40

Име

преди 2 години

Нямам много представа от самолети, но по някаква телевизия гледах предаване, и казаха, че двойна скорост означава четворно по висок разход на гориво, защото съпротивлението на въздуха скача на квадрат. Т.е. и цената на билета скача с толкова, и ще е предназначен само за доста платежоспособни бизнесмени, за които времето струва много пари. За простосмъртни и за екскурзия до САЩ едва ли ще е практично...

39

Петракиев

преди 2 години

До Инженер Господин "инженер" Ту 154 и свръхзвукова скорост е все едно цветно предаване на телевизор "Опера"!Спокойно може да си изядете дипломата !

38

Анонимен

преди 2 години

До 54Ами направи го то бе! Ейййй че.сте и нахални!!!

37

Инженер

преди 2 години

При свръхзвуковите самолети риска от разпадане и разрушаване на борда е голям, затова дизайна и системите за сигурност и управление на стандартните самолети е несъвместим с тези на свръхзвуковите. Който иска свръхзвукови самолети да се качи на Ту154 - той може да развие тази скорост. Вярно сигурността куца , а навигацията при базовия модел е бордовия инженер

36

Неодобните истини

преди 2 години

Никой не иска да коментира тук неудобните истини и факти !!!! БРАВО на коментара на Американски Бизнесмен коментар номер 44

35

До 52

преди 2 години

Да, има такова нещо нарича се суб-орбитални полети. Защо не искат ли? Ами защото бизнесмените искат бързи и лесни пари от нещо на готово да вземат и да го продават и не искат да инвестират пари в разработка и иновации на нови технологии, които трябва да чакат с години докато стигнат до работещи прототипи. Къде е по-сладко да вземат откраднат готова разработка и просто да я продават и да се занимават само с маркетинг тя науката и откритията за хора които без пари се блъскат само маркетолозите бич

34

Gorskio

преди 2 години

Диванните експерти, гледайте си европейското, муайте чипса, лочете бирата и се чешете по коремите. Аеронавтиката оставете на училите, можещите и знаещите. Суборбитални полети, ракетни двигатели - как само гръмко и компетентно звучат от устата на лаиците... Защо няма такива - защото става дума за ПАРИ. Като се намери кой да плаща 50000-100000 долара за един редовен "суборбитален" полет с ракетни ускорители Европа-хАмерика ще "изобретят" и возилата с които ще се извършва. А - и редовно да лети :)

33

Анонимен

преди 2 години

А какво им пречи да направят по бързи самолети? Защо се ограничават само до такива ниски скорости? След като ракетите мога без проблем да развиват над 100 000 км/ч. какво им пречи да направят самолет който да лети примерно с 20 000км в час? Може да се направи да излита като нормален самолет от писта и след като достигне нужната височина да се активира отделен набор ракетни двигатели който да го ускорят до стратосферата където има ниско съпротивление и може да се поддържа високата скорост.

32

Анонимен

преди 2 години

Коментарите са типчно по родно му. "Мии туй ни стаа унийй ни стаа, ше помякаме малкой ...ми ии тъй ни стаа за нищу,шот аз много знам и мога,нищу чи съм панелен плъх на 1000 лева заплта ...мяяяк мяк ... ми тъй! Айдя!"

31

Анонимен

преди 2 години

До Остаряла технология ЕЕррр мммм аааа ъъъъ .... Spave X го има заложенокато концепция, ама тука нали си ги плюеете..

30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 47Удобно, ако има влакове до дестинацията, където отиваш. ЛОшото е, че нямт добро обслужване в тези влакове.

29

Анонимен

преди 2 години

Като дойде зелената канцлерка септември, ще спрягаме магаретата като Санчо Панса за Испания.

28

Анонимен

преди 2 години

В ЕС започват да спират кратките полети , пък тези свръхзвукови-. От тая есен пускат скоростни влакове Мадрид-Барселона с цени от 10?

27

Американец Бизнесмен

преди 2 години

Горди, алчни и предприемчиви предприемачи. Факти от история в САЩ, когато е била в зората и разцвета си ядрената енергетика са продавали на деца детски комплекти да си играят с обогатен радиоактивен уран !!! Уникално нали, за да правят пари чичко паричковците, другата уникална иновация в САЩ са убили освен деца и жени бизнесмен предлагал трайна епилация обезкосмяване на жени чрез облъчване със силни дози рентгенови лъчи. ПОТЪРСЕТЕ ОЩЕ И ЩЕ СЕ ШОКИРАТЕ какви чудесии прави бизнеса за пари.

26

Остаряла технология

преди 2 години

От която искат пари да правят нещо набързо взето на готово да произвежда мангизи. ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА ИНВЕСТИРАТ В НЕЩО НОВО например СУБОРБИТАЛНИ околоземни полети с които няма звуков БУМ, а се лети за под час до вся точка на Земята. За тази цел си трябва иновации и хибриди между самолет и космически кораб.

25

Кацамун

преди 2 години

Петдесет години след "кацането" на Луната, ще кацнем ли пак?

24

Анонимен

преди 2 години

Държава в която се проищвежда основно локум, найлонови торбички и искуственни елхи хората са суперспецове и по темата свърхзвукови самолети.

23

МНЕНИЕ

преди 2 години

Тези самолети са авантюра , всички знаем как се спря конкорда .Не бива да се опитваме да нарушаваме законите на физиката . За да има нулево замърсяване , самолета трябва да е на ток .

22

Анонимен

преди 2 години

Дали ще летим пак по-бързо от звука?Може някои араби пак да засилят някой самолет към някой небостъргач и да го изчегъртат!

21

V

преди 2 години

До Анонимен С променлива стреловидност на крилата става много тежко и сложно щото заедно със среловидноста трябва да се промени и ъгъла на атака .Крилото да е по напред .Всичко това е по добре да се направи с друго крило и работа със задкрилките при което трябва дигитална авионика с надежден двоен троен компютър. Има много не използвани възможности но ще е скъпо разработването.