44

Барабанист

преди 2 години

Благодаря, г-н Христов. Хубаво е някой да те ориентира в морето от новости в нашата. сфера. Иначе ставаш луд кое да гледаш. А навлизането в същността на всяка новост не е като да прочетеш листовка. Ще се възползвам от съветите Ви. А иначе и криптовалутите ме влекат. Като философия, като замисъл и донакъде като реализация. Фиатните пари загиват. Банкери и правителства се мъчат да запазят контрола с идеи за дигитални валути, но пак централизирани. Лесна власт и кокъл не се изпускат.

43

Христо Христов

преди 2 години

До 47;)Е, значи говоря с колега... или поне в голяма степен.Практиката ми показва, че блокчейн е/ще е доста трудно. Сега и в близко бъдеще. И не заради технологията.Други технологии, като AI, са/ще са много по-търсени и приложими. Но, ако истински се интересуваш от технологията, а не от криптовалути, погледни SSI.Лично мнение: Ако обществото не претърпи Reset, няма как бъдещето да е без SSI.Успех!

42

Барабанист

преди 2 години

За #42: Г-н Христов, искрено Ви благодаря за съветите. Но естеството на разработвания от мен софтуер не налага такива методологии. Все едно да ползвате сателитни снимки за семеен албум. :). Методите ми на работа през последните 30 години са ми ефективни за това, с което се занимавам. Блокчейн технологията е мнооого над всекидневните ми занимания. Това е нещо, на което гледам повече като хоби, отколкото като професия. Но със скромния си опит съм убеден, че това е бъдещето.

41

Барабанист

преди 2 години

Да, професионално погледнато раздаващия минуси под подобни постове, които не включват САЩ, Русия, ГЕРБ, БСП и т.н. си е чист професионалист от най-висш клас. ***-професионалист. В длъжностната му характеристика пише, че задълженията му се свеждат до писане до припадък на сведените му опорки, с изричното условие да не мисли, а на постове, които пък съвсем не разбира да хакне профилактично един минус. Така че имате работа със суперпрофесионалист. Всичко това го прочетах в моята ДХ :)

40

ДжО1984

преди 2 години

Биткойна не е ПИРАМИДА, защото: Държавата иска да плащам данък върху печалбата която правя при продажба, 10% до три сделки и 15% над три сделки. Ако е ПИРАМИДА, защо ПРАВИТЕЛСТВАТА не го забранят, а искат да им плащаш данък върху печалбите, това означа, че го признават за финансов инструмент и за законна търговска дейност!

39

Христо Христов

преди 2 години

Относно защитата в Биткоин клиента, за която говоря, тя противоречи на идеята за децентрализация и на PоW консенсуса, така че съм сигурен, че не е поставена.

38

Христо Христов

преди 2 години

До БарабанистПич, ако обстоятелствата позволяват (нов продукт например), опитай да минеш на agile development, но не да организирате scrum процес и да кажете - готово, а истински agile с много lean (донякъде XP), ci/cd (вероятно правите последното и сега). Ключовият поинт е ако може всеки ден деливъри на (reference) клиента.Много по-ефективно е от дълто мислене "как да избегнем проблемите". А качеството на дизайна и в двата случая си зависи от хората.

37

Анонимен

преди 2 години

Горещи тийнейджъри без *** - ***

36

Барабанист

преди 2 години

До г-н Христов. Честно казано не се задълбочих в описания проблем, просто защото разбрах, че разглеждате въпроса в съвсем друг аспект. Това са технически неща. Материята е необхватна и има доста за обмисляне и преценяване. Аз страдам от болестта на програмиста - за да се реши даден проблем трябва да предвидиш всички (доколконо е възможно, иначе нямаше да има бъгове) варианти. А за това е необходимо време. Но не вярвам да е е оставена голяма врата за компрометиране на кода след 12 безпроблемни г.

35

Барабанист

преди 2 години

До Геро: и зависимостта за която говорите не се дължи на слабости на Биткойн, а на слабост на съществуващата финансова система, базирана на дола.изацията на пазара. В случая биткойна не се разглежда като пари, а като обикновена стока, търгувана с фиатната валута. Каквито и туитове да пише Мъск ако пазарът възприема биткойна като платежно средство, проблем няма да има. Но все още мислим в долари и си носим такива последствия. Споко, ще се променят нещата

34

Барабанист

преди 2 години

До Геро. Говорим за различен тип независимост. Аз говоря са независимост от административен натиск, от досег до средствата от страна на държавни инстинуции, от въздействие върху цената на актива с административни, локални законови и други институциални лостове и нараво казано рекет или репресии. Вие говолите за чисто пазарни трикове. Това го има дори при златото. Пазарни трикове. От клиентите зависи как ще реагират

33

Барабанист

преди 2 години

До г-н Христов. Извинявам се, не съм разбрал естеството на поста Ви. В тези форуми обикновено спорът не е на техническо, а на политическо или още по-често на лаишко ниво. Както е видно от троловете се изказват заучени опорки, без да имат представа какво всъщност постват. И се стига до там, че трола за да те разбере, трябва да загърбиш терминология и да му го обясниш на елемертарно ниво което те кара да изглеждаш лаик. Извинявам се.

32

Барабанист

преди 2 години

Мен ме засяга това, че ФЕД печатат едни хартийки, в които не влагат нищо, а срещу тях вие им предоставяте плодовете на своя труд. И с всеки ден с тази хартийка може да си купите все по-малко неща. После тука по форумите си изкарваме тези колко по-добре било в САЩ отколкото в която и да е друга страна. Ами как няма да е добре - срещу нищо те "купуват" стоки. В природата нищо не се губи - за да получава един повече, друг трябва да му го даде. А САЩ заобикалят този закон гаврейки се с нас,***

31

Барабанист

преди 2 години

Г-н Христов, Си-то не ме интересува - да си ги следи дръпнатите колкото иска. Щом си го търпят на власт, тяхна воля. Да не би да мислите, че банковата тайна Ви пази и у нас НАП например не знаят какво имате по сметката си? Писах вече - бях супервайзор и съм подготвял справки за наличности по сметки, изискани от НАП и утвърдени от дадена институция, упомената в закон. Не че аз съм писал #28 де... А знаете ли че Ю.Корея забранява на бедните си граждани да търгуват с крипто, но на богатите не.

30

Барабанист

преди 2 години

А Биткойнът е обезпечен със най-сигурното обезпечение - пълна независимост от правителство или каквато и да е друга институция както като "печатане", така и като контрол и сигурност, както и от самата си същност - дефлационния принцип, гарантиран от лимитираната му емисия. Идиотщината с приказките за пране на пари - айде моля. Официалната финансова система днес си има законово средство за това - офшорките. А и всички приказки за банкови тайни, гаранции на влогове и т.н. са приказки за наивници.

29

Барабанист

преди 2 години

Темата е много дълга. Накратко - на практика доларът е обезпечен с дулата на М16 из цял свят, робската същност на финансова Европа спрямо САЩ и надеждата, че Китай няма да реши да наказва и себе си като реши да се освободи от американските облигации. Сложна и комплексна тема. Нарочно се замазват нещата за пред света, мълчат институциите като партизани по въпроса. В САЩ са провеждани много анализи какво би станало при "китайско наказание", но се самоуспокояват и засега се държат като щрауси.

28

Анонимен

преди 2 години

До тоя долу, дето вика, че биткойна няма обезпечение - това важи и за фиатните валути долар, евро, сегашния лев и тн. Те също нямат обезпечение. Всичко се държи на честната дума на банки и правителства, че няма да злоупотребвавят. А, дано, ама гаранция няма, че няма да вкарат изведнъж нови 250 милиарда в обръщение, щото някой решил за добре. Докато биткойна е фиксиран. 21 милиона във времето и толкоз..

27

Барабанист

преди 2 години

А ако аз ти изглеждам ***, вземи прочети две книги от не толкова прости автори - Стандартът Биткойн и Станете Биткойн експерт. От първата ще научиш всичко за парите и финансовите системи ог раковината до биткойна, а от втората същността на биткойна. Пожелавам ти приятно ченене.

26

Барабанист

преди 2 години

До #25Нито съм умен, нито се правя на такъв. Просто имам богат житейски опит и се старая и да се пообразовам малко, а не го карам на опорки. Работил съм в банка като супервайзор, имам и доста опит с финанси и счетоводство, а специалността ми е програмно осигуряване. Не знам ти колко ги разбираш нещата, но явно силите ти стигат да натиснеш палец надолу. Ако имаш нещо да оборваш, направи го с аргументи, а не с палци и общи приказки.

25

До барабанист

преди 2 години

Продъшжаваш да се правиш на умен. :-) Твоя воля!