32

Потърпевшите

преди 2 години

Абе тия и пенсии вземат от България,*** като решил да отиде в Турция,там да ползват облагите, затова нашите пенсии са Малки на тях да плащат.тук работил,10,,15 години и пенсия по голяма от моята.*** народ проста държавата.

31

Bai Asen

преди 2 години

От къде на къде, етнически турци, живеещи в Турция ще определят какво ще става в България! Революционерите ни ако се събудят, пак ще умрат, ако видят докъде сме я докарали!

30

Анонимен

преди 2 години

Никакво насилствено прогонване нямаше.Юрнаха се като стадо, налъгани от турската пропаганда, че оттатък границата ги чака мед и масло.И като видяха какво е в Турция и се върнаха като слънчасали.Какво е това насилствено прогонване ,при което една трета от прогонените се връща доброволно и е приета?!?!?А границата я затвори Турция, защото им трябваха тук - като средство за влияние и натиск над България.

29

Анонимен

преди 2 години

Репарации ще получите когато турция плати за 500 години присъствие тук и милоните избити българи.

28

Анонимен

преди 2 години

До 28 Никой не е карал никого да си продава имотите. Накарани са да си сложат български имена. Все пак живеем в България. Ако искаш компенсации,ходи да си ги вземеш от Доган. Нали всеки път си гласувате за него. Той открадна 10 пъти повече пари отколкото претендираш за изплащане.

27

До 5

преди 2 години

А заплатиха ли репарации за принудителното изселване и за направените зулуми по време на преименуването,просто питам

26

Да

преди 2 години

Просто в България няма да има пари, ако плати репарации за насилствено изгонените и за направените зулуми по време на преименуването.

25

Анонимен

преди 2 години

дпс е проводник на неоосманизъм и работи за интересите на турция, а не на България. Колко години и колко избори трябва да минат, за да бъде дадена на съд за подмяна на вота ни?

24

двойното гражданство

преди 2 години

Тази аномалия с двойното гражданство, продължаващаа 30 години трябва да отпадне, на принципа на доброволния и неотменим избор-на коя държава искат да са граждани. На балканите ие имало изселвания и в миналото, има и в ново време, и при смяна на държавата губиш първоначалното гражданство. Нима българите , прогонени след балканските войни от съседни държави да имат днес правнуците им двойно граданство? никъде нямат!

23

двойно гражданство

преди 2 години

Двойното гражданство е аномалия и трябва да отпадне. Двойно гражданство може да има само с държави от ЕС-това е неизбежно. Изселниците могат да имат двойно гражданство, като Турция влезе в ЕС. Дотогава-те трябва да ИЗБЕРАТ доброволно коя е тяхната родина. Ако изберат българско гражданство-чудесно, тогава да губят турското . Ако изберат турското гражданство да губят българското . Нужен е договор с турция да уреди последиците от неотменимия избор. При липса на избор-гражданството е по постоянен

22

мнение

преди 2 години

България е необходимо да промени Конституцията и склрч договор с Турция и двойното гражданство да бъде премахнато за изселниците-на принципа на доброволността.- В определен срок изселниците да изберат или българско, или турско гражданство.- При липса на избор остава гражданството по постоянен адрес. Ако изберат българско гражданство-така да е, но няма да имат турско такова. Ако изберат турско гражданство-така да е, но няма да имат бг гражданство.Подобна спогодба има от 70-те години на мин. век.

21

Анонимен

преди 2 години

Това, което става е чудовищна манипулация пред очите ни! Всички знаят, че това е незаконно! Защо не се касират изборите в турция? Тези хора не говорят български дори, какво гласуване?

20

двоен аршин

преди 2 години

Никой български гражданин, изселен от друга държава, или децата му и внуците нямат двойно гражданство днес. Примери: Българите, прогонени след 1940г от Северна добруджа нямат двойно-и румънско гражданство. Българите, напуснали СФРЮ след 1919-днес правнуците им нямат и сръбско гражданство. Прогонените сред балканските войни-от Кукуш(дн Килкис), Солунските села, Дедеагач, Воден, Костур нямат и гръцко гражданство. Прогонените от източна тракия -днес правнуците им нямат двойно-и турско гражданство

19

Анонимен

преди 2 години

Ама, то в Турция "новите" си направиха повече секции точно за да може такива "избиратели" масово да гласуват. Тия, дето уж гонеха фалшификации ви спретнаха организирано такива.

18

двойното гражданство

преди 2 години

Въпросът с двойното гражданство трябва да бъде приключен-в срок, даден от парламента да изберат , и каквдото гражданство изберат -това да е . предполагавм,че повечето ще изберат българско гражданство, заради възможността да пътуват свободно-и така да-изборът да бъде зачетен. Да не би българските бежанци от Източна Тракия от периода 1912-1927 днес правуците им да имат и турско граждансктво? Нямат. На Балканите, се случват изселвания -и в други държави, и никъде не остава двойно гражданство.

17

PROBLEM

преди 2 години

Това не е проблем на ЦИК - Закона ясно е дефинирал тази тема - деклерация се попълва на български език пред СИК . В случая тези хора не могат да пишат и говорят на български език , но имат БГ Паспорти .

16

Анонимен

преди 2 години

За България, турция е трета страна, която не е в ЕС, а освен това е заплаха за националната ни сигурност. Двойното гражданство трябва да се отнема на индивиди от такива страни, както и такива, които не могат да докажат българско самосъзнание. Докога неграмотни турци ще ни подменят вота?

15

Анонимен

преди 2 години

Тази на снимката ми прилича на Цв.Караянчева.Да не е инструктор при съседите?!

14

преди 2 години

Предлагам-в чужбина да могат да гласуват лица, които са спазили закона-да представят бележка от военното окръжие,че са спазили закона за резерва, и са дали уведомление за адреса си в чужбина. Българските граждани имат задължения, в т.ч. войнски-по закона за резерва-като запасни, до навършване на 55 годишна възраст, а за офицерите-до 63г. Българските изселници в Турция ,като български граждани са запасни, по закона за резерва. Като верни граждани на България вярвам,че биха защитили родината си!

13

Анонимен

преди 2 години

Точно по описаните начини дпс подменя вота ни вече 30 години, а нашите си играеха на политика, докато дпс им издърпваше килима под краката. Това даже не са нарушения на вота, а изборна подмяна, зад която стоят дпс и властта в турция през последните 30 години. Време е да се сезират европейските съдилища и турция да бъде осъдена и наказана за намеса в чужди дела.