25

Анонимен

преди 2 години

Цената на меда се определя не от предлагането и търсенето а от къртела на прекупвачите.

24

До 27

преди 2 години

До 27.Реална цена 4-5 лева на дребно означава 2.00 - 2.50 на едро - уточнявам че говорим за чист мед. Не за китайски, който не е от нектар а от захарен сироп с който се тъпчат пчелите за да произвеждат мед. При условие че 1кг хляб е към 2 лева, 1кг олио между 3-4 лева и 1кг захар към 1.60 лева... На който му се вижда висока цената да си папка глюкозо-фруктозен "мед" за 4-5 лева килото - сигурен съм че се предлага такъв.

23

Анонимен

преди 2 години

Какви доходи какъв стандарт,ние сме дори след третия свят.

22

Разбирач

преди 2 години

Колко много разбирачи има само из коментиращите ...

21

Българин!

преди 2 години

Всяка година цената на меда е според количеството продукция. А има и повишаване на стандарта както в цените, така и в доходите. Няма как да си купите 1 хляб за 1-2лв броя и да очаквате да си купите 900гр мед за 4-5лв, при 400грама средна годишна консумация от човек. Като се има впредвид, че и 1 литър гориво е вече 2,30-2,40лв. Ако някой си мисли, че е лесно да се отглеждат тези животинки е свободен да опита, с идеята, че ще направил едно добро дело за Земята! П. С. Не завиждай, помагай!

20

Анонимен

преди 2 години

До 26: Реалната цена на дребно трябва да бъде в рамките между 4 и 5 лв всичко друго е спекула и мечти на пчеларя за забогатяване от буркан мед.

19

До 25

преди 2 години

До 25.Аз питах според вас колко е реалната цена на меда. Отговор от 95лв приход на кошер не ми говори нищо...

18

Анонимен

преди 2 години

До23: При разход по обслужване на 1бр кошер от 1.50лв годишно,и приход от 95лв откажи колко трябва да струва меда.

17

До 23

преди 2 години

До 23: Цената на всички стоки се определя на пазарен принцип - на принципа на търсенето и предлагането, така че цената се регулира сама. Според вас каква е реалната цена на меда? :)

16

Анонимен

преди 2 години

До 20:С покачването на цената най вероятно ще намалее и търсенето, защото без хляб не може но без мед може.И без това цената е над реалната.

15

Бай Тошо

преди 2 години

До Пчелар Миналата година и аз наблюдавах същото. Мисля че става дума за ГМО слънчоглед.

14

Коприва

преди 2 години

До 2. Наскоро приятел пчелар сподели, че отглежданият сорт слънчоглед е причината. Структурата на цветчето била такава, е не позволява на пчелите да достигнат до дъното на цветчето. Поразпитай пак, но провери какви сортове се отглеждат в твоя район и дали има промени. Аз съм само любител на меда.

13

До 19

преди 2 години

До АнонименА с какво поевтиняването на пчелния мед ще помогне за намаляване на смъртноста на пчелите???? - Отговор: С нищо.Причинно-следствената връзка е тази - не цената влияе на смъртността, а смъртността на цената. При висока смъртност има по-малко количество произведен мед и по-висока цена. При ниска смъртност има по-голямо количество мед и по-ниска цена.

12

Анонимен

преди 2 години

С какво поскъпването на пчелния мед ще помогне за намаляване на смъртноста на пчелите????

11

пп

преди 2 години

До 15 ЧИТАТЕЛне и не е нужно да поевтинява. Трябва да има баланса и цената да е справедлива за всички.

10

пп

преди 2 години

До 16 балъкОтговаряш на името с което си писал

9

балък

преди 2 години

Синдромът на празния кошер е вследствие на опаразитяване на пчелите с акар! Борбата с него е много трудна, защото пчелите трябва да се третират с биопродукти, а не с отрови, които остовот в меда и восъка!

8

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Ами ако се излюпят двойно повече пчели ще поефтинее ли два пъти меда ???

7

Китаец

преди 2 години

До ПуржоНие сме алтернативно п р о с т и - направо гении. Затова се правим на пчели, бръмбари, буболечки и всякакви други опрашващи твари - чекнем се по дърветата и опрашваме ли опрашваме...

6

Моля

преди 2 години

Поредната платена статия. Всяка година все нещо пречи на пчеларите та вдигат цените. Как китайците не се оплакват и внасят мед по 3 лв килото в България?