12

Анонимен

преди 2 години

Малее , то верото доста отровно ще е било едно време!

11

До Еее

преди 2 години

Че бяхме по-необременени, съгласен! А и кой ще ти се занимава с нек'в травник. Но това не значи, че не е имало и пострадали от ухапване. Нито лаймската/марсилската/ку-треските са нещо ново. Като че децата някак си по ни се разминаваше, но си спомням на село от по-възрастните що народ си отиде без да се разбере от какво и как. Най-много да чуеш: Боле го глава неколко дни или Почна да кръви, а дали си и отишъл от нещо по-екзотично или от цироза, щото се пиеше до безпаметие, кой да ти каже..

10

Еее

преди 2 години

Стига глупости. Навремето по цял ден играехме на село по поляните и редовно ми се забиваха кърлежи. Случвало се по 4-5 наведнъж. По поляните беше пълно с кърлежи заради стадата животни. Нито едно дете не се е разболяло или да е имало проблем. Вадехме ги със сап..//ун после мажем с ракия първак и забравяш. Ами котки, кучета? Бяха пълни с кърлежи и бълхи. Живеят си и нищо им няма. Кучето го къпехме с веро за чиниии и всичко измираше.

9

Анонимен

преди 2 години

Като малък са ме охапвали кърлежи.Никога родителите ми не са занасяли кърлеже за изследване. Ваден е в домашни условия

8

Кърлеж

преди 2 години

Разбира се , че Радев и правителството са виновни. Аз съм си добре.

7

кики

преди 2 години

Томов и Пандев ги е уапал кърлежо по " дебелото месо " , отишли во болницата при Оги Митев , он маанал кърлежо и им кажал след девет месеца да дойдат пак за конролен преглед с оглед евентуално раждане със секцио по неотложност .

6

До Сезонна вирусолог

преди 2 години

У ПеУник му викат по-иначе! Но не ти ли е интересно друго твърдение: "...Майка ми почина от кърлеж, лекарят го беше извадил..." Лека й пръст на жената и съболезнования към близките за случлитото се, но ако е вярно предадена, подобна интерпретация е повече от несериозна. Кърлежът е кръвосмучещ ***, но не е оръжие, нито средство за отнемане на живота. За съжаление, в зряла възраст може да пренася доста опасни вируси, които причиняват зоонози у човека, и така да разболява и причинява...

5

Анонимен

преди 2 години

Кърлежитe са в листa номер 5.

4

Тошо

преди 2 години

Скоро разбрах че има специални пинсети за изваждането им. Цените им са високи, а и рядко се намират в аптеките. Но намеря ли ще си взема....изважда го правилно и ефективно.

3

Сезонна вирусология

преди 2 години

Бихте ли пояснили връзка между **ухапване от кърлеж** и **Спешен център** . . . . Моля Ви !?!

2

Е

преди 2 години

То и в парламента се напълни с кърлежи в последно време, хапят яко и искат да смучат кръв !

1

Анонимен

преди 2 години

радев е виновен.