-КОНФЕДЕРАЦИЯ, , НО ПРЕД ООН ЕДНА ЕДИННА ДЪРЖАВА И СУБЕКТ....ТЕЗИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ, ПРОСТО НЕ НАПРАВИХА НИЩО...ДАДОХА ЕДНА ПРЕССКОНФЕРЕНЦИЯ НА 21 ВЕЧЕРТА, И СЛЕД НЯКОЛКО Д

49

пияница мистик

преди 2 години

Рейгън с програмата "Звездни войни", адрения щит и надпреварата във въоръжаването със СССР ги съсипа. Просто останаха без пари колхозниците. Отделно Чернобил и парите които хвърлиха за да се справят с проблема също изигра голяма роля

48

На хан крум баджанак

преди 2 години

До "До"Анонимен 48 А ти стъпвал ли си някога там,в Латвия,Литва или Естония?Подозирам,че си от Русия та ще ти кажа на руски-не смеши мои труси.Ако Прибалтика е умираща,тогава Русия вече е умряла и изгнила."***Аз пък съм стъпвал и на двете места и ще ти кажа само едно хем си пълен игнорант, хем раздаваш присъди. Да ти описвам кризата в Естония, Латвия и особено Литва - дето се обезлюдиха и съществуват единствено на западни подаяния срещу оплюване на Русия. Чети преди да дрънкаш глупости.

47

Ай Сиктир

преди 2 години

До АнонименИ не само - имат си Антифа, ЛГБТ, МиТу и всякакви далавераджии гепили кокала. Работят робите в частния бизнес. Другите се занимават с преливане от пусто в празно, а бюрокрацията политкоретно се вихри бетер в Съюза.

46

Со керес бе

преди 2 години

А не дело на извънземните. Когато насреща си имаш не особено интелигнетни и не съвсем интересуващи се можеш да пропагандираш каквото си искаш. Съветския Съюз го разпаднаха Елцин, украинския и белоруския дембели. Същия Елцин дето нареди руския парламент да бъде обстрелван с танкове и хеликоптери. Тъй наречения преврат пък бе направен за да не се разпадне Съветския Съюз. Сега пък нчякоя си започва да прави от превратаджиите чудовища, а от техния екзекутор - ангел. Гнусната роля на Горби също.

45

Анонимен

преди 2 години

Тъй мрели, тъй ги ровели. Съветският съюз го няма отдавна. Чешете си езиците с друго. Ако нямате, аз ще ви дам нещо от мене.

44

Solar Power

преди 2 години

До Анонимен:Нищо не е взел. Руснаците похарчиха повече пари за Афганистан и за Буран (която летя 1 път ... само совалката глътна 1 трилион долара), петрола спадна 1984-та и реално свършиха парите. Това стана ! Защото СССР издържаше всички включително и България и ни купуваха *** и калпавия паприкаш..... Просто Рейгън ги фалира това стана.

43

Анонимен

преди 2 години

И Горбачов взе едни пари от САЩ да даде на заден....Как иначе армия,милиция,КГБ ще спрат да работят и ще спомогнат за разпадането на СССР?!?!?!

42

Анонимен

преди 2 години

Между другото, това, което е сега в ЕС много прилича на развит социализъм, но е доста по-демократично.

41

Анонимен

преди 2 години

И Господ май ги обича повече от руснаците.

40

Анонимен

преди 2 години

Защо американците и европейците трябва да са на висотата на комунистическата идея? Работят хората, имат страх от Бога и не се преструват на това, което не са.

39

Анонимен

преди 2 години

Две години след като се изтеглиха от Афганистан. Да му мислят САЩ.Техният Байдън е схлден с Горбачов.А Тръмп пък с Елцин.

38

Анонимен

преди 2 години

То реално запада създаде Ссср и запада си го разпусна.

37

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 48 А ти стъпвал ли си някога там,в Латвия,Литва или Естония?Подозирам,че си от Русия та ще ти кажа на руски-не смеши мои труси.Ако Прибалтика е умираща,тогава Русия вече е умряла и изгнила.

36

Анонимен

преди 2 години

Не съм съгласен. Комунизмът беше призван да направи от затъналата в кал Руска Империя една наистина могъща, справедлива държава. Просто руснаците не се оказаха на висотата на идеята. Мързелив народ, небрежен. И никога няма да се оправят, и нищо не може да им помогне, дори православното християнство, към което УЖ се върнаха. Абе, да пази Бог!

35

анонимен

преди 2 години

Всички изкуствени образования рано или късно свършват така.Прибалтиката никога не е искала да е в състава на СССР и откровено мразеше всичко руско.След перестройката на Горби,когато Съюза все пак се отвори малко към света,хората там видяха как живее цивилизованият свят и поискаха някаква промяна.Друг е въпросът,че тя беше доста половинчата,а и с идването на власт на Путин нещата се върнаха в изходната си точка.Сега там времето на Брежнев се смята за златни години,а Сталин е кумир за мнозина.

34

1873

преди 2 години

Обществените промяни не стават за три дни. Това ,,недоносче,, СССР,бе социална глупост,нагъл експеримент,потопил една голяма християнска държава в тинята. Трудно ще станат нормална страна. Ще минат още много години. Жалко за милионите жертви на този опит за социализъм. Социализъм и комунизъм има при мравките и пчелите. Хората са егоисти и не е за тях обществен строй. Капитализмът не е идеален,но на практика,няма по-добро,изхождайки от егоизма на хората.