27

Анонимен

преди 3 години

Пък от банкомата все нови излизат и всичко се вдига, явно печатането върви по-бързо от унищожаването

26

Анонимен

преди 3 години

Има целу семейства, умиращи от глад, па вий! Ни ва лий срам уе! Кажете уе!

25

Сексперт

преди 3 години

Май най добре се съхраняват банкноти нови в нови чекмеджета .Там се слага някакъв благороден метал ,че йоните му убиват микробите и вирусите. Всички вече така правят .Ако имате пари дайте гИ на някой с оборудвано чекмедже ,да ви ги съхранява правилно.

24

Обективен

преди 3 години

Валерия, Интересна тема си подхванала, ама за да няма неточна информация трябваше да се консултираш с експертите на банката. Те не хапят. Негодните банкноти не са само скъсаните, половинките и прочие. Има износени банкноти, които са си здрави и постоянно се въртят между хора и магазини преди да стигнат до банката и да бъдат определени за негодни. Същото е и с монетите.Банките са задължени да заменят повредени банкноти БЕЗ ТАКСА.

23

Широко затворени очи

преди 3 години

До Широко отворени очиКриптовалутите все още не са достъпни до по ниско технологично образованата популация от населението , те могат да се прилагат паралелно , но няма как да заменят традиционите платежни средства напълно в обозримо бъдеще.

22

Широко отворени очи

преди 3 години

До Широко затворени очиИма криптовалути да палзваме Биткойн,Етериум. Нов световен ред и нова система.

21

Широко затворени очи

преди 3 години

Най добре да се премине към полимерни банкноти - тези от хартия имат много кратък живот , Полимерните пари са изключително трудно за фалшификация

20

Кризата идваща

преди 3 години

Ще дойде време, когато ще е скъпо да ги събират и тези хартийки ще останат само за тоалетна хартия, щото самата тоалетна хартия ще е по-скъпа от банкнотите.Ще последват кризи, войни и нови епидемии.

19

Анонимен

преди 3 години

До 15 хахаГорят ти главата на теб. Всички серийни номера се описват преди унищожение. Нали като след време пак стигнат до тях и видят,че тези номера вече са минали през системата всичко ще лъсне. Там да не работят 5 човека та да има за всеки по веригата и да си ги разпределят,за да си траят.

18

Ментета

преди 3 години

От както отвързаха курса 0,89 стотинки за 1,00$ през 90-те, левчетата не струват нищо.

17

Анонимен

преди 3 години

От както селският магазин се сдоби с пос-терминал плащам в брой само в автобуса

16

Анонимен

преди 3 години

Колко гладни дечица има .. па те!!!!!

15

Анонимен

преди 3 години

А има ли статистика колко банкноти се изпират на месец или това не е полит коректно.

14

Анонимен

преди 3 години

Като гледам тука все експерти са се събрали. Имаше една статия за таван със стотинки, същите експерти коментираха. Едните че било незаконно, другите кое колко струвало. Професори по всичко, без елементарни познания. Пасивно агресивни.

13

kirasirrav

преди 3 години

Е да ама в скапаните банки в Прованса изобщо не ги искат такива, иначе са ми пробутвали някакви едва крепящи се на магия и ожулени яко. В магазините също не ги взимат, не взимат и жълтите стотинки. Нали уж били законно платежно средство ?!? Защо не ги приемат? Първо от банките тръгват тези неща.

12

Хахахахахахахаха

преди 3 години

Повярвах ви, да!Просто още един начин за крадене на пари, обявяват ги за негодни, пишат някакъв измислен протокол, че са ги унищожили, а всъщност горят стари вестници, а паричките си ги прибират.

11

Анонимен

преди 3 години

Разбогатяхме. Даже бедните баби си палят печките сутрин с пачки.Виж даже в чекмеджето има пачки евро и кибрит.Скоро еврото ще струва по малко от брошура з кУфланд

10

Анонимен

преди 3 години

Подобен проблем имаше Румъния, но там направиха всички банкноти пластмасови. Преди нея това направи Австралия и някои други държави. Интересно какво правят у нас бракуваните банкноти. Ако ги изгарят с тях би могъл да работи малък ТЕЦ.

9

Анонимен

преди 3 години

Нашенецът няма култура на съхранение на банкноти. Мачка по джобове, и т.н. Печатането на новите не са малко средства, ама кой да мисли. Но по-трагични от македонските банкноти не съм виждал никъде по света.

8

Анонимен

преди 3 години

Българи гответе се за ново правителство.тези хора ще докарат държавата до фалит нямат си напредстава от политика.освен да плюят по герб аз не чух конкретна политика за справяне в кризата и на входа да им се взимат тест за наркотици алкохол и да има по един психиатър тва там го превърнайа в пансион.изтеглетеси си парите от сребърния фонд българи тези всичко ще изкраднат деистваите