37

Анонимен

преди 2 години

Никой не инвестира в квалификацията на младите хора. Искат да си научен вече. Не може да наемеш завършен специалист за без пари. Човек работи или за подобряване на уменията си или за пари.

36

Анонимен

преди 2 години

ОБРАЗОВАНИ СЛУГИ - СПЕЦИАЛИСТИ ВЪВ ВЪРШЕНЕТО НА ЧУЖД ТРУД

35

Анонимен

преди 2 години

Интервюирам млади хора и 10-20% от тях стават, другите не бих ги наел, защото ще бачкат на загуба.

34

СМЕХ....

преди 2 години

Сега ше видите кадрите на ЧАЛГАРО, КВИ ШЕ ги насе рат....ха,ха,хаааа

33

Да бе

преди 2 години

Ще работя,тате носи мама меси!А пенсията на баба и дядо е само за "бело"!

32

До 33 Intel Inside

преди 2 години

До някъде си прав но до някъде не си. В четири града може би си прав като София, Пловдив,Варна, Бургас но в останалата част положението е трагично . Работа почти няма а ако има та е като за без пари. В Враца, Монтана знаеш ли какво заплати дават частните фирми ? От 400 до 800 лева чисти. Така , че младите са добре информирани най вече от интернет и нямат желание да бачкат за мерси

31

Анонимен

преди 2 години

Бг студентите се насочват към "женски" специалности като психология и право, които на всичкото отгоре са абсолютно девалвирали. Нищо чудно че копаем дъното по всички показатели.

30

Intel Inside

преди 2 години

Младите масово са неграмотни, мързеливи, но с големи претенции. Не може нищо, но да е за много пари. Не им се работи. Много безработни, а реално няма кого да назначиш. Дори да решиш да го обучиш, то като мало.умно с промит от GSM-a мозък и не схваща.

29

Анонимен

преди 2 години

вече почнахте да пишете и как се влиза медицина, ясно е, че няма лесно при тежките и търсените спецалности, то затова и малко желаещи има...като цяло на младите не им се учи, искат големи пари за нищо работа

28

Анонимен

преди 2 години

До АнонименА ПЪК РАБОТОДАТЕЛИТЕ НЯМАТ НАВИЦИ ДА ПЛАЩАТ РЕАЛНО И ДА СЕ ПРИДЪРЖАТ НА КОДЕКСА НА ТРУДА.

27

Анонимен

преди 2 години

ЗА ДА СТАНЕШ ЛЕКАР ПЪРВО ТРЯБВА МИНИМУМ 2-3 ГОДИНИ ПРЕДИ ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ДА УЧИШ ТЕМИ И ЗАДАЧИ ПО ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ,КОИТО ЧЕСТО СА СВЪРЗАНИ С ЧАСТНИ УРОЦИ...СЛЕД ТОВА ДЪРЖИШ МНОГО ТЕЖЪК КАНДИДАТСТУДЕНТСКИ ИЗПИТ ПО ТЕЗИ ДВА ПРЕДМЕТА И СЛЕД ТОВА ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕШ И ДА ЗАПИШЕШ МЕДИЦИНА.БРОЙКИТЕ ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА СА ОГРАНИЧЕНИ А ПЛАТЕНОТО ОБУЧЕНИЕ ПО МЕДИЦИНА ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ МИНИМУМ 100 000 ЛВ.ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ОБУЧЕНИЕТО ПО МЕДИЦИНА Е ПОЧТИ НЕ ВЪЗМОЖНО ДА СЕ РАБОТИ.

26

Анонимен

преди 2 години

Младото поколение е тотално изпущено,младите хора нямат никакви трудови навици.От което следва ча са много мързеливи.А иначе по големите махали и квартали е пълно с едни млади хора,*** те нито учат,нито работят.Така че извода е:настават трудни години за икономиката доколкото я има де.

25

Анонимен

преди 2 години

Има професии където възрастта няма значение, но един опитен служител ще иска повече пари от един който сега започва да работи за първи път.

24

Анонимен

преди 2 години

До до 21ТИ ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ В ГЕРМАНИЯ ВСИЧКИ СА ЛЕКАРИ И ХИМИЦИ...IT СЕКТОРА Е КАТО ШИВАШКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ...РАБОТИ СЕ НА ИШЛЕМЕ,ЧЕ И ПО ЗЛЕ.С ЧАСОВЕ ДА НЕ ВДИГНЕШ ОЧИ ОТ КОМПЮТЪРА ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ Е ЛЕСНО...ЕТНИЧЕСКИТЕ ГЕРМАНЦИ МАСОВО ПО ЦЯЛ ДЕН ВИСЯТ НА КОМПЮТРИТЕ,А ПЪК МИГРАНТИТЕ БЪХТЯТ ПО ФАБРИКИТЕ.

23

Анонимен

преди 2 години

То стари кадри няма, те търсят млади. Младите ги мързи да гледат, та ще ходят да работят.

22

до 21

преди 2 години

няма как да сме всички, разбира се, но за такива кадри има глад и малкото останали скоро ще ни ги откраднат в чужбина.... психолози, педагози и тн. ялови специалисти никой не краде от чудди компании..а тук не можем да ги пратим в болници и технологични компании, нито в промишлено производство или технически и био разработки, нали!!!!???

21

българин

преди 2 години

До: номер 17 Еми какво? Колкото и да не ти се иска да го осмислиш това е истината!България преди 1944 г. е била много по-добре от Гърция във всяко отношение, макар като територия и население да сме били по-малко. Сега българите висят на унизителни опашки на ГКПП кулата, чакат с часове да им бъркат в носовете за да ги пуснат на моренце там! Нека си казваме истината каквато е!Причината? В Гърция никога не е имало комунистически режим като у нас! Имало е военна хунта, но то е друго.

20

Цената вдига краката

преди 2 години

и краката вдигат цената.

19

Анонимен

преди 2 години

До до 2 Ох божеГЛУПОСТИ ГОВОРИШ... НЯМА КАК ВСИЧКИ ДА СМЕ ЛЕКАРИ,ИНЖЕНЕРИ И ХИМИЦИ.

18

Анонимен

преди 2 години

Да направят едно училище / университет или квото и да е с Европейски Проект или с помощта на "Америка за България" - "Училище за нископлатени роби, които да са щастливи от това" и съм сигурен, че нещата ще се оправят. Бизнеса ще е много доволен тогава.