36

потърпевш

преди 3 години

Казармата ми беше 2 годишен пълен локдаун.Там просто стоиш и да искаш да правиш нещо не можеш и чакаш да минат 2-те години!Онлайн обучение по това време не беше възможно.Учих неща които нямат никакво приложение-да марширувам,козирувам и да стрелям.Е кажете ми кое е толкова ценно след излизане от казармата?

35

Аз

преди 3 години

Ами те тези с бръснатите гърди и крака, дадеш ли им автомат ще се избият, те не знаят какво е да ставаш в 5 часа, какво е да се бръсне със студена вода, как с години се яде замръзнала манджа с медузи вътре, но не е за ***.

34

Анонимен

преди 3 години

Спомних си,че навремето имахме военно убочение 2 седмици бяхме на лагер,където ни обучаваха.Беше много хубаво.Ако го направят и сега сигурна съм,че за децата ще бъде образователно,забавно и мноооого ще им хареса.,а и без да искаш научаваш неща които ти помагат в тежки ситуации.Адмирации,най-сетне нещо свястно.

33

Весо

преди 3 години

Що наричахме армията казарма? Щото не я уважавахме и ни вземаха по 2 от най - хубавите години в живота. Два рожден дена съм си карал там. Аз също бях казал, че детето ми няма да ходи в казарма - но я махнаха. А военното си беше купон. Моето в 10 клас, от 2 училища бяхме - 2 седмици футбол волейбол и състезания, а през нощта напрежение по стаите и леглата.

32

Анонимен

преди 3 години

Като толкова искат военно обучение има кадрова армия, военен университет, ама и там не ги учат да оказват първа помощ или пък да палят огън. Поредната безсмислица на ВМРО с цел вдигане на рейтинг.

31

Анонимен

преди 3 години

Най-голямата малоумщина, която можеше да съществува на тоя свят беше казармата

30

Анонимен

преди 3 години

Тия да не са малумни че да не знаят как се пали огън

29

Глупости

преди 3 години

ВОЙНАТА СЕ ВОДИ С ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ СРЕДСТВА И СПЕЦИАЛИСТИ, А НЕ ОТ ВЪШКАРИ СЪС ШАРЕНИ *** ЗА КАМУФЛАЖ!ТКОВА Е ИЗЛИШНО ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ !

28

SS

преди 3 години

Това за военното обучение е отколешна мечта на някои хора.И точно тук прозира голяма некомпетентност.Войната одавна не е напред на нож.Съвременните бойни действия са надпревара в технологиите и технолог равнище на воюващите страни.Но както беше казал един: Ако хората знаеха какви ги управляват щяха ..........!!!!

27

8

преди 3 години

Безполезно!Харчене на пари и губене на времето на учениците със *** простотии.Съзирам в това намерение то да прерасне в задължително с удължен срок.Стратегия на милитаризация на странатапо нечие чуждо указание !Не виждате ли ,че и американската армия почерня?Такава ще стане и нашата .Целят и връщани на строителни войски за братчедите .За всичиките тези бълнувания няма нито пари ,база ,нито кадри!

26

Анонимен

преди 3 години

Лъжа!

25

Klinghoffer

преди 3 години

"ще придобиват първонaчални знания и умения по военна подготовка, ще учат какви са различните видове военни средства и правилата на общуване във военните структури, ще изучават историята на българската армия."Това несъмнено са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ житейски умения. Мда...

24

програмист

преди 3 години

Как ще научиш детенце в 12клас да пали огън и кой военнен ще се заеме с таз мисия

23

Анонимен

преди 3 години

Военните обучения са outdated , останали от ерата на войните. Светът няма нужда да обучава бъдещите си поколения за да ги изпраща на война.

22

Анонимен

преди 3 години

До Ф16И какво научиха хората за по 3 години? КАКВО? Нищо полезно. Умението да управляваш танк е безполезно извън казармата. Умението да рапортуваш и да казваш "Здраве желаем, другарьо старшина" или квото е там е полсезно, ако ще си подметка...

21

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 20Няма да ни липсват такива като тебе!

20

Анонимен

преди 3 години

Ако сме стигнали дотам 17-годишните да не знаят да запалят огън, по-добре да се самоубием колективно.

19

Ф16

преди 3 години

Що не въведе три години задължителна казарма от 18 до 21 години и за момичета и за момчета, като в Израел?На пикник за една седмица какво може да се научи? Скаутски движения ли ще правят или военно обучение?

18

Сата НАТО

преди 3 години

Ако обичате само да стреляте и да се окопавате онлайн, оти ковидо дебне!

17

до SS

преди 3 години

Точно това щях да кажа и аз