32

Смех

преди 2 години

И какво ще направи толкова китай а ми едно голямо нищо.Нали в китай заплатите са ниски което им е главното предимство ама и живота е евтин я обяснете как с китайска заплата ще живееш в Берлин и ще си платиш наема например също какви са им екоизискванията изхвърлят отпдъците си в реките а ми наи утре те ще ядат тая отровена риба и ще поливат с отровената вода ищо не сатва от тея.Шепа богати които са много щото и населението е голямо живеят а другите мрът.

31

Мда

преди 2 години

Същите,които псуват 5Gто,възхваляват Китай.А няма държава в Света с подобен контрол над хората чрез тази система,какъвто постигна Китайската Комунистическа Партия.Типична комунистическа шизофрения в пълния й блясък!

30

Krom

преди 2 години

До Веселинъ 7112136860 - Веско, няма съюз между вълци и овце. Съвсем скоро ще разберем какво е китайската мъдрост по отношение на другите народи. И ще се убедиш в това, че са ксенофоби. Вече се усетиха като сила, скоро предстои да разбереш, че за тях си втора или трета категория човек. Самодостатъчни са си, така че - на този етап не си им потребен. Единствения съюзник на Европа срещу тях е Индия Веско. Това им е ахилесовата пета. Също с огромен ресурс и с доста натрупана към Китай омраза.

29

Krom

преди 2 години

Ако Америка и Русия не заровят томахавката, и Европа - в т.ч. Русия, не изгради единна стратегия срещу китайската експанзия, скоро започва ерата на китайското доминиране. И тогава бялата раса не я чака нищо добро. По "Пътя на коприната" ще спре да никне трева. На Китай са нужни територии и ресурси. Населението им по скоро е излишна грижа. Така че, тук списващите *** възхваляващи "братски Китай" добре да помислят! Китайците са ксенофоби и скоро ще го разберем от личен опит.

28

Анонимен

преди 2 години

Няма от какво да се плашат китайците. Гледайте в ютюб Can Americans Locate Asian Countries?, за да се посмеете.

27

111

преди 2 години

В Българския социализъм до 1989г. не е имало нищо частно, а в китайския соц има милиардери като ***. Питам аз, кое от двете е социализъм, нашия или техния? Или истинският социализъм е този на запад, където ляво означава единствено права на всякакви малцинства за сметка на всички други? Смисълът на думите се губи и се размива, докато никой вече не знае кое какво е.

26

Krom

преди 2 години

Китай е огледало на западната корпоративна алчност. Китай е работилницата на света, където човешки права е нищо не-означаващо словосъчетание, свобода на словото е по скоро вреден навик, а идеята за неподчинение на партията - направо нездравословна. Всичко това добре миксирано с огромен вече финансов ресурс, и огромна военна сила. Какво ще донесе това на света? Нищо добро. Америка воюва с Русия. И двете обаче не ги чака нищо добро. А Европа в средата - съвсем. Лично мнение.

25

Анонимен

преди 2 години

Запада ги направи богати като изнесе бизнеса там, сега да си сърбат попарата, Китай ги изигра яко

24

дядо Йоцо,

преди 2 години

Ние в БГ сме едно голямо село ЗА КИТАЙЦИТЕ ..И не можем да се оправим..!А те 1,6милиарда?!...Слава на китайския народ !!!

23

Мда

преди 2 години

САМО ОТ СВОИ !

22

Анонимен

преди 2 години

КИТАЙ Е ЗА ПРИМЕР КАК СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА А БГ Е ЗА ПРИМЕР КАК СЕ РУШИ ДЪРЖАВА

21

до 19

преди 2 години

Не обобщавай така "Китай". Все едно да обобщиш Европа!! Аз също съм работил северно от Далян-индустрия, химически заводи, не може да се диша. Постоянно правехме обриви и сълзене със сополи. Не може да се разбере дали е облачно или само пушилките. Бил съм и в Хонг Конг и Шенжен-там няма нищо общо. В столицата не съм ходил. Това е една държава, но има разлики като в континент-от бедност до милиардери. Технологично напредват, но са много и как може да твърдиш, че са пред Япония и Корея например?

20

Krom

преди 2 години

До Христо Христов - много си е добре човека. Говори ти за тоталната и всемогъща цензура която върхушката им налага върху китайците. А с 5G системата на бонификации направо стиснаха цялата нация за шията. Това Христо е тотален контрол, близък до научната фантастика. Прочети малко, поограмоти се. Само лозунги и клишета не става.

19

Krom

преди 2 години

До тука РАЗНИ - тука разни дебели *** възхваляват китайския рай. В китайския рай, обичат да похапват дебелог.ъзи български ***, главно с нудли и сладко-кисел сос. А сериозно - цензурата в Китай, през новата 5G система прави китайската комунистическа върхушка митологично силна. Ако си толкова "запознат" следва да знаеш, че там да те извадят от обществото за това, че си говорил с някой който е пил две бутилки вино, не е проблем. В този "рай" ли би искал да живееш?

18

ъъъ

преди 2 години

До "до ъъъ" - затова ли прагът на бедността го намалиха на 400 долара ГОДИШНО, за да може Мечо Пух да каже, че са победили бедността. Тия ги разправяй на децата в детската градина - тук сме големи хора. Колкото до епитетите, които ползваш - подсказват някакво неудовлетворение от живота :D

17

ъъъ

преди 2 години

До Христо Христов - опитай да отвориш някой сайт - facebook, google, youtube, twitter, instagram, да видим какво ще се случи. Хахах, много добре съм си, "другарю", Вие обаче май не сте.

16

тука РАЗНИ

преди 2 години

ДPИCЛьОBЦИ си "ПОЗВОЛЯВАТ" да "КОМЕНТИРАТ" Китай,без да са били ТАМ и ПИШАТ РАЗНИ ГЛУПОСТИ,нЕмало ИНТЕРНЕТ,гладни БИЛИ и тЯм ПОДОБНИ!!!ЖИВЯЛ съм и СЪМ РАБОТИЛ в Китай,имам и МНОГО БЛИЗКИ ТАМ!!!ЗА бЕ-Гето само ЕДНО ЩЕ КАЖА!!!И "назаТ" да ТРЪГНАТ Китай,бЕГето НИКОГА НЯМА ДА ГИ СТИГНи!!!!На СВЕТЛИННИ ГОДИНИ СА ПРЕД ВСИЧКИ!!!!!

15

Анонимен

преди 2 години

Комунистите навсякъде един и същи цирк разиграват: мачкат около тях, но реват че са онеправдани, за да си оправдават агресията.

14

Калеко Алеко

преди 2 години

Нищо ново под слънцето ... и у нас преди едни такива Си-цзин-пинчовци маршируваха под строй и викаха "КПС-БКП-Вечна дружба", по същият начин маршируват и кимчовците от Северна Корея, като и едни зелени човечета на прада на хвърчилата в маскава ... дет се вика свят широк хора всякакви ... !!!

13

ъъъ

преди 2 години

Китайският народ е угнетяван единствено от партията си. Китайците нямат достъп до интернет и единствените новини, до които имат достъп, са спуснатите от партията. Затова си мислят, че останалият свят им завижда за нещо и затова ги "угнетява". Събуждането ще е много болезнено и вече започна. На другаря Мечо Пух ще има да му треперят гащите, когато останалите партийци го използват да си измият ръцете.