10

Анонимен

преди 3 години

Собствеността на вецовете е като на всичко останало - собтсвеност с на мутри, а мутрите управляват в България от 2009 година.

9

Биволъ

преди 3 години

Относно собствеността на вецовете можете да направите справка, над 90 % са на БСП олигарси,някои от които са в националния съвет на БСП и са строени преди повече от 15 гадини.

8

да,да ама не

преди 3 години

До селянинДа беше прочел статията, а не само заглавието! Езерото на ВЕЦ-чето променя състава на подпочвените води в района! Може да си правил водни турбини, но не разбираш от т.нар. хидрология! Колегата в пост 8 го е пояснил като за хора, нямащи каквото и да е общо със селяните освен може би дядовци и/или баби!

7

Анонимен

преди 3 години

А огледалото на Кърджали не е ли с манган напоено.

6

Бико

преди 3 години

И най-неграмотният читател ще се запита как една ВЕЦ може да замърси с манган водата. Тя само върти едни турбини, не е нито мина, нито химически завод. Нещо съвсем ни взехте за балъци.

5

анонимен

преди 3 години

На село Брестовица е оманганена водата! Интересно е, с каква скорост е минал т.нар. ОВОС за този мини ВЕЦ през канцеларките в РЗИ, Басейнова дирекция...?! Би следвало като знаят откъде минават подземните води да предвидят какво ще последва от едно такова микроязовирче там на това точно място! А ако не знаят - за какво са всъщност там където эса и за какво им се плаща?! На Брестовичани на мястото ще си наема адвокат Екимджиев и ще ги съдя и до Страсбург и ще спечеля!

4

Анонимен

преди 3 години

Водата е негодна, но въпреки това се плаща като питейна, вместо като поливна

3

Mining

преди 3 години

Водата е подходяща за отваряне на нов възстановителен спа център за миньори, металурзи и перничани.

2

селянин

преди 3 години

някой да ми обясни как една турбина може да замърси водата с манганне тражете под вола телеправил съм пелтонови турбини за маса вецове у нас и у чужбина та уж енергияята е безплатна ама такива вецове са вредни по принцип но не са хим замърсител

1

Анонимен

преди 3 години

областната няма да спре веца ами ще прави тепърва нови източницития гербавите и слугите им са си за въжето