35

Анонимен

преди 2 години

Искам да се оплача.Архитект съм, работя във фирма, в която само аз чертая и само аз се занимавам с общините. Правя всички фази - идейна, работна, техническа, интериор и визуализации. Занимавам се и с търговия, защото работното ми място е в шоурум и предлагам мебели - един диван струва минимум 9000 евро. Взимам 1700 лв средно на месец, защото не получавам всеки месец пари. Не съм взимал от 4 месеца никакви пари. Работа има, пари не. Започвам да не си харесвам професията вече....

34

...

преди 2 години

490 000 е 1/5 от работещите българи или 20%. Тоест от 6.9млн работят 2.5 млн. Другите 4.4 млн са деца и пенсионери? Според НОИ пенсионери + деца са 2.87 млн. Другите 1.6 млн къде са? Какво работят? Данъци плащат ли? Ни ли ги издържаме? Ако ние ги издържаме по колко им даваме? Нали безработицата беше само 6%, нали уж само 200 000 са безработните? Данните на НСИ за пенсионери и деца са публични. Какво става с тия 1.4 нерегистрирани незнайни лица? От какво се гранят братчедите?

33

Бай

преди 2 години

Аз не го разбирам това вдигане на минималната заплата. Аз например вземам заплата от 1100 лв , от 5 години не е мръднала на никъде. Твърдя че си върша работата усърдно но нищо. А на минималната заплата работят хора, които обикновено си вземат "доплащането" под масата или чистачките ромки от общината. Та радвам се че им се вдига заплатата на тях, а аз като *** си декларирам всички доходи.

32

инфлуенсърки

преди 2 години

Като надуят заплатите нали се сещате , че ще надуят и цените. На всичко. И ще има много безработни.

31

Лудко

преди 2 години

В БГ синдикати НЯМА!!!

30

До Сузи

преди 2 години

Работата е според заплата. Като плащаш 650 лева бруто, от които работника взима 504 лева, ще си получиш работа за 504 лева, а не за 5-10 хиляди лева, както ти се иска.

29

Сузи

преди 2 години

До АнонименМързи Ви да работите, а искате заплати. Прости, ***, а реват за пари. Парите трябва да се заработват.

28

Анонимен

преди 2 години

След 12 години мутренско управление, минималната заплата едва ли ще може да се вдигне мниго. Вероятно ще стане 680-700 лева за 2022 година. Ако други управляваха през тези 12 години, мпжеше да имаме около 1100-1200 лева минимална заплата през 2022 година.

27

Истината

преди 2 години

От 1 юли 1989 година минималната заплата в България стана 140 лева, което беше 2333 билета по 6 ст. за градския транспорт на София, но ви се видя малко и подрипвахте и ревахте като мага'рета по площадите и си извоювахте нова минимална заплата, която сега е 650 лева - 406 билета по 1,60 за градския транспорт на София. Е, и за банани и тоалетна хартия подрипвахте и ревяхте.

26

Изненада

преди 2 години

Тези КНСБ кои бяха ? Не съм чувал да има синдикати в България ! Не съм видял нито една стачка в защита на работническия интерес! Не сме видели нито един работник защитен от КНСБ или другия ***-Подкрепа !!!! Тия мърльовци се изцепват от време на време , за да имитират съществуване !!!

25

Анонимен

преди 2 години

Раят на богатите е изграден от ада на бедните.

24

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 15Приятел цените в държавите където се получават заплати от по 2 долара на ден са доста по-ниски от нашите. Цените в България са като в западна Европа ( в някои случаи и по-високи) но заплатите не са.

23

Анонимен

преди 2 години

Няма пари за увеличение, във финансова криза сме.

22

Няма праг на бедност

преди 2 години

Е тука е проблемът. Те ония хитрите капиталисти и банкерите продадоха една мечта и ви излъгаха че може всички да сте богати и да живеете като американците. И вие като най големите шарани налапахте кукичката. И сега се оказа че няма как да стане тая работа. Може да се поддържа висок стандарт но само на кредит и за кратко време. За да живеете вие в разкош и изобилие някой трябва да плати за това. Замислете се кой плаща! И спомнете си какво ви каза Бай Тошо! ПРИЗЕМЯВАНЕ! Това е истината.

21

инфлуенсърки

преди 2 години

Дано да не бутат минималната заплата защото към нея са закачени здравния данък, който всеки плаща, а и други такси и данъци, които ползват за база минималната. Никоя няма да спечели а всички ще загубят. Човек знае 2 и 200.

20

Анонимен

преди 2 години

До До 17.......Не казвам, че е невъзможно по принцип, но не смятам, че е нормално. Оставам с впечатлението, че одобряваш живота под прага на бедност.

19

Анонимен

преди 2 години

Има десетки хиляди пенсионери които живеят с 250-300лв пенсия. Успяват да си плащат сметките, карат коли и изобщо не са толкова зле колкото си мислите. Хората се научават да си правят сметката че даже и им остава пари да спестяват. Които са по чевръсти и не ги мързи отиват на село си произвеждат домашни плодове зеленчуци и гледат кокошки и др животинки. Така спестяват доста от храна.

18

До 17

преди 2 години

Ами ще се научиш да си правиш сметката да излиза. В България 1 милион души живеят с под 300 лева на месец. Значи може. И така като гледам нито ходят със скъсани дрехи, нито простят по улиците. Живеят си нормално и скромно. А пенсионерите живеят и с по малко.

17

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 15Извинявай, но би ли обяснил, как ще плащаш сметките в частното си жилище с 350 евро заплата, та и кола да поддържаш и на почивка да ходиш? Нещо не ми излизат сметките. Освен да си на хляб и вода, и пак няма да стане.

16

Анонимен

преди 2 години

В САЩ минималната заплата е 15 долара на час. Толкова вземат общите работници и обслужващия персонал. А човек с професия и образование си докарва минимум 25 долара на час. Инженер/специалист поне 50 долара на час.