30

Питащ

преди 2 години

А всичките тези енергии, книги, телевизионни предавания, откриване на културни центрове в двете столици на реципрочната основа ли ще бъде по европейски ? Или посоката ще е само и задължително еднопосочна от нас към тях по балкански.

29

Анонимен

преди 2 години

Значи определени кръгове в Бг. "т.е.Краси и компани", имат намера( на ивица на провокация) чрез този анонимус Виктор и с такъв цирк "бг книга за С. Македония" да "ребългаризират" вардарско и днешните македонците "ке се осъзнаеле"..само да видат какво пише в тех..*** е той кой мисли така..На македонците с българско самосознание наймалку им требва такова нещо, много од тех имат прочетено повече български книги од много българи в бг...Но таква е бг."стратегиата",идиотска..

28

Джаго инджинерин

преди 2 години

Тези сръбски еничари ще горят книгите ни, както горят българският национален флаг! България трябва да се оттегли веднагс от всякакви преговори с тази отвратителна държавица, чрез която Русия се опитва да разклати ЕС/САЩ, а те от своя страна желаят само територията и за личен интерес!

27

Кокомеро

преди 2 години

До от БлагоевградИзвинявай, незна дали си провокатор, но на такъе приличаш. Македонците са Българи, а твоето твърдение е сепаратистко и необосновано.

26

маке ариец

преди 2 години

Мммм, браво, Гане ни е подсигурил потпалки за печките за доста време занапред.

25

ПроСоТо

преди 2 години

абе верно ми са губат некои шпомени,ама не им ли дадохме преди години ПАК много наши книги,които макетата ИЗГОРИХА най-демонстративно?!..Некой спомня ли си по-добре?

24

Анонимен

преди 2 години

До БлагоевградСърбин си... Мирише отдалече на сръбска скара... Нещо за Косово няма ли да напишеш? ... :) ... У лево...

23

Анонимен

преди 2 години

По-добре им дарявайте дърва за огрев, че те точно за това ги ползват книгите, които им дарявате.

22

Анонимен

преди 2 години

До Благоевград Македонския народ в Пирин са българи, роми и турци. Вардарска македония са албанци, българ, турци и рми и сърби Има македонска държава но македонски народ са други народи.

21

Анонимен

преди 2 години

До БлагоевградKrewella- Somewhere to Run

20

АБ БГ

преди 2 години

В Република Сръбска Македония могат ли да четат на Кирилица.

19

Ха ха

преди 2 години

До Благоевград. А каква точно македонска история и култура ще изучавате? Античната Гърция си я прибра. От тази , която още си я припознавате не е останало много: един цар, . Който всъщност е български, 5 - 6 възрожденски дейци дето половината се афишират като българи, а другата половина са сръбски агенти и ималко партизанско движение, което е югославско. Щях да забравя северомакедонския поет Вапцаров , дото не е написал и един ред на северомакедонски. Дали щото такъв език не е имало тогава?

18

До Благоевград

преди 2 години

Спрете наркотиците!

17

Благоевград

преди 2 години

Ние , македонсият народ под Пирин , искаме в Пиринска Македония да се отворят македонски училища , и да си изучаваме македонската история и култура.

16

Анонимен

преди 2 години

До АнонименИмате албански, сръбски, български македонски. Учете езици и ще станете полиглоти.

15

Анонимен

преди 2 години

Предишните дарения книги бяха изгорени...

14

София

преди 2 години

Тогай ако се дължи на тяхните политици напрежението защо никой не ни разбира нас в спора?!?!

13

Икономист

преди 2 години

До ЛойкоХаиде малко да почетеш исторически източници!!! България 1941-44 е отделяла ПОЛОВИНАТА от своя бюджет за изграждане на училища, църкви, университети и инфраструктура в "Македония". Ако Османската империя беше инвестирала 1% от това по време на НАШЕТО робство (ОБЩО с Македония), ние заедно с вас щяхме да сме водеща държава/сила не само в Европа, но и в света... Малко акъл, но НАВРЕМЕ да ти дойде ;)

12

Анонимен

преди 2 години

Пратете им "антични" камъни с изчykaни на тях надписи за Александрот Македон!Ще вървят даже и по 100 евро парчето!

11

Анонимен

преди 2 години

До Лойко1991 г. бягат от Югославия и АЛбания ги окупира.