Черен хляб, намазан със сметана и отгоре филе от маринована херинга.Хапва се докато сърбаш сок от буркана с кисело краставички.
Сметана с риба се яде в северноевропейските страни. Самата комбинация не е за препоръчване, защото се прекалява с белтъчините.
Да допълня -а възпитаните хора се обръщат с "Вие" , дори и срещу себе си да имат заядливи буквоеди:-)Вие така защо не правите?
Да кажа-първо рибата се вари с зеленчуци, после се обезкостява.Част от месото отива за пирог, с бульона и другото е чорбата. Част от майсторлъка е да станат готови едновременно, и се ядат докато още парят.Рибата е сладководна- хариус, платики, щука, таймен, есетровите (това е лукс).Водката да е с удоволствие и мярка!
В руската кухня го има -пирог с риба.Не е лошо, обикновенно е като допълнение към рибената чорба.
Рецептата Dnes: Риба в кори за баница