30

Анонимен

преди 2 години

До Ф.С.В.Еми сори, ама не си прав.

29

Анонимен

преди 2 години

Стана без да искам. Копирах нещо друго, но се получиха йероглифите по-долу.

28

Анонимен

преди 2 години

До АнонименКакво е "Бета"?

27

Ф.С.В.

преди 3 години

Финансова Кулура може да има човек -когато има нормални доходи- поне 2000--4000 лв А когато има заплата 600-700 лв То за Него въобще не трябва да се говори за Финансова Култура-ТОЙ си е бедняк и всякакво "зайграване '; с Банки ще му донесе бързо самообесване и чакане на влака на релсите!!! Моето мнение е -ч е хора с малки доходи - по никакъв НАЧИН НЕ ТРЯБВА ДА СА КЛИЕНТИ НА БАНКИТЕ!!! ТОВА ЩЕ Е ПАГУБНО ЗА ТЯХ!!!1

26

СТИГА

преди 3 години

Национална Лотария Умря , сега в Дупката се настаниха фирми за кредити .Ако искате да имате горчив опит ...

25

Анонимен

преди 3 години

Зависи къде е къщата в Австрия. Има и по 5 мил. Има и по100хил. Също както и у нас.

24

Анонимен

преди 3 години

Таз банка, не е ли оная същата, която се обадила на Ризова да спре веднага интервюто с цитиридис?

23

Анонимен

преди 3 години

Няма млади, братче...Няма.Избягаха. Банките ще се задоволите с нас, дъртитте.

22

Петко

преди 3 години

Две-три неща са важни преди да почнеш да инвестираш. Първо да си си създал авариен фонд, второ да имаш спестявания кеш за 3 до 6 месеца с които можеш да изкараш в случай, че загубиш работата си. Трето да си платиш всички кредитни карти и потребителски заеми защото са с голяма лихва. После вече можеш да почнеш да инвестираш. От брокери няма нужда, защото всички диверсифицират риска и не правят кой знае какво.

21

Анонимен

преди 3 години

Финансова култура може да имаш и да прилагаш само когато печели много пари и ти остават излишъци. Тогава почваш да се чудиш в какво да инвестираш.А когато си бедняк е безсмислено да пестиш пари защото докато спестиш някаква значителна сума са минали години и инфлацията вече ги е изяла по тия пари и само дето си гладувал. Вместо да пестиш по 20 лева на месец по добре си купувай по допълнително по 2 кила мръвки всеки месец. Повече файда ще има.

20

Каква култура?

преди 3 години

Не хубаво да се подигравате така с хората!Финансите са тема табу по тези ширини. Каква финансова култура може да има човек който едвам свърза двата края? Какво може да направи човек когато доходите му са толкова малки че трябва да пести дори от храна като яде само по един път на ден за да му останат пари да си плати сметките? Още по лошо ако този човек е вече на възраст. Ами то в това положение са 50% от хората в България. А младите живеят на кредити докато не затънат и с наложи да емигрират

19

Тъпанар

преди 3 години

До 23-тия анонимник. Тоя па. Що реши, че говоря за себе си? Разходи се из България на различни места от София, Пловдив, Варна... Поговори с хората и разбери, по колко време и за какви пари работят. И на какви ги осигуряват. Апропо, питай баба си, колко и е пенсията, дето се е блъскала 40 г. от зори до мрак, пък после се прави на интересен

18

Анонимен

преди 3 години

До ТъпанарТи си сам написал защо си беден - простотията и мързела не прощават на никой. Аз не познавам, човек който да работи за 6-700 лв., нямам желание и да общувам с такива слабоумници.

17

Анонимен

преди 3 години

До до 14Аз съм на джиели купе 400 4matic.

16

Тъпанар

преди 3 години

Да седнеш в България, да обясняваш на хора, които работят за по 6-700 лв за финансова култура и затова, как трябвало да заделят по 10% от заплатата си за спестявания, е все едно да отидеш в повечето страни в Африка и да им разправяш да се научат да ядат умерено, здравословно и да избягват KFC

15

Ф.С.В.

преди 3 години

Банките в БГ -произвеждат единствено -КЛОШАРИ!!!

14

Ф.С.В.

преди 3 години

Чуете ли Уникредит -значи с вашата Финкултура е свръшено!!!

13

до 14

преди 3 години

Извинявай, аз в България колата си я сменям със следващия модел на всеки 3 години, ти ми говориш как в ЕС не ги сменяли?! Да, имаше застой покрай пандемията, но всичко мина и замина. На запад хората (добре платените специалисти) сменят колите си редовно.

12

Анонимен

преди 3 години

Протесте, каква финкултура в общество, което 70% е в сивия сектор?! Всеки втори бачкатор със заплата в плик. Уж взима 650лв. (минимална), а дефакто под масата тройно и четворно. После реве защо при лошите бързи кредити му искали 40% лихва, докато банката иска 4. Финкулура в държавата с най-пpoсто население в ЕС няма. Присъства предимно при младите специалисти и хората със светли доходи. За жалост, у нас те са не повече от половин милион.

11

Анонимен

преди 3 години

До Даам...Тая приказва наизуст. Всеки месец заплата но не заплатата не е сигурна всеки месец или си остава само 0 след заплата.