16

У тази я ударила....

преди 3 години

критическата !

15

юруш на гласуването

преди 3 години

Добро решение,ама има рискове!?Интересно,ако не беше добро какви щяха да са рисковете!?И щеше ли да ги има!Логика,сър!

14

До 12

преди 3 години

До АнонименАко са потвърдени резултатите в протокола от машината,а това става с преброяване на машинните отрязъци.Като време ще отнеме не повече от час на отделнитеСИК, а ще е безценно, защото ще гарантира честните избори!

13

Честни и прозрачни!?

преди 3 години

Ще бъдат ако ЦИК вземе следните прости и ефективни решения:1. Преброяване на машинните отрязъци във всички СИК - общ брой гласували, по партии и преференции.2. Допълнителен протокол към този от машината с данните по т. 1.3. Уточнена процедура, какво се прави при несъвпадение на отчетенитев протокола данни и ръчно преброените.Това ще отнеме не-повече от 1 час на комисиите, а ще бъде гаранцияза честни и прозрачни избори!

12

Анонимен

преди 3 години

Ми същото е като с ваксините срещу коронавируса.Ваксините са добро решение, но крият рискове.

11

Анонимен

преди 3 години

Само машинно гласуване е най-доброто, като при това трябва да има някакъв минимален диалог на български - сещате се защо!Тогава вотът ще отрази абсолютно точно желанието на гласуващите!Какво мисли суверена?

10

Анонимен

преди 3 години

Проблемът е че гласуваха да не се проверява има ли бъг в системата. Т.е. ако машината показва 5 гласа, а по документи на хартия са 3 гласа, приема се че са 5 и не можете да ги оспорите! А и машината се манипулира много лесно. Достатъчно е да се заложи за дадена партия 1 глас да се брои за 1.99. Вие виждате 1, но при броенето е 1.99+1.99+1.99 Разликата накрая е бомбастична! Заради такова нещо ЕС не признава машините, но пък Венецуела ги боготвори. Между другото, нашите машини от къде ще са?

9

Предприемач

преди 3 години

Ами лошо е машинното гласуване. Сега Факултета, Филиповци и Столипиново ще са много затруднени при гласуването, защото няма възможност да им се даде предварително бюлетина с правилен глас, която само да пуснат в урната. Кофти за тези симпатизанти. Изгубихме ги

8

Анонимен

преди 3 години

Не разбирам какъв е проблемът с машините ? Слагаш картата, натискаш 2-3 пъти по екрана и готово. Много по- бързо от колкото с хартиена.

7

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 4"Въпроса не е дали вървим напред или назад.Важното е да може лесно да се манипулират изборите"Манипулирането се доказва лесно, по-важното е, че няма как МАНИПУЛАТОРЪТ да "проверява" собствената си манипулация.След "проверката" ще се окаже, че на първо място е Чалгаря, на второ - Бойкикев, на трето - Доган, Нинова май отива на четвърто, ГЕРБ - на опашката; за Галевица май не остана място, но пък тя "благородно" ще предложи стола си на Божковата "партийка".Честито на печелившите

6

ИТ(П)Н

преди 3 години

Тази калимка да гледа да ми осигури хартиена бюлетина!

5

КОКО

преди 3 години

Доста дълъг удължител ще е необходим за подвижната секция, а и няколко общака за пренасяне на машината. Обаче няма значение нали ще се гласува машинно, модерно, цивилизовано.

4

Анонимен

преди 3 години

Въпроса не е дали вървим напред или назад.Важното е да може лесно да се манипулират изборите. Нека всички които гласуваха за машините минат пробно през тях.Да видим колко ще се справят без грешка и тогава да ми се подиграват че видите ли той народа е *** и не може и не знае. Един *** на когото майка му продала нивата за да му купи диплома ще определя как да гласувам като нарушава правата ми.

3

Анонимен

преди 3 години

Изобщо не ми пука как ще гласувам. Не мисля, че и машинното гласуване ще подобри нещо. Блажени са вярващите!

2

гражданин

преди 3 години

А ако не искам да гласувам с машина. На последните избори 74% от избирателите бойкотираха машинното гласуване. Това ли е "новата" демокрация?

1

Анонимен

преди 3 години

не разбирам, какъв е проблемът да се гласува с апликация от телефона?!? То не бяха чували, печатници, машини, броячи, партийни лидери, и какво ли не!! Пуснете един MySQL един два фиревала пред него и пускайте аппа в клауда и това е. Въртим сучим -напред не гледаме, само назад.