188

Поразрових се

преди 3 години

По принцип държавите, през които се преминава получават списък с пътниците, в този случай Беларус можеше да не допусне самолета да премине през въздушното пространство заради т.н "терорист" и никой нямаше да ги обвини за нищо, но те решиха да пуснат самолета и принудително да го приземят: което си е чисто и просто Тероризъм и Пиратство!

187

Поразрових се

преди 3 години

До МишоПоразрових се за този случай и се оказва че това не е пътнически самолет а самолета на президента Моралес, такива полети могат да не бъдат допускани във въздушното пространство на държавите и точно това се е случило тогава: Франция и Германия отказват да пуснат самолета през територията си, а Австрия е позволила използването на въздушното си пространство с условието самолета да бъде претърсен! Ако беше отказал нямаше да го пуснат да мине през Австрия!

186

до мишо 206

преди 3 години

Ти май още сънуваш времената с червените знамена , сърпове и чукове :)Когато червените ти другарчета идваха през нощта с камионетката да прибират "враговете на партията" , и нкой повече да не ги види.Заминавате си червено ми другарче. Белоруската и сибирската тикви са последните ви издихания :)

185

Анонимен

преди 3 години

Преди 30 г запада направи на г*з комунистическия блок и СеСиСеРе-то.Сега ще довърши остатанилте няколко диктаторчета като тоя в белорус , пътинчо и северно-корейското кюфтенце.

184

Патрик

преди 3 години

Направих си труда да разбера спазва ли се решението на ЕС да не се лети над Белорусия.В общи линии Да.Момента в който включих на Flightradar24 над Белорусия летяха три самолета.Един на Русия полет Минск-Москва един излетял за Мадрид но въртеше за да изразходи горивото вероятно защото имаше забрана за Испания.И един излетял от Лондон за Хонг Конг.Свободно летеше над Белорусия.Англичаните никакви санкции не са поставили за случая.На опаки каквото прави ЕС

183

да ама не

преди 3 години

Сноудън беше откраднал и изнесъл много класифицирана информация, която неговия договор му забранява! За мен е герой но случая е друг! И бих казал, че ако беше се върнал в Америка, до сега щяха да са го оправдали. Но това става след съдебен процес. Лукашенко и Русия за съжаление все повече потъват в някакви глупости. И вечно обвиняват другите ей... бетонни глави

182

рускиня

преди 3 години

щом и Борисов подкрепи - това е вече сила!!!! все едно някой се интересувал от неговото мнениещо не си гледа унуците и да изчезне от хоризонта Или да каже свое мнение по подобен случай с самолета на боливийския президент принуден да кацне в Виена, за да проверят дали пътува и Сноуден. По този казус Борисов няма ли да се изходи

181

Ти не си

преди 3 години

ТестКит,ти си ТесТис . Научи се първо на правопис и тогава пиша колко бил ,, Оправлявал,, ББ.

180

ТестКит

преди 3 години

Четейки коментарите под такива статии, оставам с впечатление, че българите много харесват диктатури, "безправови" държави и недемократични и в същото време не им харесва ББ, защото бил оправлявал цяла вечност. Ще имате ли адекватно мнение най-накрая, така става когато IQ-то на повечето хора не е над стойностите на стайна температура, без политическа принадлежност и без уважение към авторитети (да не си помислите, че говоря за политиците, просто генерално).

179

Анонимен

преди 3 години

Ако Ц. Василев или Божков прелетят със самолет над Бг, няма опасност да се случи нещо подобно, защото изтребителите ни още не са пристигнали, а като пристигнат вече ще са остарели и няма да могат да настигнат пътнически самолет

178

Радо

преди 3 години

Изненадани са, че ЕС не е ок с отвличането на европейски самолети, хм много странна реакция наистина. Може би всички страни осъзнават, че всеки техен самолет прелитащ над Беларус може да бъде отвлечен и някакви хора да бъдат задържани. Ако имаха основание за задържане има си Интерпол, издават заповед за издирване и литовците щяха да го пратят. Ама как да го арестуват с доводите, пише лоши неща за вожда, лош блогър, лош.

177

az

преди 3 години

До МишоОт цялата статия - само "Борисов" ли прочете?! Статията е за позицията на ЕС и България. А Борисов е достатъчно важна част от българската политика за да е важно и неговото мнение! Да, вероятно вече няма да е министър - но ще продължи да ръководи между 1/4 и 1/3 от НС и много по-голяма част от общините!

176

Анонимен

преди 3 години

До МишоБорисов е оня, който нещо казва по случая. Останалите демократи оглушително мълчат и треперят за рубличките си.

175

Мишо

преди 3 години

Борисов? Кой е Борисов? стига платени статии на ГЕРБ!Когато приземиха самолета на Моралес в Австрия не ревахте, защо нямаше санкции срещу САЩ?!Когато доказан терорист и агент на ЦРУ се оказва, че сте изключително притеснени. Или проблема е, че агентурната ви мрежа се разпада? А птичето е почнало да пее и скоро ще си каже и майчиното. Яко нали!

174

с.т.

преди 3 години

Какво има Русия да се чуди? Лукашенко е прототип на Путин. Той пунктира всяко едно действие на приятеля си от Русия.

173

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 205 "Да ти .." Приятел, сега , след като показа с какво се занимаваш, обратно да риеш на животните.

172

Анонимен

преди 3 години

Какъв е борисов, че да дава акъл в случая?Хайде, у нас "независимите" медии все още му лижат оная работа, ама на Запад и преди не го бръснеха за нещо, а пък сега съвсем.

171

Анонимен

преди 3 години

До Krom Да ти мочам на ,,спокойното ,,живуркане в ЕС . Затовав в,,спокойният ,,ЕС ,демократите пребиват хората ,с палки ,с водомети ,гумени куршуми ,газ ,кучета ,мачкат като *** хората с коне и бой ,бой .А баш демократите направо убиват пред Капитолия.

170

всичко е за пари

преди 3 години

До Анонимен 191 То и "цветните революции" подкрепяни финансово от САЩ и такива продажници като тоя от самолета бяха едни мирни, мирни, пък сега там са едни ГЛАДНИ, ГЛАДНИ и БЕГАТ насам към ЕС да ги храни! Та с какви пари "избягалия" мирен човечец води приятелки на почивки из Гърция?

169

Анонимен

преди 3 години

Захарова не скри, че е удивена от координираната реакция на ЕС, НАТО и ОССЕ.---------------------пръдлa