Стига с това ядене и пиене!След това не се чудете защо един вирус уби толкова много хора у нас.
Днес е Разпети Петък, бе!!!Днес не е яде месо и месни продукти, дори млечни продукти не се консумират!!!
само олио и червен пи ер.пече се 2 часа на 170 градуса като се обръща и полива със соковете които пуска.отдели ли се месцето под крачето .има ли хубава коричка.готово е 2 часа печене и наблюдаване.дробсърмата в отделна тава с ориз.пресен лук и гюзум.
Да отидат в някое селце в което все още има селска фурна за печене на агнета да видят на какво се кзва агнешко печено. Традиция беше за Гергьовден да пекат агнета. Агнето се пълни с дроболии мерудии и ориз поставя се в голяма тепсия и се пече цяла нощ във фурната. Сутринта се вади и е готово за консумация. Такава вкусотия става че ще си изядете пръстите. Но едно време агнешкото беше по 2.50 лв за кг. Цяло агне 10 кг излизаше 25 лв. В държавата имаше 7 милиона овце а сега има от трите най дългото
Рецептата Dnes: Агнешки бут с бяло вино и портокал